Modni ulov: Vojvodinja Kate s čudovito tiaro princese Diane!

Minuli konec tedna je britanska kraljeva družina obeležila enega tistih očarljivih decembrskih večerov, ko si vsi nadenejo večerne obleke, kraljeve lente in (ženski del družine) tiare.

Modni ulov: Vojvodinja Kate s čudovito tiaro princese Diane! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 12. 2016

Vse oči so bile zopet uprte v cambriško vojvodinjo Kate, ko je v četrtek zvečer prispela na letni diplomatski sprejem v Buckinghamsko palačo v rdeči obleki znamke Jenny Packham.

Kate Middleton

Kate je to isto obleko v preteklosti že nosila, a tokrat jo je popestrila še s čudovito tiaro z biseri in diamanti, o kateri danes vsi govorijo. Se sprašuješ zakaj?

Kate Middleton

Z njo je nekoč blestela tudi pokojna britanska princesa DianaKraljica Elizabeta jo ji je poklonila leta 1981 kot poročno darilo, poroča Harper's Bazaar. Zanimivo je, da je bila princesa znana po tem, da se je rada pritoževala, ker naj bi ji teža tiare pogosto povzročila glavobole. Si predstavljaš? Kakšna teža!

Princesa Diana

Čeprav slavno tiaro povezujemo le s princeso Diano, je slednja dejansko stara več kot 100 let. Po naročilu jo je leta 1913 dala izdelati Kraljica Mary znanemu zlatarju britanske kraljeve družine Garrardu.

Princesa Diana

Na četrtkov dogodek pa pravzaprav ni bilo prvič, ko je Middletonova nosila "the" tiaro. Predhodno se je z njo že pokazala lani decembra, a takrat v beli obleki. Se je spomniš?

Kate Middleton

Diplomatski sprejem je eden najbolj pričakovanih dogodkov in poteka v britanskem kraljevem dvoru vsako leto. Poleg vojvodinje Kate si je tiaro, takšno s safirji in diamanti, nadela tokrat tudi kraljica Elizabeta. Manjkala pa ji ni niti modra kraljeva lenta.

Kate Middleton

Preberite še: Ana Klašnja: "Bojim se, da bi se mi z leti situacija poslabšala" in poglej, kakšna čarobna stvar se zgodi, ko moški objame žensko

Priporočamo tudi: "Pridite k meni v pisarno!" (iskrena izpoved novinarke Katje)