Zgodila se je druga obletnica kraljevega zakona

Pa sta minili že dve leti od najbolj pompozne kraljeve poroke med britanskim princem Williamom in vojvodinjo Catherine. In če so po prvem letu vsi samo čakali, kdaj bo par oznanil veselo novico, da pričakuje naraščaj, zdaj, po drugem letu, vsi že nestrpno pričakujejo dojenčka.

9. 5. 2013

Pred dvema letoma je več kot 72 milijonov ljudi v 188 državah sveta spremljalo spektakularno poroko. In bilo je res kaj videti. V Veliki Britaniji je bila to največja poroka po tisti, ko sta se poročila Williamova mama, princesa Diana, in princ Charles.

In seveda so vsi pričakovali, da bo par že v prvem letu po poroki oznanil, da pričakuje otroka, a se to ni zgodilo. Očitno je bilo obveznosti, ki so se zgrnile nanju, res preveč, da bi se lahko povsem posvetila drug drugemu. Poleg tega je tu še vojaška služba princa Williama. Potem pa se je le zgodilo, v drugem letu po poroki, in Kate je zanosila. Sicer so jo sprva mučile nosečniške slabosti in je bila celo hospitalizirana, zato so novico o nosečnosti morali objaviti predčasno.

A po prvih težavah se zdaj Kate počuti odlično in opravlja vse svoje dolžnosti, ki jih ima kot žena prestolonaslednika. V dveh letih, odkar sta poročena, sta torej Kate in William obiskala Kanado in ZDA, kjer sta spoznala največje hollywoodske zvezde in vse navdušila. Bila sta glavni zvezdi olimpijskih iger v Londonu in seveda sta sodelovala pri praznovanju diamantnega jubileja kraljice Elizabete II. Med drugim sta bila tudi v Aziji, kjer sta obiskala Singapur in Kuala Lumpur.

Vmes sta si končno lahko privoščila nekaj oddiha, a kaj ko si ga niso paparaci, ki so jima nenehno na sledi. In tako se je zgodil prvi večji škandal mladega para, ki sicer živi zelo neškandalozno. Ko sta si na jugu Francije v dvorcu sorodnika privoščila nekaj brezskrbnih dni, so ju ujeli v nekoliko 'neprimernih' pozah za nekoga s kraljevega dvora. Kate je bila namreč zgoraj brez, fotografije pa so se pojavile na naslovnicah revij. Iz palače so to ostro obsodili in proti revijam tudi vložili tožbo.

Potegavščina radijskih voditeljev

A to seveda ni bilo najhuje, kar se je lahko pripetilo mlademu paru. Kmalu po tem, ko se je razvedelo, da je vojvodinja noseča, se je zgodil še drugi škandal. Avstralska radijska voditelja sta si namreč privoščila neslano šalo. Poklicala sta v bolnišnico Kralja Edwarda VII. in se pretvarjala, da sta angleška kraljica Elizabeta II. in princ Philip.

Želela sta izvedeti, kakšno je zdravstveno stanje Kate Middleton. Potegavščina je uspela in novica je obkrožila svet. Medicinska sestra, ki je potegavščini radijskih voditeljev nasedla, pa je storila samomor. In v pismu, ki so ga pred kratkim objavili, naj bi celo napisala, da sta za njeno dejanje kriva prav voditelja.

A življenje kraljevega para kljub škandalom počasi teče naprej. Slabe stvari so le še bled spomin in zdaj se vsi osredotočajo na to, da bo sredi poletja na angleškem dvoru odzvanjal otroški jok. Kate trebušček lepo raste in v srcih Britancev se je že globoko zasidrala. Oba z Williamom sta na višku priljubljenosti in vsi spremljajo vsak njun korak. Predvsem pa opazujejo Kate, kako se ji nosečnost lepo poda. In seveda je še vedno modna ikona. Tokrat za vse, ki pričakujejo otroka.