Večni nasmešek Toma Cruisa je izginil

Takšnega Toma Cruisea smo v javnosti videvali le redko. Ločitev od soproge in hčerkice ga vidno načenja.

8. 8. 2012

Deluje potrt in neskončno utrujen. Ko Tom Cruise s svojim odvetnikom Bertom Fieldsom kosi v Malibuju, o njegovem večnem žarečem nasmešku ni ne duha ne sluha. Namesto tega prav vsak gost, ki vidi slavnega igralca, kako z vilicami nejevoljno brklja po krožniku, začuti, da med njimi sedi moški, ki je dotolčen.

To ni najvplivnejši scientolog, to ni hollywoodski junak, to je povsem običajen človek, ki trpi zaradi ločitve od soproge in hčerkice. Človek, ki mora zdaj povsem na novo začrtati svoje življenje. Namesto v svoji razkošni vili na Beverly Hillsu bo 50-letnik v bodoče pogosteje živel v New Yorku, ki mu ni tako zelo pri srcu kot sončna Kalifornija.

Govori se, da nepremičninska posrednica iz agencije Sotheby's International že išče primerno domovanje zanj. Glavni pogoj je, da ima nepremičnina velik vrt, skrit očem radovednežev, ki ponuja veliko prostora za skupne urice očeta in hčerke.

Katie Holmes

Ne bo več uveljavljala svoje volje

Suri, ki zaradi ločitve svojih staršev verjetno še najbolj trpi, njena mamica, 33-letna igralka Katie Holmes, tolaži tako, da jo ves čas zabava. Med drugim sta že obiskali živalski vrt, kjer je Suri lahko celo nahranila žirafo, večkrat se ustavita v slaščičarni, kjer si privoščita gromozanske sadne in sladoledne kupe, za zdravo telo pa skrbita z rednimi uricami telovadbe.

Skratka, počneta vse, da se šestletnica zaradi prepira med mamico in očkom ne počuti zapostavljena in izgubljena. Ne nazadnje se bo korenito spremenilo tudi njeno življenje, zato morata biti starša v odnosu do nje kar se da previdna.

In v kakšnem smislu se bo spremenilo življenje razvajene Suri?

Neki dobro obveščeni vir odgovarja, da se je Katie trdno odločila, da ne bo več dovolila, da bi Suri ves čas uveljavljala svojo voljo in s tem dosegla vse, kar ji poželi srce. Ne nazadnje v njenih očeh ni več majhna odrasla oseba s pravico do samoodločanja, kakor otroke definira scientologija, ampak je preprosto le deklica, ki je v preteklosti veliko prepogosto uveljavljala svojo voljo.

Dober začetek ...

Sebi pa Katie trenutno privošči še malo počitka. Svoj prvi uradni javni nastop na rdeči preprogi, ki bi ga morala pred kratkim opraviti v okviru svojega sklada Dizzy Feet Foundation, je v zadnjem hipu odpovedala. Namesto tega se je raje dobila s svojim odvetnikom Jonathanom W. Wolfejem in njegovo soprogo Renee. Vsi skupaj so si privoščili večerjo v hotelu NoMad v newyorškem Flatiron Districtu.

Gospod Wolfe je storil to, kar bi prijalo prav vsaki ženski, ki bi se znašla v igralkini situaciji – intenzivno je skrbel zanjo. Tako srečne Katie že dolgo nismo videli, še posebej ne ob Tomu Cruiseu.

Ob tem pa je treba spomniti – kot zdaj poroča tudi Tomov zaupni prijatelj John Brousseau –, da se je njuno razmerje začelo tako ljubeče in srečno, kot si vsak novopečeni parček lahko le želi.

Brousseau je bil do leta 2010 član scientološke cerkve in je v njej zasedal visok položaj. Med drugim je bil tesno povezan z Davidom Miscavigeom, šefom tega spornega verskega združenja, zato je lahko božič leta 2006 preživel s Tomom, Katie in njuno tedaj osemmesečno hčerkico Suri v še posebej pozimi romantičnem kraju Telluride v ameriški zvezni državi Kolorado.

"Delovala sta neverjetno srečna," božično sliko mlade družinice opiše Brousseau, ko se ozre v preteklost. Tom in Katie naj bi bila zmešana od ljubezni, stalno sta se spogledovala, smejala in poljubljala.

... slab konec

Tisto, kar Katie verjetno že takrat ni bilo všeč, pa je bila stalna prisotnost visokih sodelavcev scientološke cerkve, ki so – kot bi bilo to nekaj povsem samoumevnega – skupaj z njo, njenim soprogom in hčerko živeli v njihovi hiši. Še posebej Miscavige, scientološka številka ena, je stalno igral veliko vlogo. "Tom ga časti kot boga," pojasnjuje Brousseau, ki je izstopil iz scientologije.

In ta bog ni trpel kljubovalnega duha, ki se v dolgoročnem smislu ni pustil stlačiti v shemo njegove sekte, kar je morala na lastni koži izkusiti Katie. Morda je Tomu med kosilom v Malibuju po glavi rojilo tudi to, da takrat ni bil dovolj močan, da bi se postavil na stran svoje mlade soproge.

Kakorkoli že, hollywoodski zvezdnik ni dolgo užival v vlogi povsem običajnega človeka. Že kmalu po kosilu si je namreč zunaj pred lokalom nadel sončna očala in širok nasmeh ter na vprašanje zaskrbljenega fotografa odgovoril: "Dobro se počutim."