Zakaj princ George tudi pozimi nosi kratke hlače?

Ko je pred kratkim britanska kraljeva družina objavila nov družinski portret, so vsi opazili, da je mali princ George tudi tokrat v kratkih hlačah. In to sredi zime!

Zakaj princ George tudi pozimi nosi kratke hlače? (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2018

Številni so se spraševali, zakaj in ali dečka ne zebe v noge. Potem pa je modni strokovnjak William Henson za Harper's Bazar povedal, da je razlog potrebno poiskati v tradiciji, saj naj dečki višjega sloja ne bi smeli nositi dolgih hlač.

"To je zelo angleški običaj," pojasnjuje William, "dečki imajo vedno kratke hlače. Dolge hlače so za starejše fante in moške."

Gre za eno bolj subtilnih oznak, ko gre za to, kdo pripada kateremu sloju.

V Angliji je ta tradicija prisotna od 16. stoletja, in čeprav se časi spreminjajo, so dolge hlače pri dečkih oznaka za srednji razred. George naj bi jih na primer moral nositi do njegovega 8. leta.

Princ George

Zakaj sta Geroge in Charlotte vedno oblečena tako 'staromodno'?

Njuna (sicer modno zelo osveščena mama) naj bi ju v retro kose oblačila iz čistega spoštovanja do uradnosti dogodka, na katerem se pojavita.

Tako, kot se Kate na uradni dogodek ne bi odpravila v njenih najljubših kavbojkah in črtasti majici, tako imata tudi mlada kraljeviča posebno garderobo, za posebno uradne dogodke.

Princesa Charlotte

Preberi še: Horoskop: Kateri mesec v 2018 bo zate (glede na tvoje znamenje) najugodnejši?

Priporočamo tudi: Tanja Žagar: Njen največji problem po rojstvu otroka je …