Will Smith je prepričan, da je temelj zakona dober seks!

Medtem ko Jada Pinkett Smith zatrjuje, da je za dober zakon najpomembneje, da ne storiš tistega, česar bi se lahko sramoval, je njen soprog Will Smith prepričan, da je seks pomembnejši od vsega drugega.

2. 9. 2014

O razpadu njunega zakona se tabloidi razpišejo vsaj dvakrat mesečno. Razlogi so vsakič drugačni, od varanja, ljubosumja in preobilice dela do pomanjkanja časa za ljubezen in finančnih težav. V resnici pa imata igralca Will Smith in Jada Pinkett Smith že 17 let srečen zakon. Trači o ločitvi 45-letnika in 42-letnice sploh ne vznemirjajo, oba pogosto poudarjata, da živita za vsak dan posebej, predana družini, zakonu in sebi, ne glede na vse.

Na začetku se ji ni zdel duhovit

Ko je Will leta 1990 dobil glavno vlogo v humoristični seriji Princ z Bel-Aira, mu je padla sekira v med, saj ga je ta angažma izvlekel iz finančne krize, ki ga je skoraj pripeljala do bankrota. Na avdicijo za vlogo Lise Wilkes, njegovega dekleta v seriji, je prišla Jada, a ker je bila prenizka, je vloga pripadla Nii Long. Kljub temu je Jada naredila dober vtis na Willa in začela sta se družiti. Simpatični igralec je bil takrat še poročen s Sheree Zampino, od katere se je ločil leta 1995, ko je bil že do ušes zaljubljen v Jado. Zaljubljenca sta bila na prvem zmenku v Mehiki. Will se je na vse pretege trudil, da bi očaral Jado, ki se mu je zdela prečudovita, a mu to ni ravno uspevalo. Pravi, da se ji ni zdel duhovit.

"Minili sta dve leti, preden se je Jada sploh nasmejala kakšni moji šali. Dolgo je potrebovala, da je dojela moj humor, a takoj sva se povezala na intelektualni ravni in to nama je bilo dovolj," je dejal Will in poudaril, da Jada zdaj meni, da je noro smešen, le potrebovala je nekaj časa, da ga je razumela. "Poznala sva se precej dolgo, a bila sva samo prijatelja. Nekega večera sva šla s prijatelji na večerjo in takrat sem ugotovila, da Will ni več tisti deček, ki sem ga spoznala, ampak odrasel in odgovoren moški. Začela sva se spogledovati in najin odnos je iz prijateljskega prerasel v ljubezenskega," pa je povedala Jada, ki jo je njen dragi zaprosil novembra 1997. Že mesec dni pozneje, za silvestrovo, sta se poročila. Usodni 'da' sta si dahnila na skrivaj, in sicer v Baltimoru.

Dom kot zatočišče

Zvezdnika imata dva otroka, 16-letnega Jadena in 13-letno Willow, Will pa ima iz zakona s Sheree še 21-letnega sina Willarda. Družina že dolga leta živi na 100 hektarjev velikem posestvu v Kaliforniji, kjer imajo med drugim svoje jezero, bazen, teniško in košarkarsko igrišče ter fitnes. "Z Willom dom dojemava kot zatočišče in hotela sva, da bi bilo čim več stvari v našem malem raju naravnih in ročno izdelanih. Dom je nekaj, kar nas povezuje z zemljo in vrača h koreninam," je prepričana Jada, ki se s številnimi trači o zunajzakonskih aferah – ravno tako kot njen soprog – ne obremenjuje. V nekem intervjuju je izjavila, da je Will njen najboljši prijatelj, partner in oseba, s katero je preživela že marsikaj. Ob tem pa je poudarila, da je kljub vsemu 'svoj človek'.

Pomemben je dober seks

"Z Willom imava dogovor, zahvaljujoč kateremu najin zakon funkcionira. Dogovorila sva se, da ne bova počela tistega, zaradi česar samega sebe ne bi mogla pogledati v ogledalu. Will to ve in sam odloča, kakšen človek želi biti, to ni odločitev, ki bi jo jaz lahko sprejela namesto njega," je povedala Jada in dodala, da njun zakon funkcionira že precej dolgo, čeprav ga je zahtevno ohranjati dobrega. Will pa je razloge za srečen zakon definiral precej drugače. Po njegovem imata z Jado zares izredno spolno življenje, poleg tega pa je pomembno tudi to, da se veliko pogovarjata. Dober seks in odkrita komunikacija sta najpomembnejša faktorja za uspešen zakon, je prepričan Will, njegova soproga pa zatrjuje, da je za srečen zakon pripravljena žrtvovati tudi kariero. Pravi, da bi se – če bi opazila, da njeno delo ruši njen odnos s soprogom – v isti sekundi odrekla svoji službi.

"Jadi sem pred bogom, družino in prijatelji rekel, da bom z njo, dokler naju smrt ne loči. Ona je edina ženska zame. Nihče me ne pozna kot ona, nihče me ne more spraviti v red, kot zna ona. Ne vem, kaj bi mi lahko ponudila katerakoli druga ženska, česar Jada nima," pa je zatrdil Will.

Tim Jera, foto: profimedia