Will Smith je izdal nekaj skrivnosti svojega uspeha

Čeprav je Will Smith danes eden najuspešnejših igralcev na svetu in uživa v vseh blagoslovih življenja, se je nekoč zdelo, da bodo njegove sanje o uspehu ostale samo to ...

"Imam odličen odnos s svojim življen­jem." (foto: Profimedia) Profimedia
2. 7. 2014

Uspešni igralec, producent in raper Will Smith ni že ob rojstvu dobil vseh privilegijev, v katerih danes uživa s polnimi pljuči. Kot drugi od štirih otrok se je leta 1968 namreč rodil v siromašni družini. Že pri 12 letih je začel rapati, osem let pozneje pa je osvojil svojega prvega grammyja, a to je bil le začetek njegove uspešne kariere.

Ker življenje na žalost pogosto ne deluje po sistemu enakih možnosti, včasih vsi potrebujemo navdih, neko misel, po kateri se ravnamo in ki nas žene, da uresničimo svoje sanje in ambicije. Če spadaš med tiste ljudi, ki se jim zdi, da nimajo prav nobenih možnosti za uresničitev svojih sanj, ker jim je usoda pač dodelila slabe karte, razmisli še enkrat. V upanju, da te bodo navdihnile, ti predstavljamo nekaj misli simpatičnega Willa, ki pojasnjujejo, kako se je zgodila njegova velika preobrazba iz siromašnega dečka v enega največjih zvezdnikov našega časa.

Obožuje življenje

"Imam odličen odnos s svojim življen­jem, in to želim deliti. Obožujem življenje. Mislim, da je to nalezljivo. To je nekaj, česar se ne da odigrati. Genialnost in človeška veličina nista neki prelepi ezoterični iluzorni božanski sili, ki ju imajo priložnost okusiti le izbranci. To je nekaj, kar resnično obstaja v vsakem od nas. Je zelo preprosto – to je nekaj, v kar verjamem in sem pripravljen umreti za to. Pika. Ko to dojamete, naredite tisto, kar morate narediti. Mislim, da vsi stvari še dodatno kompliciramo, ker smo prepričani, da ne morejo biti tako preproste. 'Mora biti nekaj težkega'. Ne, ni treba. Da, tako preprosto je. Nikoli se nisem imel za pretirano nadarjenega. Tisto, s čimer to kompenziram, pa je neverjetna delovna etika. Medtem ko drugi jedo, jaz delam. Medtem ko drugi spijo, jaz delam. Talent vas bo izneveril, če ga ne boste razvijali," je prepričan Will.

Oče ga je naučil lekcije

Ko je bil še majhen fant, je njegov oče povsem zrušil zid neke zgradbe, potem pa Willu in njegovemu bratu ukazal, da ga ponovno zgradita. Dečka sta mu odvrnila, da je to nemogoče, oče pa jima je rekel: "Nikoli več mi ne recita, da je kaj nemogoče!" In v teh besedah sta oba našla dragoceno življenjsko lekcijo.

"Ne poskušate zgraditi zidu. Ne začnete z idejo: Zgradil bom največji in najboljši zid na svetu. Ne začnete s to idejo. Začnete z eno opeko: Danes bom položil to opeko najbolje in najbolj popolno, kot bom lahko. Počnite to vsak dan. Kmalu boste imeli zid. Prva stvar, ki jo morate narediti, je, da verjamete, preden vam verjame kdorkoli drug. Ni razloga, da bi imeli plan B, saj vas ta samo oddaljuje od plana A." Upamo, da te bodo njegove modre misli spodbudile, da boš že danes položila svojo prvo opeko. Kmalu boš imela zid. Častna beseda.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri