VIDEO: Raay in Marjetka sta nazaaaj! Poslušaj njuno novo skladbo - Bo to hit poletja 2017?

Marjetka Vovk in Raay, dvojec ki nas je leta 2015 s skladbo Here For You uspešno zastopal na Evroviziji je nazaj! Oglej si videospot za njuno novo skladbo It's Complicated, ki je nastala v sodelovanju z bratoma BQL.

VIDEO: Raay in Marjetka sta nazaaaj! Poslušaj njuno novo skladbo - Bo to hit poletja 2017? (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
7. 6. 2017

Svojo skupno glasbeno pot je dvojec Maraaya pričel s pesemijo LOVIN’ ME, ki je najprej izšla v Italiji, kjer se je uvrstila med dvajset najbolje prodajanih singlov na uradni italijanski lestvici.

Nekaj mesecev kasneje je postala uspešnica tudi v Sloveniji, sledili pa so še izidi v nekaterih drugih državah (Poljska, Španija, Belgija, Nemčija). Uspeh te pesmi je nadgradila skladba HERE FOR YOU, s katero sta se leta 2015 uvrstila v finale Evrovizije.

Po tem uspehu sta si nabirala nove kreativne moči, v miru ustvarjala nove pesmi, hkrati pa prispevala kar nekaj uspešnic za druge izvajalce.

Med drugim sta tlakovala pot do uspeha bratoma iz zasedbe BQL, s katerima sta ustvarila obe uspešnici: MUZA in HEART OF GOLD.

Prav z njima pa sta posnela tudi come-back singl IT’S COMPLICATED, za katerega je posnet tudi videospot in ki je hkrati tudi prvi novi posnetek dua BQL po uspešni zgodbi na letošnji EMI.

Oglej si videospot za skladbo It's Complicated:

Kje sta se Marjetka in Raay 'skrivala' po Evroviziji?

O tem, kaj sta počela po Evroviziji, sta Marjetka in Raay pred kratkim zaupala novinarki revije Story:

"Po nastopu na Evroviziji sva si vzela leto in pol premora, kar ustvarjalcu zadostuje, da se v miru odmakne in si spočije misli. V resnici pa nisva počivala, temveč sva ves čas ustvarjala tudi za druge. V glavi sva imela številne ideje, tako sva tudi zase iskala nekaj novega, drugačnega," je pojasnil Raay in ob tem priznal, da sta ves čas postopoma pripravljala teren za vrnitev na sceno.

Nova pesem It's Complicated govori o razmerjih, ki postajajo vse manj določljiva, zato čedalje več ljudi na svojih družbenih omrežjih status označi kot: zapleteno je.

"Besedilo govori o razmerjih. Ljudje ne vedo, pri čem v resnici so, drugi se bojijo vezati," sta ob izidu povedala Marjetka in Raay.

Ko sta še pred uradnim izidom predstavila pesem, sta uvidela, koliko sta vse skupaj pogrešala. "Imela sva metuljčke v trebuhu, saj sva pogrešala oder, pa se tega niti nisva zavedala," priznata v en glas. Medtem ko jima je oddih prišel še kako prav, pa se je bilo fino vrniti tja, kjer se je vse skupaj tudi začelo.

Vse do konca junija bosta vse moči usmerila v ustvarjanje, poleti se bosta posvetila še tujini, večji del časa pa bosta namenila otrokoma.

Pripravila: Loti Rous
Fotografije: promocijsko gradivo, facebook.com/maraayamusic

Preberi še: Na dan prišle podrobnosti s poroke Nike Ambrožič Urbas (Zvezde plešejo) ali pa sodeluj v NAGRADNI IGRI: Pošlji nam poletni poljub in osvoji Elixino zapestnico