Za prvomajske praznike na rajski otok? Lažje je, če imaš kakšnega v lasti!

Prvomajski prazniki so pred vrati, poletje se bliža in ob tem misli številnim že uhajajo na morje. V nasprotju z večino navadnih smrtnikov, ki si – če si seveda sploh lahko privoščijo dopust – belijo glave s tem, kje bi si za čim ugodnejšo ceno privoščili oddih, zvezdniki s tem nimajo težav. Mnogi med njimi so namreč ponosni lastniki otokov.

22. 4. 2014

Pamela Anderson je svoj otok v bližini obale Dubaja dobila v dar. Leta 2007 ji ga je kupil njen nekdanji soprog Tommy Lee, ki je upal, da se bo tako pobotal z njo. Kljub razkošnemu darilu se prsata Pam ni vrnila v njegovo naročje.

'Otoček' Little Hall's Pond Cay je velik približno 180 tisoč kvadratnih metrov in je v lastništvu Johnnyja Deppa. Igralec pravi, da je karibski otok, za katerega je odštel 3,6 milijona dolarjev, njegov zasebni košček raja.

Shakira je leta 2011 v finančnem smislu združila moči z Rogerjem Watersom, s katerim je severno od Bahamov za 16 milijonov dolarjev kupila otok Bonds Cay. Glasbenika nameravata na njem zgraditi mondeno letovišče, katerega luksuz bo dostopen samo ljudem z globokimi žepi.

Leonardo DiCaprio si je skupaj z Jeffom Gramom leta 2005 v bližino obale Belizeja privoščil otok Blackadore Caye, ki ga je stal 1,75 milijona ameriških zelencev. Na njem nameravata zgraditi hotel in zasebno letališče.

Mel Gibson je prav tako leta 2005 kupil enega od otokov otočja Fidži. Imenuje se Mago in je vreden 15 milijonov dolarjev. Ta vulkanski otok so med drugim izkoristili za snemanje ene epizode priljubljene serije 30 Rock.

Čeprav tega ni nikoli potrdila, je Julia Roberts menda lastnica enega od bahamskih otokov.

Steven Spielberg je lastnik otoka, ki je del arhipelaga Madeira ob obali Portugalske.

Tyler Perry si je leta 2009 omislil baham-ski otok White Bay Cay. Po nakupu si je privoščil še tečaj za pilota in zdaj lahko otok obiskuje s svojim zasebnim letalom.

Robin Williams je lastnik otoka Pender Harbour v Britanski Kolumbiji.

Eddie Murphy je za nakup otoka Rooster Cay, ki je del bahamskega otočja, pred sedmimi leti odštel 15 milijonov ameriških zelencev. Preden se je odločil za ta nakup, je imel v lasti bahamski otok Pearl.

Marlon Brando se je leta 1960 zaljubil v polinezijski otok Tetiaroa in ga kmalu tudi kupil. Po njegovi smrti so njegovi dediči podjetju Pacific Beachcomber dovolili, da na otoku začne graditi.

Za tri milijone dolarjev je Nicolas Cage pred osmimi leti kupil otok Leaf Cay, ki je del bahamskega arhipelaga.

Lenny Kravitz je kupil otok v arhipelagu Eleuthera na Bahamih, na katerem se je rodila njegova mama.

Tim McGraw in njegova soproga Faith Hill sta leta 2006 kupila bahamski otok Goat Cay. Na njem sta zgradila počitniško hišo, veliko kar 1400 kvadratnih metrov!

Ricky Martin si je leta 2008 omislil otok ob brazilski obali. Za svoj tropski raj je odštel osem milijončkov.

David Copperfield nima enega, ampak kar enajst otokov na Bahamih, za katere je odštel 15 milijonov dolarjev in na katerih je dal narediti luksuzna letovišča. Najbolj znan med njimi je Musha Cay, ki ga slavni iluzionist daje v najem.

Diana Ross je bila lastnica otoka Taino v Francoski Polineziji.

Gene Hackman je imel enega od otokov otočja San Juan pri Washingtonu. Leta 2008 ga je prodal in si omislil drugega, tokrat v Britanski Kolumbiji.

Richard Branson je že leta 1978 kupil otok Necker in dal na njem zgraditi luksuzno letovišče. Tropski raj pa je za tega bogataša le še dodaten vir zaslužka, saj ga oddaja za 62 tisoč dolarjev na dan.

Tim Jeras za Novo, foto: profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri