Ženske, ki so plastičnim operacijam rekle ne

Čeprav so kljub ne ravno rosnim letom videti božansko, mnogo slavnih igralk, kot so Julia Roberts, Sharon Stone in Kim Basinger, trdi, da so goreče nasprotnice botoksa in estetskih posegov, ki so v Hollywoodu nekaj povsem običajnega.

Sharon Stone (foto: Profimedia) Profimedia
8. 8. 2013

Igralka Kim Basinger bo decembra dopolnila 60 let, na svoj videz pa je še vedno zelo ponosna, ravno tako kot njena hčerka. Čeprav se, kot trdi, izogiba plastičnim operacijam, je videti bolje od marsikatere veliko mlajše kolegice. Pred kratkim je njena 17-letna hčerka Ireland na Twitterju in Instagramu komentirala njen videz.

''Ti si najlepša naravna ženska. Tvoja negovana koža in nasveti o zdravju in vadbi me spodbujajo, da počnem isto. Drage dame, če se želite izogniti botoksu in drugim terapijam na koži, poslušajte mojo mamo. V vseh teh letih ni imela niti enega tretmaja in vešče se je izogibala soncu,'' je napisala igralkina ponosna hčerka in objavila fotografijo, na kateri je z mamo.

Zdaj so tisti (lepotni kirurgi), ki so se dolga leta spraševali, od kod Kim tako popoln obraz in ten kože, in celo namigovali, da se je podvrgla lepotni operaciji, torej dobili odgovore na svoja vprašanja. Poleg Kim pa so še nekatere druge hollywoodske zvezdnice botoksu jasno in glasno rekle ne.

Igralka Juliane Moore, ki je bila trikrat nominirana za oskarja, je izjavila: ''Ne glede na to, kaj bom počela na svojem obrazu, to ne bo spremenilo tega, da sem stara 52 let.'' Tudi Jodie Foster, ki je lani vstopila v šesto desetletje življenja, razmišlja podobno kot njena kolegica Juliane.

Petinštiridesetletna Julia Roberts je izjavila, da botoks ni zanjo, Sharon Stone, 55-letna zvezdnica erotičnega trilerja Prvinski nagon in simbol seksa, pa je priznala, da se je leta 2004, ko se je ločila od Phila Bronsteina, odločila za korekcijo ustnic, a poudarila, da je velika nasprotnica botoksa. Prav pred kratkim je ponovno spregovorila o tej temi.

Mnogo plastičnih kirurgov namreč kljub njeni naravni lepoti meni, da potrebuje operacijo obraza, zato ji posege ponujajo celo brezplačno. ''Radi bi mi zategnili obraz in iz mene naredili voščeno lutko. To ne pride v poštev. Zaman se trudijo, da bi me pregovorili v to norost,'' jim odgovarja igralka, ki se ne boji staranja in noče iti pod nož, ter dodaja: ''Ne razumem, zakaj se ljudje razburjajo zaradi mojih gub, če mene ne motijo.''

Teri Hatcher, 48-letna zvezdnica priljubljene serije Razočarane gospodinje, je sicer priznala, da si je nekoč davno dala vbrizgati botoks, a poudarila, da je bilo to prvič in zadnjič. Že ob sami misli na plastično operacijo pa se kar naježi. Med slavnimi ženskami, ki izrecno nasprotujejo botoksu in drugim posegom, pa so še Emma Thompson, Meryl Streep, Dana Delany, Diane Keaton, Isabella Rossellini in Jamie Lee Curtis.