Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Nika Ambrožič Urbas

18. 6. 2017
Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Nika Ambrožič Urbas (foto: Instagram @nikaurbas)
Instagram @nikaurbas

Nika Ambrožič Urbas, modna mačka in sodnica šova Zvezde plešejo je z našo novinarko, Ajdo Hovnik Plešej, spregovorila o tem, kako je videti njen običajen dan.

Modna kreatorka, ustanoviteljica modne znamke Marija Moderna, kreativna direktorica za modne dodatke pri luksuzni znamki Timothy Oulton s sedežem v Hongkongu in sodnica najbolj plesnega šova pri nas – Zvezde plešejo, Nika Ambrožič Urbas je med drugim povedala, kakšen je njen jutranji ritual, kdaj hodi spat in kako z možem Matjažem Ambrožičem, sicer novinarjem, preživljata vikende.

Kdaj se zjutraj zbujaš in kakšen je tvoj jutranji ritual?

Vse je odvisno od tega kje sem in kaj počnem. Ko sem v Londonu rada vstajam pred sedmo. Na poslovnih poteh na Kitajskem pa včasih vstanem tudi šele okoli devete. Tam me ponoči pogosto pesti nespečnost, ki je posledica časovne razlike. Med snemanjem šova Zvezde plešejo pa sem celoten bioritem podredila tempu oddaje in odhajala v posteljo okoli dveh zjutraj, včasih še kasneje. Posledično je bilo moje vstajanje precej bolj pozno, kot se vam zdajle upam priznati.

Zvezde plešejo

Kaj počneš pred spanjem in kdaj hodiš spat?

Pred spanjem opravim svoj večerni lepotni ritual, ki sem mu zvesta že vsa leta. Izbor kozmetike (pa tudi količina izdelkov!) se je s časom seveda spremenil, predanost osebni negi pa ostaja ista. Rada tudi kaj preberem, a mi to ne uspe vsak večer. Za tovrstno razvajanje si navadno pripravim čaj z lakrico (zelišče, ki mu pravimo tudi sladki koren) in kapljico medu. Včasih mi prija tudi kopel. Trudim se, da v posteljo zlezem pred polnočjo in to je zame kar velik izziv. Hitro me zanese in kot bi mignil je ura dve zjutraj.

Nika Urbas

Kaj najprej narediš, ko prideš na delovno mesto?

Najprej si pripravim skodelico pravega čaja z mlekom, potem pa sestavim spisek stvari, ki jih moram izvesti. Pogosto opravke razdelim po urah in redno nastavljam alarm, da se od enega opravila pravočasno premaknem k drugemu.

Nika Urbas

Kako vzdržuješ fizično kondicijo?

Ha, to vprašanje me spravlja v zadrego. Ravno zdaj je obdobje, ko se poskušam ponovno spraviti k redni telovadbi. Saj veste, nikoli ni dovolj časa (smeh). No, v resnici gre bolj za to, da mi pogosto primanjkuje motivacije in hitro najdem izgovor. Ko pa sem v elementu, pa izberem tek po sosednjem parku in vaje na tamkajšnjih telovadnih orodjih.

Nika Urbas

Kako preživljaš vikende?

Vikendi imajo pri nama z možem nekoliko drugačen okvir. Imava jih sredi tedna, saj je takrat tudi Matjaž prost; ob sobotah in nedeljah je večinoma na nogometnih tekmah. Tako tudi jaz tisti čas delam, v nedeljo pa vseeno nekaj več energije vložim v kuhanje in peko. Sicer pa je z nama obema tako, da zaradi izredno dinamičnega urnika ne poznava tistega klasičnega ustroja, torej prostih koncev tedna, stresnih ponedeljkovih juter ali pa petkovih zgodnejših odhodov iz službe. Pri nama je vsak dan drugačen.

Nika Urbas

Kaj te najbolj navdihuje?

Najbolj od vsega kar obstaja? Ljubezen.

Nika Urbas

Kakšna je tvoja asociacija ob besedi lepota?

Prva stvar na katero pomislim je življenje. Lepota je to, kar smo, to, da smo, lepota je tudi ta razlog, zakaj sploh smo. Velikokrat lepoto omenjamo v vizualnem kontekstu in pri tem radi dodamo, da prava lepota prihaja od znotraj. Jaz lepoto vidim kot vseprisotno haromonijo, ki v nas sproži vibracijo, primerljivo s tisto, ki se ustvari, ko ljubimo. Od nas samih je odvisno, kako močno bomo to vibracijo čutili.

Lepoto se lahko naučimo prepoznati in jo razvijati znotraj sebe. Ves čas nas obdaja in čaka, da jo povabimo v svoj svet. Verjamem, da vsi ljudje hodimo po enaki poti, ki nas vodi do popolnega sprejemanja in razsvetljenja. Ko bomo nekoč na cilju, bomo okoli sebe videli in tudi oddajali zgolj in izključno čisto lepoto.

Lepota je pri mojem delu ključna in jo nenehno preučujem.

Nika Urbas

Na kaj pomisliš vsako jutro, ko se zbudiš?

Na to, kako fino bi bilo, da bi me v nabiralniku pričakal mail, ki bi mi še dodatno ozaljšal že tako obetavno jutro.

Pripravila Ajda Hovnik Plešej
Fotografije: osebni arhiv in Instagram @nikaurbas

Preberi še: Na dan prišle podrobnosti s poroke Nike Ambrožič Urbas (Zvezde plešejo)

Priporočamo tudi: Sodnica Nika (Zvezde plešejo) spregovorila o kritikah in pokazala fotografije iz najstniških let