Zakaj se hollywoodske zvezdnice te dni oblačijo v črno?

Ko so se znane zvezdnice odločile, da se bodo letošnje prireditve Golden Globes udeležile oblečene v črno, se modni navdušenci kar niso mogli nehati spraševati: zakaj tako toga barva za tako veličastno prireditev?

Zakaj se hollywoodske zvezdnice te dni oblačijo v črno? (foto: Profimedia) Profimedia
8. 1. 2018

Imamo odgovor!

Zvezdnice so se za črno barvo odločile v podporo proti spolnemu nadlegovanju v filmski industriji.

S tem so želele sporočiti, da se v tej industriji obdobje napadov in neenakopravnosti med spoloma končno zaključuje.

In zakaj črna?

"Črna je imela dejansko vedno zapleten in večplasten pomen. Je zelo močna barva," je za New York Post povedala Valerie Steele, avtorica knjige The Black Dress.

Že v srednjem veku črne barve niso povezovali zgolj z žalovanjem in žalostjo, ampak tudi z glamurjem, saj je bila takrat ta barva zelo draga. Šlo je za barvo nadrejenih: nosili so jo kralji in kraljice, duhovniki, sodniki in rablji.

Zvezdnicam pa so se v črnini pridružili tudi nekateri zvezdniki, in sicer iz solidarnosti do žensk, ki protestirajo proti spolni neenakosti.

Podporo so izkazali tudi tisti, ki se prireditve niso mogli udeležiti, med drugim igralka Kristen Bell, ki je na svojem Instagramu objavila spodnjo fotografijo:

"Na obzorju se kaže nov dan!"

Oglej si navdihujoč govor priljubljene voditeljice Oprah Winfrey, ki je dvignil celotno dvorano na noge, v nadaljevanju pa nekaj izsekov ...

Oprah svoj govor začne z osebno izkušnjo iz otroštva, kako je gledala temnopoltega moškega, ki je kot prvi prejel nagrado za življenjski dosežek, ki jo je danes prejela tudi sama. 

"Kar zagotovo vem, je to, da je govorjenje resnice najmočnejše orodje, ki ga imamo vsi. In še posebej sem ponosna in navdahnjena s strani vseh žensk, ki so bile dovolj močne, da so povedale na glas in delile svoje osebne zgodbe," pove med drugim in nadaljuje z zahvalo vsem ženskam, ki so preživele leta nadlegovanja, ker jim v tistem času nič drugega ni preostalo.

Svoj govor zaključi s pozivom vsem mladim ženskam:

"Zato želim, da se vsa dekleta, ki zdaj to gledajo, zavedajo, da je na obzorju nov dan! In ko bo ta dan končno prišel, bo to zaradi vseh veličastnih žensk, nekatere od njih so danes tukaj z nami, in nekaj fenomenalnih moških, ki se močno borijo za to, da postanejo voditelji, ki nas bodo popeljali v čas, ko nikomur več ne bo treba reči "Jaz tudi!"

Fotografije: Profimedia

Preberi še: 10 čudovitih misli uspešnih žensk, ki te bodo spomnile, kako zelo je življenje čudovito.

Priporočamo tudi: Večkrat dnevno narediš selfie? Raziskovalci želijo, da veš TOLE!