Veliki šarmer Chris Noth je srečo našel v mladi natakarici

Chris Noth je podobno kot Mr. Big oziroma Živina, ki jo je upodobil v seriji in filmih Seks v mestu, dolgo vztrajal pri statusu neporočenega moškega. V zakonske vode je zaplul šele v šestem desetletju življenja, in sicer po desetih letih razmerja.

Tari Lynn Wilson, ki mu je povila sinčka Oriona Christopherja, ga je do oltarja zvlekla po 10 letih razmerja. (foto: Getty Images) Getty Images
19. 6. 2014

Je izredno uspešen in ima stil, osebnega šoferja in okusno opremljeno stanovanje. Nosi Armanijeva oblačila in vozi star model jaguarja. Pravzaprav nihče ne ve, s kakšnimi donosnimi posli se Mr. Big oziroma Živina ukvarja, a vsekakor ne živi v pomanjkanju. Najverjetneje je uspešen finančnik. Ker nosi izbrana oblačila, se tudi druži z izbranimi, izključno lepimi ženskami. Prav vse njegove izbranke, manekenke, igralke in starlete jemljejo dih ... Ima pa tudi nekdanjo soprogo Natasho, s katero nikakor ne more prekiniti stikov, čeprav so po koncu zakona z njo njegovo posteljo grele že številne druge.

Kljub vsemu temu ima glavna junakinja Carrie ves čas občutek, da bi morda prav ona lahko osvojila njegovo srce, a se to nikakor ne zgodi. Tako je le njegova nekdanja soproga dokaz, da se Živina lahko tudi zaljubi in se vsaj za nekaj časa ustali s pravo žensko iz mesa in krvi. Hkrati pa je Živina čustveni sin, ki zavestno izpolnjuje eno in edino družinsko obveznost, in sicer ob sobotah, ko s svojo mamo redno obiskuje cerkev. Nobene svoje srčne izbranke pa noče predstaviti mami, niti Carrie, ki jo po dolgih letih razmišljanja vendarle popelje do oltarja.

Podobno kot v seriji in filmih Seks v mestu je igralec tudi v resničnem zasebnem življenju neverjetno šarmanten moški. Še danes, 16 let po predvajanju prve epizode priljubljene serije, se ženske na ulici obračajo za njim. In da, tudi v resničnem življenju se je dolgo časa izogibal poroki. Kljub vsemu pa, vsaj kolikor je znano, ni bil tipični zapeljivec, saj z njim povezujejo le tri ženske. Med letoma 1990 in 1995 je bil v razmerju z modelom in igralko Beverly Johnson. Kratek čas naj bi ljubil tudi 17 let mlajšo igralko Winono Ryder, česar pa nihče od njiju nikoli ni potrdil. Šele pred dobrima dvema letoma, torej pri 57 letih, pa se je poročil. Srečna izbranka je danes 32-letna Tara Lynn Wilson, ki ji je usodni da dahnil po desetih letih razmerja.

Življenje v znamenju selitev

Vrnimo se še nekoliko v preteklost. Christopher David 'Chris' Noth, ki se je rodil 13. novembra 1954 v Madisonu v ameriški zvezni državi Wisconsin, se je v otroštvu in mladosti pogosto selil in potoval po vsej zemeljski obli. Njegov oče, odvetnik in zavarovalniški agent, je umrl, ko je bil Chris star komaj 12 let, zato je živel z mamo samohranilko Jeanne L. Parr. Ta je kot televizijska novinarka delala za CBS in je ena prvih žensk, ki je kot reporterka poročala s skoraj vseh koncev sveta. Po vsem tem ne čudi, da je Chris med drugim živel tudi v Angliji, Španiji, na Češkoslovaškem in celo v nekdanji Jugoslaviji.

Kariero je začel kot gledališki igralec, a se je sredi osemdesetih naveličal gledaliških desk, zato se je posvetil vlogam v televizijskih filmih in serijah. Leta 1986 se je pojavil v eni epizodi serije Off Beat, nadaljeval pa je z manjšimi vlogami v ABC-jevih in HBO-jevih serijah. Leta 1988 se je preselil v Indonezijo in odigral glavno vlogo v trilerju Jakarta. Namesto da bi se, ko je na snemanju omenjenega filma padla zadnja klapa, s preostalimi člani ekipe vrnil v Ameriko, je ostal v Indoneziji, o kateri še danes rad pove, da je njegov duhovni dom. Potem ko je to deželo v letu dni prepotoval po dolgem in počez, se je vrnil v domovino in nadaljeval po starem, z igranjem v televizijskih serijah.

Kljub hudim obtožbam ostal kavalir

V poklicnem življenju se je torej ustalil, zato je to naredil tudi v zasebnem življenju, in sicer z že omenjeno dve leti starejšo kolegico Beverly Johnson. V začetku leta 1995 jo je po petih letih razmerja zapustil, leto dni pozneje pa ga je Beverly obtožila, da je bil nasilen do nje.

"Zgodilo se je tudi, da me je udaril," je povedala novinarjem nekega tabloida, kar je razkurilo vse njune skupne prijatelje, ki so se takoj složno postavili Chrisu v bran.

"Smešno je, da se je tega spomnila leto dni po koncu razmerja. V ozadju teh obtožb je njena želja, da bi se dokopala do njegovega denarja. Edino nasilje, ki ga je Chris prizadejal sam sebi, je to, da je bil tako dolgo z njo." Ker zvezdnik nikoli ni rad govoril o svojem zasebnem življenju, tudi nikoli ni odgovoril na neprijetne obtožbe. Nekoč je le kavalirsko rekel: "Ne pride v poštev, da bi blatil najino intimo. Z Beverly sem bil vendarle pet let."

Po koncu tega razmerja je bil dolga leta samski. Marljivo je snemal in prihranke vložil v džezovski klub The Cutting Room na Manhattnu. Usoda pa je poskrbela, da se je zaljubil v mlado natakarico, ki jo je zaposlil v svojem klubu. Z 28 let mlajšo Taro Lynn Wilson se je v razmerje zapletel leta 2002, januarja 2008 se jima je rodil sinček Orion Christopher, 6. aprila 2012 pa sta si zaobljubila večno zvestobo.