Zala in Demetra skupaj v novem slovenskem filmu!

V teh dneh so na slovenski obali pričeli s snemanjem težko pričakovanega celovečernega slovenskega filma Nika. Mladinski film, ki bo na kinematografska platna prišel spomladi 2016, se lahko pohvali z atraktivno igralsko zasedbo in dirkaškimi prizori.

Zala Đurić Ribič in Demetra Malalan (foto: Filip Đurić in Darko Vinkl) Filip Đurić in Darko Vinkl
8. 6. 2015

Po uspešno opravljenih slovenskih avdicijah je zdaj že znana igralska zasedba filma. Izbor režiserja filma, Slobodana Maksimovića, je kombinacija svežih obrazov in znanih igralcev.

Glavno junakinjo filma, Niko, igra simpatična 18-letna dijakinja Gimnazije Koper, Ylenia Mahnič.

Mahnič

To bo zanjo prva večja filmska vloga. Poleg Ylenie mlajšo generacijo igralcev zastopajo tudi Demetra Malalan, Zala Đurić Ribič, Benjamin Krnetić, Patrik Škvarč ter drugi mlajši igralci.

igralci

Generacijo staršev, ki so nekakšna protiutež uporniški mladini, bodo upodobili številni dramski igralci: Sebastian Cavazza in Marjuta Slamič (Nikina starša), Gašper Tič, Nenad Tokalić, Gojmir Lešnjak, Primož Pirnat, Borut Veselko ter številni drugi.

Cavazza

Kot zanimivost lahko omenimo, da se v filmu pojavita tudi Miha Hočevar, režiser filmov Gremo mi po svoje ter Tomaž Klemenčič, znani športni komentator.

Prva klapa je že padla. Urbana filmska zgodba, ki se odvija na ulicah Kopra, Izole, Pirana ter na karting dirkališču, bo posneta do konca junija.

Romantika slovenske obale, sodobni filmski jezik ter univerzalnost zgodbe, prepletene s spektakularnimi posnetki dirkanja, so dovolj dober razlog za uspešen slovenski film.

Producenti filma Nora production group, ki so pred leti ustvarili filmsko uspešnico Jebiga, obljubljajo dinamičen in sodoben generacijski film, ki bo zadovoljil slovensko kinematografsko občinstvo.

Fotografije: Filip Đurić in Darko Vinkl

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri