VIDEO: Ne samo Raay, poglej kako glasbeno nadarjena je tudi njegova sestra!

Če spremljaš priljubljeno oddajo Slovenija ima talent 2016, potem veš, da je v eni od oddaj nastopila tudi Aleksandra Vovk, sestra znanega glasbenika Aleša Vovka - Raaya. In punca je tako navdušila, da jo moraš spoznati!

VIDEO: Ne samo Raay, poglej kako glasbeno nadarjena je tudi njegova sestra! (foto: facebook.com/maraayamusic) facebook.com/maraayamusic
17. 11. 2016

Ampak preden ti zaupamo, kako super punca je, naprej prisluhni, kako je na koncertu srečanja udeležencev Blejskega zlatega mikrofona odpela balado Hero (ki jo v originalu poje Mariah Carey).

Stisni 'play'!

Ja, tako dobro (oziroma še bolje!) se je odrezala tudi na avdiciji za pevski šov Slovenija ima talent, kjer jo trenutno čaka nastop v polfinalni oddaji.

Njen brat je bil seveda za sestrico neizmerno vesel, o čemer priča tudi tale zapis, ki ga je objavil na Facebooku ...

In kdo sploh je Aleksandra Vovk?

Je 16-letna športnica, ki se za sprostitev ukvarja s petjem. Že 10 let več kot uspešno trenira namizni tenis in si nekoč želi uvrstiti na Olimpijske igre.

"Že kot dojenčica je z varuško veliko časa prebila z nama z ženo na nastopih in glasba se je v naši hiši vedno dogajala,” pove Sandi Vovk (na fotografiji spodaj), Aleksandrin oče, ki je stari znanec glasbenih odrov.

Aleksandra pa že od majhnega spremlja tudi Aleševo kariero, kar je v njej brez dvoma podžgalo dodatno iskrico za glasbeno ustvarjanje.

V nadaljevanju je iskreno spregovorila o tem, da je že kot deklica polbrata Raaya spremljala z občudovanjem, pa tudi o tem, da želi tudi v prihodnje stopiti prav v tiste čevlje, ki sta jih z Marjetko obula lani na evrovizijskem odru.

Aleksandra, vse ste očarali s svojim petjem. Na odru je bilo videti, kot da to delate s takšno lahkoto, kot da vam je to prirojeno … Imate to tako radi že od malega?

Povezana sem z glasbo, veliko nastopam, pa vendar sem imela pred avdicijo veliko treme. Čeprav mi je veliko kolegic priznalo, da je bilo vse videti zelo ‘lahkotno’. Ko sem začela, sem se sprostila, bilo mi je všeč in še naprej bi lahko pela.

Kdaj pa ste kot deklica prvič na odru nastopili s staršema?

Spomnim se, da sta me zvlekla na oder, ko sem bila še zelo majhna. Stala sem na miru in grdo gledala, ker nisem hotela biti tam. (smeh)

Kdaj pa ste skupaj nastopili tako, čisto zares?

Za novo leto. Povabila sta me na oder in sem prišla.

Res je, da ste iz glasbeno izredno bogate družine. Pa bi lahko rekli, da vas je kdo še posebej podpiral na vaši poti?

Mislim, da vsakega otroka najbolj spodbujajo njegovi starši. Je pa tudi res, da imam že sama veliko motivacije, da ‘rinem’ naprej. Če te pa še kdo od staršev pohvali, se seveda počutiš veliko bolje.

Prisluhni, kako je Aleksandra v duetu z Ulo odpela pesem Love Yourself:

Vaš polbrat beleži velike uspehe s svojo glasbo. Bi lahko rekli, da ste se kdaj zgledovali po njem? 

Ja, zelo sem se zgledovala po bratu in še vedno čutim ‘rešpekt’ do njega. Zaradi vsega, kar je naredil, zaradi tega, kam je prišel, kje je zdaj …

Pa ga kdaj vprašate za kakšen glasbeni nasvet?

Zdaj ga že dolgo nisem, ker se ne vidimo pogosto. Navadno vprašam kar očeta, ker je bližje. (smeh)

Kaj pa si želite doseči kot glasbenica?

Želim si na Eurosong.

Kako lepo. Potem ste za brata še posebej močno stiskali pesti …

Bili smo tam. Ogledali smo si polfinali, šli domov, ker smo vsi malce vraževerni, in se vrnili na dan finala. Naslednji dan sem imela tekmo, domov smo prišli ob štirih zjutraj, ob osmih pa sem že odšla na tekmo in zmagala.

Prisluhni še, kako je v oddaji Slovenski pozdrav odpela pesem Čez 20 let:

Napisala: Kaja Milanič (za Story), Za splet priredila: Š. S.
Fotografije Aleš Berce, arhiv POP TV, osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri