‘Zakaj jo gledam ... in hlipam’

Še ‘včeraj’ grdi raček je čez noč postal zvezda. Pravljica? Nikakor. 48-letna Škotinja iz vasi Blackburn je Britaniji, nato pa svetu, dokazala, da resničen talent ne potrebuje lepotnih naslovov in glamuroznih toalet. Še več. Celo glavnika ne ;)

21. 4. 2009

Po 36 letih petja v šoli, v cerkvenem zboru, po veselicah, karaokah in lokalnih barih je Susan Boyle - menda še vedno devica, brezposelna, priletna, debelušna in starinsko oblečena - osupnila Britanijo z enim samim nastopom v šovu Britain’s Got Talent.

Videz vara!!!

Ko je stopila na oder, je bila deležna ciničnih opazk in posmehljivih grimas tako s strani sodnikov znanega šova, še bolj pa s strani občinstva. In to ‘le’ zaradi svojega neugledno starikavega videza, močnega škotskega naglasa in malce čudaškega vedenja.

Skratka. Vse se je muzalo in spakovalo, dokler ni ...

... zapela!

... pesem I Dreamed A Dream iz mjuzikla Les Miserables.

Sodniki so takoj debelo zazijali, nato pa kmalu ganjeno vili roke.

Pa občinstvo?

Po prvem šoku ni več prenehalo s svojimi ovacijami.

Zaslovela čez noč

Do danes si je samo na You Tubu nastop Susan Boyle, ki je do danes menda še ni poljubil moški, ogledalo že več kot 100 milijonov ljudi.

Med drugim sta na njen posnetek kliknila tudi Demi Moore in Ashton Kutcher. On ji je poslal sporočilo preko mikrobloga Twitter: “Današnji večer je zdaj zares popoln!” ... ona pa: “Od ganjenosti sem jokala!”

Klicala jo je Oprah

... sicer pa. Susan Boyle se te dni že mudi v ZDA. Preko video povezave se je že pojavila v znanem šovu Larry Kinga, v goste pa jo je menda že povabila tudi Oprah.

Bravo Susan!