Victoria Beckham: "Zakaj se ne more vsaj eden od mojih otrok podati po mojih stopinjah"

Modna oblikovalka Victoria Beckham je na službenem področju na vrhuncu uspeha, doma pa je njen status ikone stila kljub temu le postranskega pomena. V družini Beckham je v ospredju namreč nogomet.

Victoria Beckham: "Zakaj se ne more vsaj eden od mojih otrok podati po mojih stopinjah" (foto: Profimedia) Profimedia
14. 10. 2016

Če bo šlo tako naprej, bodo newyorški teden mode kmalu preimenovali v festival Victorie Beckham.

Nekdanja članica priljubljene dekliške zasedbe Spice Girls na najpomembnejšem dogodku v modnem svetu namreč že nekaj let niza fantastične nastope, ki jemljejo dih.

Ob kolekciji pomlad/poletje je 42-letna poslovna ženska predstavila še svojo novo linijo ličil, ki je nastala v sodelovanju s slovitim kozmetičnim podjetjem Estée Lauder.

Pri ustvarjanju kozmetike je navdih našla v 'generaciji selfie', ki jo predstavlja tudi sama.

"Dandanes mora biti prav vsak v vsakem trenutku pripravljen na selfie in ta ličila so idealna za to," je prepričana Vic, ki uspehe žanje prav na vseh področjih, ki se jih loti.

"Že od nekdaj je zelo osredotočena, od sebe stalno daje 100 odstotkov, poleg tega pa je zelo ambiciozna," je razlog za njen uspeh pojasnila ena od njenih sodelavk.

Celo nova konservativna britanska premierka Theresa May je ob nastopu svoje funkcije pred tremi meseci nosila njeno obleko z zadrgo, ki je lepo poudarila njeno postavo.

Skratka, ob omembi njenega imena nihče več ne pomisli na neizkušeno in naivno ženo nogometaša, ampak na polno zaposleno mamo štirih otrok, za katero dela kar 150 ljudi.

"Moj mož in moji otroci imajo prio­riteto. Ko načrtujem, kaj bom delala, se prilagajam njim," pojasni Victoria.

Njeni najdražji se ji za njeno nesebičnost 'oddolžujejo' z brezpogojno lojalnostjo.

In tako seveda tudi na newyorški teden mode ni odpotovala sama, ampak v spremstvu 41-letnega moža Davida in najstarejšega otroka, 17-letnega Brooklyna, ki sta ob Anni Wintour, urednici modne biblije Vogue, sedela v prvi vrsti in že skoraj pobožno vstala, ko je Victoria po svojem šovu stopila na modno pisto.

Nekdanji nogometni zvezdnik je kmalu zatem na Instagramu sporočil, da je zelo ponosen na svojo ženo, na istem družabnem omrežju pa se je oglasil tudi Brooklyn: "Kakšen super šov! Dobro opravljeno, mami!"

Prestali otroci, 14-letni Romeo, 11-letni Cruz in 5-letna Harper, ki so ostali v Londonu, pa so ji poslali na roko napisano razglednico: "Veliko sreče s šovom, radi te imamo!"

Modna družina, ki se v popolnosti prilagaja maminemu dobremu okusu?

Ne, Victorijin status modne ikone je med štirimi stenami doma postranska zadeva.

Kot je razkrila v pogovoru za televizijsko mrežo ABC, ni odgovorna niti za stil svojega moža:

"David sploh ne potrebuje mojih nasvetov. Še nikoli se ni zgodilo, da bi nosil nekaj, zaradi česar bi mi bilo nerodno."

Hčerkica Harper, ki jo mediji radi opisujejo kot mini modno navdušenko, pa – kot trdi Victoria – v resnici goji veliko večjo strast do nečesa drugega:

"Rada ima modo in rada se liči. Včasih po hiši leta celo v mojih salonarjih. Globoko v svojem srcu pa je precej deška. Ima tri brate, in to jo seveda zaznamuje.

Pred nedavnim mi je rekla: 'Mami, rada bi postala nogometašica.' Jaz pa sem le pomislila: 'Oh, ne, to hočejo tudi fantje. Zakaj se ne more vsaj eden od mojih otrok podati po mojih stopinjah?'"

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

Preberi še: Kiefer Sutherland po 25 letih končno razkril, zakaj ga je Julia Roberts le tri dni pred poroko zapustila