Zala Đurić Ribič: "Moj življenjski cilj je biti uspešna igralka"

Talentirana 18-letna Zala Đurić Ribič pred odhodom v Ameriko, kamor gre konec poletja na študij igre, ne zanemarja pevske kariere v Sloveniji. 

Zala Đurić Ribič: "Moj življenjski cilj je biti uspešna igralka" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
5. 3. 2015

Posnela je novo pesem z naslovom Maj, kmalu pa bo luč sveta ugledal tudi videospot. Na snemanju nam je mlada Zala zaupala podrobnosti o novi pesmi in njeni videopodobi, ter kako je videti njen popolni fant, ki pa, je zatrdila, ni Maj.

Posneli ste novo pesem z naslovom Maj. O čem govori?

Ne morem iz svoje kože, tudi ta pesem je nekako navihana, sicer opeva prednosti in slabosti vseh letnih časov, a se znotraj besedila skriva še drug pomen. Naj naslov ne zmede, gre za maj z malo začetnico, kot mesec, ne ime. (smeh)

Kje ste dobili navdih za pesem?

Luka Ipavec in Krešimir Tomac sta me povabila v svoj studio, kjer sem bila že po nekaj taktih slišane pesmi (ki je bila takrat posneta brez besedila), iz sebe! Tega se ne da opisati, ob melodiji so se mi začele po glavi vrteti ideje, ki sem jih zadrževala v sebi vso pot do svoje sobe. Ko pa sem sedla za pisalno mizo, so vse misli in občutki eksplodirali na papir.

Od kod ideja za videospot?

Joj, tudi to je težko opisati. Ko me nekaj navdihne, me navdihne do konca. (smeh) Gre za tok misli. Slišim melodijo, napišem tekst, ko posnamemo in poslušam končano pesem, pa sledi: "Uuu, kaj če bi bila zgodba v videospotu takšna in takšna in bi vse posnel tam s tistimi ljudmi, ki bi delali to in ono ... Jaaa, in potem bi bilo posneto vse tako, iz tistega kadra, s takšno opremo ...." (smeh) Prelevim se v scenaristko, kostumografinjo, rekviziterko, tajnico, lučkarja, pomočnico režije in akcija!

Kdo je poskrbel za vašo podobo v videospotu?

Teden pred snemalnim dnem sem se le opogumila in kontaktirala oblikovalca in prijatelja Davida Hojnika, če bi mi posodil kakšno obleko, on pa se je odzval popolnoma drugače, kot sem pričakovala. V treh dneh mi je sešil božansko kreacijo in jo na dan snemanja prinesel v Ljubljano. Za piko na i pa mi je bila kot ulita, čeprav je delal kar na lutki, saj mu sploh nisem utegnila povedati svojih mer. (smeh) Naličila me je umetnica Jasna Oklešan, ki sem jo spoznala, ko sem pozirala na fotografiranju za njeno šolo ličenja Karpus. Za videz las skrbi pa z Literam terapijo Klaudija Piskar.

Je pri ustvarjanju novega spota na pomoč priskočil tudi oče?

Moj zlati oči ima trenutno tudi po dve predstavi na dan po vseh državah nekdanje Jugoslavije. Včasih sploh ne sledim več, kje je, kdaj in za koliko časa gre in kdaj se vrne. Jaz pa sem mu ukradla še edini prost dan, ki ga je imel. Sem pa zato poskrbela za vse sama, da ni imel dosti dela, na snemanju so ga čakali scenarij, ki sem ga napisala, vsa oprema in ljudje, nato pa sem mu pojasnila, kje je kateri del in kako sem si kaj zamislila. Prvič sva sodelovala tako, saj sem se do zdaj branila njegove pomoči, ker sem se bala, da mi bodo ljudje očitali razvajenost in nepotizem. Zdaj pa sem se odločila, da se moramo s tem nekako sprijazniti. Če bi bil čevljar, bi mi verjetno pomagal izdelati prve podplate, kajne?

V videospotu pa niste sami, koga vse bomo lahko videli?

Na sceni smo rajali soigralci iz muzikala Mamma Mia, odštekana akrobata Blaž in Filip ter moja sestrica Ela. Tako je imel oči v ekipi kar vse tri otroke, najstarejši, brat Filip, je bil sicer za kamero, saj je bil v vlogi snemalca.

Bliža se pomlad in, kot pravijo, se z njo začenja tudi obdobje ljubezni, ste zaljubljeni?

Mogoče bo letos pomlad prišla z zamikom ali pa je že vse leto tu, pa tega ne vem ... Mogoče moram samo stopiti korak stran od obveznosti, ki sem si jih zadala, da se sploh ozrem okoli sebe. So simpatije, ampak o čem bolj resnem do zdaj ne bi mogla govoriti. Mogoče me čaka za vogalom, mogoče kar pred njim, mogoče me sploh ne čaka, mogoče, mogoče, mogoče. Moj odgovor je: mogoče.

Se hitro zaljubite?

Odvisno. (smeh) Če pride hitro do prave energije, se hitro zaljubim. Nikoli pa se ne bi zaljubila tako hitro, da ne bi utegnila oceniti karakterja. Sicer pa nisem bila velikokrat zaljubljena, tako da bom odgovorila kar z ne. Se mi pa zdi, da se žal današnja družba vse bolj sramuje čustev in jih poskuša skriti. Zato jih pogrešam, sem bolj ekspresivna.

Kakšna je za vas podoba popolnega fanta?

Če res moram govoriti o videzu, potem so mi všeč temnejši, postavni, z brado ... Ampak ne, prav zares mi je mrzko postavljati nekakšne okvire, sploh kar se tiče zunanjosti, ker ni smiselno! Moj popolni fant je ležeren, ljubeč in duhovit.

Kaj najprej opazite na fantu?

To, kar na njem najbolj izstopa, (smeh) a ni logično. Če ima lep nasmeh, ne bom zazrta v njegove prstne členke. (smeh) Najbrž me sprašujete po tem, kaj mi je pri moškem pomembno? Lepo je, če je gentleman.

Se doma odprto pogovarjate o ljubezenskih težavah?

Res imam srečo, da se tako dobro razumemo in da imam takšne frajerje za starše. Vedno si lahko izmenjujemo nasvete o čemerkoli, kar je zlata vredno.

H komu se največkrat obrnete po nasvet, k očetu ali k mami?

Z mamico sva si tako zelo podobni, da če me že pri njej kdaj kaj zmoti, so to najpogosteje tudi moje lastne napake in hibe. Zato ponavadi potrebujeva očija za protiutež, še bolj racionalen pogled na situacijo. Mami je bolj čustvena, oči pa me uči ležernosti in me zna kar najbolje posvariti pred nelagodno situacijo, v kateri bi se lahko znašla.

Imate kakšne spomladanske rituale, prečiščevanje telesa, telovadbo ali pa mogoče spomladansko čiščenje svoje sobe?

Vse našteto počnem vse leto, telovadim skoraj vsak dan, treniram kikboks, tečem v naravi, plešem, delam vaje za moč. Poleg tega pa skrbim, da nahranim svoje telo z živili, ki so dobra zame. Tako se prečiščujem vsak dan, z veliko antioksidanti v skoraj vsakem obroku. Še bolj lahkotno se počutim, odkar sem vegetarijanka. Kar pa se tiče čiščenja, pa ... Hja, sem smešna kombinacija perfekcionistke in 'razštelane' umetnice.

Zala

Česa se v spomladanskem času najbolj veselite?

Moj odgovor je pričakovan, ampak res slabše prenašam nizke temperature, zato že malce nestrpno pričakujem toplejše dni. Ko se bomo lahko ob kitari zbirali kar na prostem, kakšen brezskrben izlet ... Čeprav ima seveda vsak letni čas svoje čare. Tudi poleti je lepo ob misli na praznično decembrsko vzdušje, sankanje, vonj po klinčkih in cimetu.

Omenili ste, kako skrbite zase, zato ne moremo mimo vaše brezhibne postave ...

Najlepša hvala za kompliment! Najpomembnejše je, da se dobro počutiš, vsaka postava je lepa, če je počutje v njej zdravo. Pri meni je na primer suha postava stranski učinek, ne prioriteta. Ne telovadim za postavo, ampak za telo! Ne jem zdravo za postavo, ampak za telo!

Kmalu odhajate v Ameriko. Ali bi se tam radi preizkusili tudi kot pevka ali samo kot igralka?

Moj življenjski cilj je biti uspešna igralka. Obožujem New York, in če se mi bo uspelo preživljati tam, sem zmagala! Kot juho skuhaš iz sestavin, ki jih imaš doma, se tudi preživljaš s talenti, ki jih imaš. Moji sestavini sta igralstvo in petje.

Med nedavnim obiskom Londona ste se prijavili na britansko pevsko tekmovanje. Se boste tudi v Ameriki preizkusili v kakšnem njihovem šovu talentov?

Ne, tisto v Londonu je bilo naključje, dogodivščina, ki mi je prišla na misel tisti trenutek. Sicer v umetnosti ponavadi nerada tekmujem.

Napisala: Milena Novak za revijo Story
Fotografije: Primož Predalič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri