Zala Ribič Đurić praznovala 18. rojstni dan

Pevka Zala Ribič Đurić je v oktobru upihnila 18. svečko in tako še uradno vstopila v svet odraslih. Lepa hči slavnih staršev si je za veliko praznovanje omislila kar dve zabavi, prvo s starši in nato še večerno rajanje s prijatelji. Navdušeno nam je povedala, da je bila to najboljša zabava v njenem življenju. Dobila je tudi odlična darila, od staršev pa celo letalsko karto za potovanje na Kitajsko.

Zala Ribič Đurić praznovala 18. rojstni dan (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
24. 10. 2014

Se počutite kaj drugače zdaj, ko ste napolnili 18 let?

Totalno, vse mi je jasno, zdaj vidim, kako je biti odrasel. (smeh) Jasno, da ne! Ostajam ista odštekana Zala, ki se podi okoli in počenja norčije.

Ste dolgo čakali in se veselili dne, ko boste tako kot vsi odrasli enaki pred zakonom?

Komaj sem čakala, da bom lahko z osebnim dokumentom vstopila v klub in bom lahko s prijatelji šla na volišče. To pa je tudi vse, leta so samo številka, pravijo. Meni res niso pomembna.

Kako je bil ta rojstni dan drugačen od vseh do zdaj?

Praznovala sem z družino in s prijatelji. Obakrat se je zbralo veliko gostov, s katerimi smo proslavljali dolgo v noč. Razlika je bila le v tem, da je bilo prvo proslavljanje videti malo bolj mirno. (smeh)

Pravite, da je bil najlepši rojstni dan do zdaj. Za kaj vse ste hvaležni?

Hvaležna sem vsem, ki so prišli tako daleč, da bi se lahko veselili z mano in širili dobro energijo. Hvaležna sem seveda tudi staršem, ki so pomagali pri pripravi praznovanja in konec koncev tudi za razlog praznovanja, brez njiju bi malce težje obstajala. (smeh)

Na kaj ste najbolj ponosni pri sebi?

Na to, da se v vse bolj apatični družbi ne bojim pokazati čustev in jih deliti. Sem zelo odprta in rada spoznavam nove ljudi.

Bi kaj spremenili v svojem življenju, morda kaj izboljšali?

Ne vem, kolikšen vpliv bi lahko imela na to, ampak šolski sistem se mi zdi res olesenel. Zdi se, kot bi ubijali vsak kanček ustvarjalnosti. Zakaj ne bi poskusili iti malce čez okvirje?

Pred seboj imate še vse življenje, pa vseeno: je bil 18. rojstni dan retrospektiven? Ste premišljevali o preteklih letih?

Mislim, da to vsi počnemo, neprestano premišljujemo o preteklih dogodkih. Trudim se čim bolj živeti za trenutek in ne razmišljati o tem, kar je bilo, in ne preveč načrtovati, kaj bo. Čeprav, ja, kadar se zasanjam, vedno znova ugotovim, koliko lepih spominov imam. Grem si nabirat nove!

Torej ste priredili zabavo za prijatelje ...

Priredila sem za zdaj največjo zabavo v svojem življenju. Delali smo tisto, kar me najbolj veseli, plesali in se smejali. Preplesati noč s toplimi ljudmi - ne vem, ali bi si lahko želela kaj lepšega za 18. rojstni dan.

So vas domači ali prijatelji presenetili s čim posebnim?

Presenetili so me s številom udeležencev. Sicer pa je bilo neverjetno tudi rojstnodnevno darilo, ki so mi ga podarili starši: povratno letalsko karto za Kitajsko. Za njihovo novo leto grem tja žurirat s prijateljico, ki sem jo spoznala v New Yorku. Komaj čakam, ker res neskončno rada potujem in spoznavam nove kulture.

Ste dobili kakšen moder nasvet staršev ali prijateljev ob polnoletnosti?

Vsi mi govorijo, naj uživam, dokler sem mlada. Deloma se strinjam in deloma ne, jaz bi uživala in izkoristila vsak trenutek tudi, ko ne bom več rosno mlada!

Kje ste pristali, ko se je končala zabava, in kam so begale vaše misli?

Pristala sem na kavču z milijon prijatelji, boreč se za svoj prostor, kjer bi lahko zaspala. Zaman se je bilo truditi, tako ali tako pa je bil sončni vzhod preveč lep, da bi ga prespali. Kam so mi begale misli? Hm ... Kdaj ponovimo?

Napisala: Manja Plešnar za revijo Story