Za Juretom Robičem ostaja petletni sin

Jure Robič je bil zagotovo eden izmed najbolj prijaznih športnikov. Če je bil kdo v stiski, mu je, če je le lahko, priskočil na pomoč. Zdaj pa je prišel čas, ko pomoč potrebuje njegov petletni sinček, ki je 24. septembra veliko prezgodaj ostal brez očeta ...

1. 10. 2010

Ko je eden izmed Juretovih prijateljev pred nekaj meseci ležal v bolnišnici, ga je ekstremni kolesar obiskal vsak dan. Navadno je prišel v ‘prešvicani’ kolesarski majici in hlačah takoj po treningu, še s kolesom.

In če je bil taka dobričina do prijateljev in kolegov, je jasno, da je bil še večja do sina, edinca Nala Jureta, ki bo 2. novembra star šest let.

Jure je za sina želel le najboljše.

Bil je super očka

Ati, kot mu je pravil Nal Jure, ni bil le na papirju, bil je pravi super očka. Še urnik je prilagodil sinu, da je z njim lahko preživel čim več časa. Treniral je takrat, kadar je bil Nal še v šoli ali v vrtcu, nato je šel iskat malega in sta skupaj preživela aktivno popoldne. Z nekdanjo ženo Petro sta si skrbništvo nad ljubkim sinčkom enakovredno razdelila, tako da Nal ni bil prikrajšan niti za mami niti za atija. Predvsem pa se je Jure trudil, da je s Petro ohranjal dober odnos tudi po ločitvi.

"Moja starša se nista dobro razumela, in to pusti pri otroku posledice. Za Nala želim le najboljše, zato se tudi tako trudim vzdrževati dober odnos s Petro," je rad poudarjal. In seveda s tem mislil zelo resno, saj se je zavedal, da tega ne počne niti zase niti za nekdanjo ženo, temveč za svoj največji zaklad - Nala Jureta. Na sina je polagal velike upe.

Nadpovprečen petletnik

"Vseeno mi je, s čim se bo ukvarjal, ko bo zrasel. Pomembno je le, da bo užival v tem. Seveda pa ga usmerjam tudi v športne aktivnosti, ker tako otrok pridobi določene vrline. Navadi se urnika, iz sebe da odvečno energijo ..." se je zavedal. Nala je istočasno, ko je letošnjega septembra postal prvošolček, vpisal še v Nogometni klub Jesenice. Na bodočega nogometaša, ki ima treninge trikrat tedensko, je bil sila ponosen.

"Trener zelo hvali njegovo motoriko, da je nadpovprečna za petletnika," je vedno z iskricami v očeh razlagal, ko je beseda nanesla na Nala. Ker je bil ati vedno prisoten v življenju malega junaka, ga bo Nal Jure zelo pogrešal. Za Juretom pa ni ostala samo praznina, ostal je tudi njegov sinček, nadebuden nogometaš in prvošolček.

Juretovi prijatelji za Nala

Da bo njegov sin preskrbljen, so se Juretovi prijatelji odločili, da bodo pomagali Nalu in zanj odprli račun pri NLB:

  • SI56 0208 1125 9813 475.

Zbira se le denar, donacije pa bo pregledala posebna komisija, ki jo med drugim sestavljajo tudi olimpionik Miro Cerar, ultramaratonski kolesar Marko Baloh in puščavski lisjak Miran Stanovnik.

Slednji je o tem skladu povedal:

"Namesto cvetja, sveč ... lahko donirate za Nala Jureta. Ljudi želimo ozavestiti, da za Juretom ostaja njegov sin, Jure pa bi Nalu zagotovo omogočil čim boljše pogoje za šolanje, razvoj ...  Denar bo šel v prave roke in v pravi namen."

Povzeto po reviji Story