Živa Viktoria Turk odkriva nove dežele

Nekdanja miss športa Živa Viktoria Turk obožuje potovanja. Od vseh videnih dežel, ki jih je prepotovala, pa sta ji najbolj ostali v spominu Normandija in Skandinavija. Pred kratkim pa je obiskala še Tirolsko, kjer je prav tako našla spomin za večno.

Lepotica Živa Viktoria Turk zelo rada potuje in raziskuje nove dežele.  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
9. 1. 2014

Živa se je nedavno vrnila s popotovanja po Tirolski, kjer je obiskala številne tamkajšnje znamenitosti. Najbolj jo je seveda očaral kraj, kjer sta svoje zaljubljene trenutke preživela Franc Jožef in njegova Sisi.

"Leta 1856 sta tam počitnikovala in še danes stoji tabla, ki spominja na njun obisk," pove Živa. Bodoča veterinarka zelo rada potuje in odkriva nove dežele. "V svojem življenju sem imela čast prepotovati in spoznati kar nekaj sveta. Ker sem strasten voznik, se najraje na pot odpravim z avtom. Predvsem je zabavno z avtodomom. Ko si lačen, se ustaviš in kaj poješ, za žejo tako ni treba skrbeti, je pri roki vedno zadosti hladne tekočine, vidiš lahko marsikaj že na sami poti. Seveda pa je odvisno, kako daleč se napotiš," še doda Živa.

Normandija

Živa je veliko dežel spoznala s pomočjo svojih staršev, ki so poskrbeli, da je spoznavala svet tako, kot se spodobi. "Relativno kmalu smo z družino opustili počitnikovanje v apartmajih in se raje za dva ali tri tedne spremenili v nomade, ki so z avtodomom za vsako noč poiskali kakšen drug kraj za prespati. Tako sem poletne počitnice preživljala med Grčijo, Jugoslavijo, Italijo, Španijo, Francijo, Skandinavijo itd. Vsako potovanje je bilo po svoje zanimivo in poučno," doda Živa.

"To je zelo dober način, kako si širiti obzorja in znanje. V spomin se mi je vtisnila Normandija z dolgo peščeno plažo in mrzlim oceanom. Poleg tega me vedno navdušujejo zgodovinska ozadja določenih krajev. In tako je bilo tudi tam. Vedeti, da stojiš tam, kjer je pred skoraj 60 leti divjala ena od najbolj znanih bitk, ofenziv druge svetovne vojne, je neprecenljivo. Prav tako me je impresioniral Versailles in celotni Pariz. Spomnim se prvomajskega obiska Cinque Terre. Ta prikupna mala mesteca, sezidana v živo skalo, ki imajo prav poseben šarm. Seveda pa je bil nekaj nepozabnega tudi obisk skandinavskih dežel. Čisto drugačna arhitektura, pokrajina, vikinška zapuščina in dejstvo, da je poleti dan precej daljši kot pri nas. Sonce na nebu ob enih ponoči?! Resnično sem hvaležna, da sem imela možnost vse to videti. Marsikdo bi si morda tudi želel, pa ni imel možnosti," še prizna Živa.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri