Bobbi Kristina z Oprah o zadnjem dnevu z mamo

Prvi intervju po mamini smrti je Bobbi Kristina dala kraljici pogovornih oddaj Oprah.

‘’Mama je vseskozi z menoj, čutim njeno prisotnost,’’ pravi Bobbi. (foto: Profimedia) Profimedia
16. 3. 2012

Zelo čustven pogovor je v marsikom zbudil veliko sočutja do dekleta, ki je pri 19 letih izgubilo mamo, na katero je bila zelo navezana, pa čeprav je z njo doživela veliko bridkih izkušenj.

“Mamin duh je z menoj,’’ je povedala Bobbi in dodala, da jo od zgoraj spodbuja in ji daje moč za naprej.

Mladenka čuti velik pritisk, ki je prisoten že vse življenje.

Whitney Houston in njen bivši mož Bobby Brown namreč nista bila popolna starša, saj so se v njunem življenju vrstili zabave, alkohol in droge. Deklica je vse to spremljala in ni nenavadno, da je tudi sama že posegla po vseh mogočih snoveh, ki te popeljejo v svet omame.

Bobbi

Bobbi je prav tako prepričana, da je njena življenjska pot že začrtana in da bo, tako kot mama, pevka in igralka. Seveda čuti velik pritisk, a verjame, da jo je mama na vlogo, ki jo čaka v življenju, dobro pripravila. Whitney Houston je imela namreč velikanski pevski talent, ki pa ga njena hči žal nima in bo morala za to še veliko narediti, saj jo bodo vseskozi primerjali s pokojno mamo.

Najbolj pa je gledalce ganila izpoved, kako je z mamo preživela zadnji dan.

‘’Navsezgodaj sem šla k njej in ji rekla, da bi rada ležala z njo v postelji. Božala me je po laseh in ves dan ter vso noč sem spala v njenem naročju,’’ je dejala Bobbi.

‘’Če bi mi pred nekaj meseci nekdo rekel, da bo mama umrla, bi rekla, da tega ne bi preživela. A življenje te preseneti. Prepričana sem, da je mama nenehno z menoj. Govori mi, da je z menoj in me čuva.’’

Trenutno Bobbi živi razpeta med domom v Atlanti, kjer je živela s pokojno mamo, in domom tete ter strica.

Na splošno je Bobbi Whitney gledala drugače - kot mamo pač. In šele ko je šla z njo na turnejo, ji je postalo jasno, kako velika pevska ikona je.

‘’Moja mama je pustila velik pečat v svetu in žal tudi sama šele zdaj dojemam veličino njene zvezde in to, kaj je pomenila v glasbenem svetu,’’ priznava Bobbi.

A kljub mega slavi, milijonom prodanih plošč in razprodanim koncertom so se zdaj pojavile govorice, da je pevka umrla v dolgovih, ki so visoki kar štiri milijone dolarjev, na računu pa naj bi imela samo 29 tisoč dolarjev. Njena finančna situacija se je drastično poslabšala leta 2007, ko se je ločevala od Bobbyja Browna.

Bobbi

Težko je verjeti, da nekdo požene vse, kar je zaslužil od več kot 170 milijonov prodanih plošč. Svoje k bankrotu naj bi prispevali še slabi nepremičninski posli. Nekaj hiš in stanovanj še vedno ni odplačanih, na njih so hipoteke in morali jih bodo prodati.

Deset let za 100 milijonov

Pot v bankrot!

Pot v bankrot je bila sprva neopazna. Leta 2001 je Whitney sicer od založbe Arista Records dobila 100 milijonov dolarjev kot predplačilo za naslednjih šest studijskih albumov. Pevka pa je od tega posnela samo en album, pa še tega pred slabimi tremi leti. Človek bi mislil, da je tako vsoto težko zapraviti, a Whitney je to očitno uspelo. In ko je denar pošel, si ga je začela izposojati od prijateljev.

Za Daily Mail je nekdo priznal, da naj bi si izposojala tudi po 100 dolarjev in da so samo prijatelji tisti, ki so pomagali, da s hčerko nista pristali na cesti. Na sliki družina leta 2004, ko so bili še srečni.

Bobbi in njen 'brat'

Ujeli so ju med poljubljanjem

Kot strela z jasnega je udarila vest, da naj bi bila Bobbi Kristina v zvezi z Nicholasom Gordonom, ki ga je Whitney vzgajala kot sina in je bil Bobbi kot brat.

Paparaci naj bi ju ujeli v Atlanti v bližini njegovega doma, ko sta se poljubljala in se niti nista poskušala skriti. Bobbi in Nicholas sta skupaj odšla po nakupih, se smejala, držala za roke in poljubljala. Po izjavah prijateljev naj bi Whitney vedela, da njena hčerka goji čustva do ‘posvojenca’. Po Whitneyjini smrti pa je njena mama Nicholasa vrgla ven iz hiše z izgovorom, da slabo vpliva na Bobbi. Mladenka si bo tudi spremenila ime, saj noče več nositi očetovega priimka. Rada bi se pisala Houston.

Odvisna od kokaina

Bojijo se za njeno prihodnost

Sorodnike skrbi, da bo šla Bobbi po materinih stopinjah.

Lani so takrat 18-letnico fotografi zasačili med uživanjem kokaina. Njen bivši fant je priznal, da je mladenka, ki jo najbližji kličejo tudi Kriss, odvisna od te droge. Ko so nekoč Whitney vprašali, ali je res odvisna od kreka, je odgovorila:

‘’Da smo si na jasnem. Krek je poceni. Preveč je poceni, da bi kadila krek.’’

No, očitno je res uživala v najdražjih substancah, saj je denar hitro pošel.