Vodilne milijonarke iz Hollywooda

Televizijske serije so velik posel in zvezdniki, ki nastopajo v njih, so super milijonarji. Igralki Eva Longoria in Tina Fey sta trenutno najbolj vroči in daleč najbolje plačani dami televizije.

21. 10. 2011

Obe igralki namreč zasedata vrh Forbsovega seznama najbolje plačanih televizijskih igralk.

Razočarana ločenka (mož Tony Parker jo je po poroki varal s kolegovo ženo) Eva Longoria, zvezdnica serije Razočarane gospodinje (lani je bila četrta na seznamu), ter zvezdnica in avtorica komične serije 30 Rock (lani je bila na sedmem mestu) Tina Fey sta v enem letu zaslužili po 13 milijonov ameriških dolarjev.

Za zmagovalnima milijonarkama so se uvrstile kar tri dame, še ena zvezdnica serije Razočarane gospodinje Marcia Cross, zvezdnica serije Zakon in red Mariska Hargitay ter zvezdnica serije Na kraju zločina Marg Helgenberger.

Trojica je lani zaslužila 10 milijonov Tina Fey ne blesti le kot velika televizijska milijonarka, za svoje delo je prejela že sedem emmyjev, tri zlate globuse, štiri nagrade Screen Actors Guild Awards in štiri nagrade Writers Guild of America Awards.

Revija Associated Press jo je leta 2008 označila za igralko, ki je imela največ vpliva na kulturo, zaradi česar je prejela nagrado revije v kategoriji 'ustvarjalec leta'.

Televizijske serije so velik posel in zvezdniki, ki nastopajo v njih, so super milijonarji.

Igralki Eva Longoria in Tina Fey sta trenutno najbolj vroči in daleč najbolje plačani dami televizije. dolarjev.

Sledita še dve 'razočaranki' Teri Hatcher in Felicity Huffman, ki sta v enem letu zaslužili devet milijonov dolarjev, Courteney Cox in Ellen Pompeo sta zaslužili po sedem milijonov dolarjev, milijon manj pa je zaslužila Julianna Margulies.

A prave zvezde so filmske igralke

No, filmski igralki Angelina Jolie in Sarah Jessica Parker pa sta lani na svoja bančna računa vknjižili kar po 30 milijonov dolarjev. Joliejeva se mora za takšen znesek zahvaliti predvsem uspehu akcijskega filma Salt, ki je v blagajne po vsem svetu prinesel 300 milijonov dolarjev, in filmu Turist z Johnnyjem Deppom, ki je bil kljub mešanim kritikam tržna uspešnica, saj je zaslužil 280 milijonov dolarjev. Sarah Jessica pa je seveda postal super plačanka predvsem zaradi drugega dela filma Seks v mestu. Poleg tega žanje uspehe tudi s svojim parfumom in pogodbami z modnimi hišami ter drugimi podjetji.

Precej finančno mirno prihodnost imata tudi Jennifer Aniston in Reese Witherspoon, ki sta v enem letu domov odnesli vsaka po 28 milijonov dolarjev.

Tina Lucu za revijo Nova