ZATO je Cene Prevc z danes na jutri zaključil svojo športno kariero (+kaj bo počel ZDAJ)

Na njegovi novi poti bomo zanj navijali vsaj tako, kot smo med skakanjem. ❤️

ZATO je Cene Prevc z danes na jutri zaključil svojo športno kariero (+kaj bo počel ZDAJ) (foto: Goran Antley) Goran Antley
5. 10. 2022

Včeraj je v Planici Cene Prevc za vedno svoje skakalne smuči postavil v kot in se podal novim karierni izzivom naproti.

Če si se morda spraševala, zakaj se je za to odločil, pa je zdaj končno poznan razlog.

"Po koncu sezone sem pri sebi sklenil, da sem večino ciljev v skokih izpolnil, zato sem se lotil drugih zadev v življenju. Posledično celotno poletje nisem treniral. Zveza mi je predlagala oziroma pustila odprta vrata, če si kadarkoli premislim, ampak kakršno je moje notranje stanje ter veselje in če bo tako ostalo naslednjega pol leta, je načrt le še tak, da na finalu svetovnega pokala z zadnjim skokom uradno končam kariero," je povedal včeraj.

Gospodarica Nada NI takšna, kot jo vidimo na Kmetiji (+KAKO je dobila to vlogo)

"Vikersund in Planica sta mi dala ogromno notranjega zadovoljstva, ker mi je končno uspelo sebe spraviti do ravni, da me je neslo daleč. Pri rezultatskih ciljih je bilo pri meni osebno sicer še veliko rezerv, ampak izpopolnjevanje samega sebe mi je pri tem precej bolj pomembno kot rezultati na papirju. Osebnostno mi je uspelo priti kar daleč," je še dodal in s te odgovoril, zakaj se je odločil zaključiti svojo športno kariero.

Kaj bo počel zdaj?

Kot je pojasnil, bo zdaj svoj čas posvetil predvsem šolanju, spogleduje pa se tudi z gostinskimi vodami, menedžmentom ter tudi komeniranju športnih dogodkov.

"Prišel sem do točke, ko mi ostale stvari v življenju predstavljajo večji izziv. Primarno je to dokončanje obeh šol, ki jih imam odprti. To sta fakulteta za elektrotehniko ter visoka šola v Strahinju za upravljanje podeželja in krajine, na kratko rečeno za kmeta," je še povedal in dodal, da se bo šolal približno dve leti, nato pa se bo verjetno podal v kakšne nove - še neodkrite - vode.

Petra (Kmetija) smo vprašali, s ČIM se ukvarja po šovu in ob odgovoru skoraj UMRLI od smeha (in on tudi)

Fotografije: Goran Antley, POP TV