William & Kate si želita samo, da bi bila srečna

Kar nekaj let se je ugibalo o poroki princa Williama. Pričakovali so jo vsi, a na koncu Britanci niso bili več toliko prepričani, da se bo drugi v vrsti za britanski prestol sploh kdaj uradno zaročil z dolgoletnim dekletom, Kate Middleton.

24. 11. 2010

Pa se je le zgodilo in zdaj analitiki pravijo, da ravno ob pravem času, saj naj bi s to poroko britanska monarhija spet pridobila ugled, ki je že bolj na majavih nogah.

Svetla točka siceršnje recesije

Poleg ugleda pa naj bi poroka prinesla tudi vrtoglave zaslužke.

Finančni strokovnjaki so ocenili, da naj bi poroka bodočega kraljevega para v državni proračun prispevala kar 730 milijonov evrov. Vse to pa bi se zgodilo z vzponom turizma in prodajo spominkov, povezanih z veselim dogodkom. In kaj vse se bo oziroma se je že pojavilo na trgu? Skodelice, krožniki, svinčniki, vžigalniki in drugi spominki, ki jih bodo kupovali domačini in turisti. Vse seveda okrašeno s podobo Williama in Kate ter kraljevim grbom.

Druga največja veriga britanskih supermarketov ASDA je samo dan po objavi zaroke na trg poslala skodelice s podobo Kate in Williama.

Seveda si del dobička obetajo tudi trgovci z živili, poleg tega pa bo Britanijo v času poroke obiskalo več turistov. Večja bo poroka, več dobička bo prinesla. In zagotovo poroka bo velika. Prvi val zaslužka naj bi prišel zaradi dobrega občutka samih Britancev. Poroka je nekaj lepega in v tem času recesije in splošnega nezadovoljstva svetla točka, ki bo vsaj za nekaj časa odpihnila skrbi.

Že zaroka je bila 'bum'!

Na to, da ima zaroka že velik vpliv, kaže tudi, da je obleka v barvi modrega safirja, ki jo je nosila Kate Middleton, ko sta z Williamom javno razglasila zaroko, postala prodajna uspešnica. Obleko so po trgovinah razprodali v enem dnevu. Za med pa je šla tudi kopija zaročnega prstana, ki ga je Kate podaril njen William. Prstan je pripadal njegovi mami, princesi Diani, kot zaročnega ji je podaril Williamov oče, princ Charles. Zanimivo pa je, da ga je Diana izbrala sama. Obleka, ki jo je Middletonova nosila ob zaroki, je delo brazilske oblikovalke Danielle Isse Helayel. Ni pretirano draga, saj stane ‘le’ 399 britanskih funtov in je del kolekcije Issa, ki je izjemno priljubljena pri številnih zvezdnicah. Barva obleke se ujema z zaročnim prstanom.

In kje se je zgodila zaroka?

Na zelo romantičnem kraju v Keniji, kjer sta bila Kate in William na počitnicah s prijatelji. Princ je izbral leseno kočo v nekem nacionalnem parku v Keniji, kjer sta s Kate prebivala. Koliba nima elektrike, temveč le plinski štedilnik, na katerem se kuha, hladilnik pa je zunaj. Prav nič kraljevsko, a zelo romantično. Toliko bolj, ker je dan po uradni zaroki princ napovedal, da za prihodnje leto načrtujeta naraščaj. Vseeno pa naj bi Kate zanosila šele po poroki.

Oba si želita samo biti srečna in imeti družino.

Ugibanja o kraju poroke

O kraju poroke se še vedno pojavljajo ugibanja. Večina jih meni, da se bo par poročil prav v westminstrski opatiji, kjer se je leta 1947 britanska kraljica Elizabeta II. poročila s princem Filipom, leta 1997 pa je bil tam pogreb Williamove matere princese Diane.

Na drugem mestu na stavnicah se je pojavila katedrala sv. Pavla v Londonu. Prav tam sta se leta 1981 poročila Williamova starša, princ Charles in princesa Diana. Na tretjem mestu pa je osrednja cerkev britanskega kraljevega letalstva (RAF), saj princ William služi v kraljevem letalstvu kot pilot iskalnih in reševalnih helikopterjev. Čeprav so iz urada princa Williama sporočili, da bo par pri načrtovanju poroke upošteval gospodarske razmere v državi, številni vseeno pričakujejo spektakularen dogodek. Prav tako so iz Williamovega urada sporočili, da je Kate obiskala westminstrsko opatijo, da bi preverila, ali ta pride v poštev za poroko.

Povzeto iz revije Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri