Vedno pove, kar si misli

Igralka Rosario Dawson slovi kot dama brez dlake na jeziku, kar pa na poti do samega vrha holivuda ni prav nič škodovalo njeni karieri …

22. 1. 2009

Rosario je ena izmed tistih žensk, ki moškim kar lepo po vrsti mešajo glave in se zelo dobro zavedajo učinka, ki ga imajo na pripadnike močnejšega spola. Devetindvajsetletnica pa ni le preprosto lepa, ampak ima predvsem tisto, kar pri moških naleti na dober odziv – spolno privlačnost.

Njene oči so tako velike in globoke, da ji je Colin Farrell, njen soigralec iz filma Aleksander, pripisal naravnost hipnotične sposobnosti. Ne smemo pa pozabiti niti na njen nalezljivi široki nasmešek in usta, ki so najmanj tako velika kot usta Julie Roberts. Razlika je le v tem, da se nihče ne bi dokopal do ideje, da bi Rosario opisal kot sladko kot med, kar je Julia že neštetokrat slišala. Rosario je namreč seksi na svoj poseben, piker in hladen način. Z moškimi, ki jih sreča, se igra in nenehno spreminja način zapeljevanja. Nekaj časa koketira, nato pa se začne obnašati, kot bi bila najboljša prijateljica …

Temperamentna

Po njenih žilah se pretakajo kubanska, irska, indijanska in portoriška kri, torej gre za zelo eksplozivno mešanico. Mladost je preživela v kulturno mešanem velemestu New Yorku, razvila pa se je v žensko, ki si ne pusti ukazovati. Ko kaj pove, to rada stori jasno in glasno.

Willa Smitha, svojega soigralca iz filma Seven Pounds, ki slovi kot izredno simpatičen zvezdnik, je na primer povsem brez zadržkov opisala kot popolnega mehkužneža in copato. Razlog? V omenjenem filmu sta morala Rosario in Will odigrati ljubezensko sceno, in medtem ko njeni oboževalci goreče pričakujejo vsak vroč filmski trenutek z Rosario, je bilo za Willa vse skupaj precej neprijetno, zato je ves čas prelagal snemanje te scene. Šele po tem, ko mu je dala njegova žena Jada izrecno dovoljenje, mu celo vlivala pogum in za kamero spremljala dogajanje, si je upal ‘mečkati’ z lepo igralko. Takšno omahovanje ji je povsem tuje. Živi v skladu s filozofijo, ki je stroga in preprosta hkrati: ‘’Obstajaš tukaj in zdaj. Le na to lahko vplivaš.’’

Zelo ­aktivna

Skromne razmere, v katerih je odraščala, so pripomogle k temu, da se je dokopala do naslednjega spoznanja: ‘’Če hočeš izboljšati svoje življenje, moraš stvari vzeti v svoje roke.’’ In to je tudi storila. Ko jo je režiser Larry Clark leta 1995 zagledal na stopnicah njenega doma in ji ponudil glavno vlogo v filmu Mularija, je takoj privolila. Kariero je torej začela v zelo mračnem in provokativnem filmu o težavnih newyorških najstnikih, ki se ubadajo z alkoholom, mamili, seksom in predvsem aidsom.

Čeprav je polno zaposlena s snemanji, ima dovolj energije, da se vključuje tudi na druga področja. Med drugim se zavzema za ekološki turizem, za newyorške mladostnike ter za lezbijke in geje. Aktivna je tudi pri nevladnih organizacijah Oxfam in Amnesty International, z akcijo Voto Latino pa je Latinskoameričane nagovarjala, naj se udeležijo predsedniških volitev. Skratka, Rosario svoja lepa usta vedno odpre takrat, ko se jo nekaj osebno dotakne, kar pa se zgodi pogosto.

Los Angeles ji ni všeč

Zaradi kariere se je s težkim srcem preselila iz New Yorka v Los Angeles, kjer živi s francoskim didžejem Mathieujem Schreyerjem. Ljubi Zvezdne steze, posebej rada se sonči na nudističnih plažah in je na ulicah v starem delu Pamplone zaradi ‘adrenalina’ že bežala pred biki. Zelo malo je torej stvari, ki so ji tuje. Ena izmed redkih stvari, ki je ne more razumeti, pa je način življenja ljudi iz Los Angelesa:

‘’Ljudje tukaj živijo v avtomobilih. Med vožnjo si umivajo zobe, se brijejo in berejo časopise. Precej noro, kajne?’’

Ja, skoraj tako noro kot strah pred filmskim poljubom z njo. In kakšen je pravzaprav sploh bil tisti poljub z Willom?

‘’Z veliko jezika. Jada (Willova žena, op. p) mu je nazadnje dala dovoljenje,’’ se nasmehne Rosario.

Vir: Lea

www.govori.se

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri