Življenjski moto Kim Kardashian: "Vzemi, kar si želiš!"

Zgradila je poslovni imperij globalnih razsežnosti in zbrala 17 milijonov sledilcev na Twitterju. Pred kratkim je v filmu odigrala eno glavnih vlog, zdaj pa pričakuje otroka, o katerem se govori skoraj toliko kot o otroku Kate Middleton. Toda Kim Kardashian pravi, da nobeden od teh projektov ni trenutno njen največji: predvsem si želi odrasti.

2. 4. 2013

Na mizi pred Kim Kardashian so razporejene štiri majhne stekleničke – vse s skrivnostnimi imeni –, ki čakajo na njeno razsodbo. V njih so različice najnovejše dišave Glam, ki jo bodo priredili tako, da bo všeč japonskim uporabnikom. Tisto, kar bo ta 32-letna lepotica izbrala danes, se bo čez lužo prodajalo pod njenim imenom, zato to vonjanje jemlje nadvse resno.

Z vsakim testnim parfumiranim trakom pomaha pred svojim popolnim nosom. "Opulence je pretežak za azijski okus," je odločna. "Sequins? Prenežen. Glitzyja niti ne vonjam več." Na koncu izbere stekleničko z napisom Geisha Garden. "Nekaj mi pravi, da bo ta najboljši," pove žens­ki, ki ji sedi nasproti in je vodja znamk njenega imperija dišav, ta pa si vse zabeleži.

V Los Angelesu je leno nedeljs­ko popoldne, Kardashianova pa spet dela. Noseča Kim je oblečena v sivo-rožnat top Lanvin, v oprijeto krilo in špičaste salonarje Balmain. Sestanek za japonski Glam je prvi od treh, ki so danes na njenem urniku: sledita še pregled trženjskega materiala za novo dišavo (že njeno šesto) in strateški sestanek z vodjami njenega spletnega podjetja ShoeDazzle.

Najbrž si Kiminega tedna nisi tako predstavljala. Navsezadnje govorimo o punci, ki slovi po tem, da rada žura, včasih celo preveč. V oddaji V koraku z družino Kardashian je vedno ona tista, ki skuša sestri Kourtney in Khloé spraviti v klub. In čeprav se posnetek, kako seksa s pevcem Rayem J.-jem, zdaj zdi že kot davna preteklost, je bila –  najprej zaradi 72-dnevne poroke s košarkarjem Krisom Humphriesom, nato pa zaradi afere s pevcem Kanyejem Westom –  nenehno po tab­loidih. Po vsem tem se je težko upreti domnevi, da je tako na vseh področjih njenega življenja.

A tudi če si je človek na prvo žogo morda ne more predstavljati v vlogi poslovnega mogotca, ji je ta pisana na kožo. V nekaj urah, ki smo jih preživeli skupaj, je bila osredotočena na posel in je pomembne odločitve sprejemala z gotovostjo in lahkoto: koncept fotografiranja je zavrnila, ker je bil preveč boemski, kmalu zatem pa je trdno vztrajala pri zahtevi, da mora njena spletna stran izboljšati politiko do strank ("Najbolj me spravi ob živce, kadar hočem nekaj vrniti, pa se nimam na koga obrniti."). Če so Kardashianovi korporacija – družina naj bi zaslužila tudi do 65 milijonov dolarjev letno –, je Kim njena predsednica. To dokazuje tudi njen natrpan urnik.

Na dan pred našim intervjujem je Kim iz Pariza priletela v Los Angeles. Dan po intervjuju je bila že ob petih zjutraj na letalu za New York, kjer jo je čakalo promoviranje resničnostne oddaje Kourtney in Kim zavzameta Miami. S sestro Kourtney sta bili povabljeni tudi v oddajo The Late Show z Davidom Lettermanom, kjer je Kim v odgovor na Daveovo provokacijo povedala: "Humphries me je tožil za razveljavitev poroke, češ da sem se z njim poročila zaradi publicitete." Na pomoč ji je priskočila Kourtney, ki je posmehljivo dodala: "Če bi se poročila zaradi tega, bi izbrala nekoga, ki ga ljudje dejansko poznajo."

Dan za tem je Kim odletela domov, da je lahko na Beverly Hillsu preživela 24 ur z Westom, nato pa se je ponovno usedla na letalo in odšla proti Slonokoščeni obali, kjer jo je čakalo lansiranje mobilnega telefona. Vsemu temu je sledil polet nazaj v Pariz na teden mode in fotografiranje za njeno novo dišavo. S sestro ju je čakalo še poziranje za oglase za Khromo, njuno znamko ličil, in za Kardashian Kollection, blagovno znamko oblačil, ki je na prodaj že v 16 državah. 29. marca, dan po izidu Cosma, bo v Ameriki premiera filma Temptation: Confessions of a Marriage Counselor (Skušnjava: izpovedi zakonske svetovalke), v katerem je odigrala eno glavnih vlog.

Pa vendar mi reče: "V letu 2013 bom malo izpregla. Rada bi se osredotočila na projekte, ki mi veliko pomenijo." Na to se lahko odzovem le z vprašanjem, ki mi ne da miru, že odkar sem ji prvič segla v roko: Se ta punca pretvarja?

Popolno razkritje

S Kim Kardashian sva se že srečali. To se je zgodilo na losangeleški avtocesti pred petimi leti, ko sem se v gneči zaletela v zadnji del avtomobila ženske, ki slovi ravno po svoji zadnjici. Srečanje sprednjega dela mojega subaruja, ki je bil že v letih, z zadnjim delom njenega belega land roverja, me je stalo 4.700 dolarjev.

Tega ne pripovedujem zato, ker je to ena izmed tistih zgodb, ki jo človek pove na vsaki večerji (čeprav jo), ampak zato, ker se dobro spomnim, kako prijazna je bila takrat Kardashianova. Stali sva na ozki bankini –  ona je bila oblečena v trenirko iz velurja – in si izmenjevali podatke zavarovalnic. Lahko bi bila zoprna, a je bila, prav  nasprotno, zelo prijetna. Nihče ni bil ran­jen. Nič takšnega se ni zgodilo.

"V takšnih okoliščinah ostanem super mirna," pove nasmejana, ko izve, da sem jaz tista zmedena voznica, ki se je leta 2008 zaletela vanjo. "To še posebej velja, kadar gre za materialne stvari. Dokler ni kdo v nevarnosti, zagotovo ni konec sveta. Tako se odzivam na vse stresne situacije. Celo takrat, ko je umrl moj oče, sem se usedla in drugim rekla: Kaj se moramo iz tega naučiti? Čas je, da odrastemo.'

Kim je bilo 22 let, ko je Robert Kardashian, odvetnik, najbolj znan po tem, da je bil v ekipi, ki je zagovarjala O. J. Simpsona, umrl za rakom. Takrat je bila ravno sredi svoje prve ločitve. Razšla se je z moškim, s katerim se je poročila pri 19 letih, in zanašala se je na podporo svojega očeta. Na smrtni postelji ji je rekel, da ve, da bo z njo vse v redu: "Zate mi ni treba skrbeti," se spominja njegovih besed. "Ti boš vedno dosegla, kar si boš zadala. Poskrbi za brata in sestro." Obljubila mu je, da bo to res naredila. "To sem si resnično vzela k srcu. Vedno sem bila marljiva. Pri šestnajstih sem že delala v trgovini z oblačili. Delo imam rada."

Pravi, da je svojo poroko načrtovala že v srednji šoli. "Imela sem knjige z blagom v različnih barvah," pove z nasmeškom. "Od nekdaj sem si svoje življenje predstavljala tako, da bom poročena. Zelo sem tradicionalna." Ko je Kourtney leta 2009 prvič zanosila, je bila Kim nad njo razočarana: "Rekla sem ji: Saj sploh nisi poročena! Kako si lahko to naredila? Bila sem zelo stroga, ona pa mi je odgovorila: Ne želim si poroke. Pozneje sem spoznala, da je njeno družinsko življenje boljše od mojega."

V zadnjem času Kim veliko razmišlja o nekaterih slabih odločitvah in o tem, kaj bi želela spremeniti v prihodnosti. Čeprav še ni niti ločena, si ustvarja družino z Westom. Prepričana je, da je bil otrok, ki mu sama pravi veselo presenečenje, spočet v Italiji, kamor jo je West peljal za njen 32. rojstni dan. "Od nekdaj sem govorila, da si želim otroke, vendar nanje do zdaj nisem bila pripravljena," pravi. Pa tudi nad nosečnostjo je navdušena: "Počutim se dobro. Tudi upočasnila me ni." Pri tem še doda, da se s pridobivanjem telesne teže nikakor ne bo obremenjevala.

Kanye West in Kim sta pred kratkim kupila hišo, veliko 830 m2 in vredno 10 milijonov dolarjev, ki jo bosta prenovila in povečala za 400 m2. Toda Kim pravi, da je veliko pomembnejše od razkošnega blišča njune zveze tole: z Westom, ki ga je spoznala že leta 2003, se čuti povezano tako, kot si ni mogla niti predstavljati. "Včasih preprosto nisi pripravljen. Oseba ima lahko vse, ti pa še nisi pripravljen na vse," k temu pa še doda, da je poroka "nekaj, kar si oba želiva enkrat v prihodnosti. Ob sebi imam najboljšega prijatelja, ki mi pomaga skozi vse težke preizkušnje, jaz pa njemu. "

Kim pravi, da ji moramo oprostiti, ker je tako brezupno romantična, a se ji življenje z Westom zdi usojeno. Potem pa postane nepričakovano analitična: "Saj veš, so razmerja, v katerih je veliko negotovosti. Veliko je strasti, a tudi nezaupanja. To so nora razmerja. V takšnih sem že bila. Po drugi strani so tu razmerja, ki so tako varna, da kar veš, da se jim ne bo nikoli nič zgodilo. Ampak to ni tisto, kar iščem jaz."

"Dolgočasna," rečem jaz. "Natanko tako," mi odgovori. "Zato sem se včasih spraševala, ali je sploh mogoče imeti vse: zaupanje, vznemirjenje in strast? Zdaj vem, da je."

Kim Kardashian je torej prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja, a to, kot pravi sama, ni tisto, kar je zamajalo njen svet. Tudi nosečnost ne. Zanjo je največja sprememba ta, da se je po drugem propad­lem zakonu poglobila vase. Obtožbe, da se je s Humphriesom poročila zato, da bi njena oddaja postala bolj prepoznavna, so jo zelo prizadele ("Kdo bi lahko kaj tak­šnega naredil zaradi gledanosti? Saj so vpletena človeška življenja. Jaz že nisem takšna."). Prizadetosti zdaj ne čuti več.

Teh občutkov se je rešila tako, da se je za šest mesecev umaknila od sveta. Živela je pri svoji mami, ni se ličila, ni zahajala v klube in umaknila se je tudi pred novinarji.

"Vedno sem skrbela za zunanjo podobo. Zelo sem se obremenjevala z mnenjem medijev. Zdaj se s tem preprosto ne obremenjujem več. Počutim se, kot bi bila spet v srednji šoli. Takrat nisem imela takšnih skrbi, saj sem se obkrožala le z ljudmi, ki so bili moji pravi prijatelji." Doda še: "Če bi me danes vprašali, kaj bi storila drugače, bi odgovorila, da nič. Menim, da ljudje pač moramo delati tudi napake. Zdaj sem si všeč veliko bolj, kot sem si bila nekoč."

Naj vam povem, kakšen je občutek, ko to slišiš iz prve roke ... pristen. Kim Kardashian ničesar ne prikriva. Je lepotička, ki je odraščala z željo, da bi se zaljubila in vodila uspešno podjetje. Oboje ji je uspelo, celo večkrat. Ko zdaj skuša vzpos­taviti novo vez z javnostjo pa tudi sama s seboj, pravi, da začenja z veselejše točke.

"Ljudje mislijo, da me poznajo, vendar ne vedo vsega," zatrjuje. "Vem, da smo za ljudi lahka tarča, ker svoja življenja živimo v resničnostnih oddajah, toda mi smo le nora družina, ki se ponaša s tem, da smo odprti. Kljub temu so nas leta in dejstvo, da smo se zaradi medijev že opekli, prisilili, da smo se malce zaprli. Nočemo več deliti vsega. Na neki točki moraš potegniti črto, da se malo zavaruješ. Občutek imam, kot bi delala v obratno smer."       

Besedilo: Amy Wallace

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri