ZATO Jane Fonda ne bo nikoli pozabila snemanja kultne drame Na zlatem ribniku

Legendarna hollywoodska zvezdnica Jane Fonda se še kako živo in še kako rada spominja časa, ko je s svojim očetom snemala film Na zlatem ribniku.

Na fotografiji: Jane Fonda in Michael Jackson (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2015

Hollywoodska ikona Jane Fonda, ki bo decembra dopolnila 78 let, pozna skoraj vse v tovarni sanj. To pa pravzaprav ni nič čudnega, če upoštevamo njeno dolgo in zelo plodno kariero, ki se je spominja z največjim veseljem.

In ko gre za spomine, se je njen osebni vrhunec zgodil leta 1981, in sicer na snemanju kultne drame Na zlatem ribniku.

Pomembno vlogo pri tem, da je omenjeno leto z zlatimi črkami zapisano v njenem življenju, je odigral tudi žal že pokojni kralj popa Michael Jackson, ki je bil takrat star komaj 23 let.

"Michael Jackson nas je obiskal na prizorišču snemanja in ostal deset dni," je Jane po poročanju revije The Hollywood Reporter pojasnila pred občinstvom v okviru serije intervjujev, imenovane The Hollywood Masters. Gre za dogodek, ki redno poteka na univerzi Loyola Marymount.

"Živela sva skupaj in hodila sva se kopat gola. Mimogrede, hodila je tudi Greta Garbo. Michael je hotel postati filmski zvezdnik, malo pred tem je posnel film The Wiz. Pri sebi je imel kasetofon in vsak dan sem ga vzela s seboj na snemanje. Med premori se je Katharine Hepburn usedla na stol, potegnila k sebi še en stol za Michaela in mu pripovedovala zgodbe. Želim si, da bi vedela, kje so tisti posnetki," je igralka obujala spomine.

Obstajata pa še dva razloga za to, da se Jane tako zelo rada spominja snemanja omenjenega filma.

Prvi je ta, da je pred kamerami nastopala skupaj s svojim očetom Henryjem Fondo, za katerega je bila to zadnja vloga, saj je že naslednje leto umrl. Drugi razlog pa je ta, da je naravnost oboževala sodelovanje s pokojno filmsko legendo Katharine Hepburn, ki je osvojila štiri oskarje, kar pomeni, da je ženska z največ osvojenimi zlatimi kipci.

Fonda

Sicer se tudi Jane lahko pohvali z dvema oskarjema, a Katharine – morda prav zaradi filma Na zlatem ribniku – najverjetneje nikoli ne bo dohitela, kaj šele prekosila.

Za vlogo v tem filmu je bila Jane sicer nominirana za najprestižnejšo filmsko nagrado, a 'težava' je bila v tem, da se je med nominiranci – ob njenem očetu – znašla tudi njena slavna kolegica.

Henry in Katharine sta zlata kipca osvojila, Jane pa je 29. marca 1982 domov odšla praznih rok. Kadar Jane obudi spomin na takratno Katharinino reakcijo, se ji na ustnice takoj prikrade nasmešek:

"Naslednji dan sem jo poklicala, da bi ji čestitala. Veste, kaj mi je rekla? 'Zdaj me ne boš pa nikoli dohitela!' Potrebovala sem nekaj sekund, da sem dojela, o čem je govorila. Bila je zelo tekmovalna. Jaz sem imela dva, ona je imela tri. Če ga ona ne bi osvojila, jaz pa, bi bili izenačeni. Tako pa ima zdaj štiri in izključeno je, da se bom kdaj izenačila z njo. Kakšna oseba!"