Več o šokantni knjigi hčerke Shirley MacLaine

Sachi Parker, hčerka legendarne igralke Shirley MacLaine, je napisala knjigo, v kateri obtožuje svojo slavno mamo. Med drugim ji očita, da jo je poslala živet k očetu na Japonsko, ko je bila stara komaj dve leti.

23. 2. 2013

Debra Winger se je strašansko namučila z infantilno, egocentrično in dominantno mamo, ki jo v filmu Čas nežnosti igra Shirley MacLaine.

Njena vloga mame se je tako močno vrezala v zavest občinstva, da so se producenti samo zaradi Shirley in njenega partnerja v filmu, Jacka Nicholsona, ki upodablja ostarelega astronavta, prav nič boljše osebe od Shirleyjinega lika, odločili, da bodo naredili film samo o njiju. Uboga Debra v prvem filmu umre za rakom, v drugem, katerega naslov je Večernica, pa Shirley naravnost blesti. Ta hollywoodska legenda je vlogo mame iz pekla dobila tudi v zelo uspešni britanski seriji Downton Abbey.

Šokantna izpoved

Njena resnična hčerka, Sachi Parker, pa je pred nedavnim objavila šokantno avtobiografsko knjigo, v kateri trdi, da je bila prava Shirley MacLaine v resničnem življenju veliko bolj mračnjaška in še bolj 'strupena' od vseh svojih filmskih materinskih inkarnacij.

V knjigi z naslovom Lucky Me: My Life With – and Without – My Mom, Shirley MacLaine svojo slavno mamo v glavnem obtožuje zanemarjanja in trdi, da je skoraj nikoli ni videla. Ko je bila stara komaj dve leti, jo je poslala k očetu, producentu Stevu Parkerju, na Japonsko, in od takrat sta skupaj preživljali le nekaj tednov na leto. Shirley je ostro zavrnila skoraj vse trditve iz knjige, ki jo je označila za fikcijo, za časnik New York Daily News pa je dejala:

"Zame kot za mamo in osebo, ki je resnicoljubna, je to boleč trenutek. Šokirana sem in moje srce je zlomljeno, ker moja hčerka o meni govori takšne stvari, zlasti zato, ker je vse skupaj izmišljeno. Žal mi je zaradi tako nečastnega, oportunističnega poskusa moje hčerke, ki sem ji vedno želela vse najboljše. O njej sem v svojih avtobiografijah vedno pisala resnico in z veliko ljubezni."

Po tej izjavi pa je Sachina knjiga še pridobila verodostojnost. Shirley namreč nikoli ni imela posebej dobrega piarja. Pionirki vseh mogočih vrst 'new age' mode, navdušeni, a površni in slabo informirani promotorki teorij o Nezemljanih, globalnih zarotah, reinkarnaciji in podobnih temah, nadarjeni igralki in precej čudaški zvezdnici nikoli ni uspelo narediti kaj posebej dobrega – niti zase niti za stališča in teme, ki jih je zastopala. Poleg tega se je zelo rada hvalila s svojim spolnim apetitom.

Afere in ljubimci

Pred dvema letoma je razkrila, da je bil njen zakon s Sachinim očetom 30-letna odprta zveza, v kateri je afere in ljubimce nizala enako uspešno kot njen mlajši brat Warren Beatty.

"Enkrat sem spala s tremi moškimi, a ne z vsemi hkrati, ampak v istem dnevu," je povedala kot gostja pogovornega šova Oprah Winfrey in dodala:

"Še posebej napeto je bilo z Robertom Mitchumom in Yvesom Montandom, redno pa sem padala na režiserje."

Sachi je s svojo knjigo pokazala, kakšna je bila ta vroča igralka doma, kako težavna in neobičajna, a hkrati fascinantna oseba je v resnici Shirley MacLaine. Ena od najbolj norih podrobnosti, opisanih v knjigi, je nedvomno prigoda iz sedemdesetih let, ko je bila Sachi najstnica in je imela prvo 'resnejše' razmerje. Shirley je menila, da je prišel čas, da njena hčerka izgubi nedolžnost, kar je že samo po sebi nekoliko čudaško. Da bi bila zadeva še hujša, pa se je odločila, da bo pri tem sodelovala v skladu s svojo vizijo odgovornega starševstva. Sachi je zaukazala, naj določi termin svojega prvega seksa, da je lahko paru seksualnih terapevtov, Phyllis in Eberhardu Kronhausnu, sporočila, kdaj naj prideta v njuno hišo v Malibuju. Phyllis je Shirley namreč rekla:

"Bilo bi sijajno, če bi imela Sachi ob svojem prvem srečanju s seksom ob sebi vse nas, kot skupino podpornikov. Pozneje bi se lahko pogovorili o tem in ocenili njena čustva."

In res, Phyllis in Eberhard sta nekaj dni preživela v njuni hiši, Sachi pa je poskušala pobegniti iz mučne situacije. Ko je revica vendarle popustila pod pritiskom in se s svojim zmedenim fantom Bradom zaklenila v svojo sobo, so Shirley in terapevta ves čas stali pred vrati, 'zaskrbljena' mama pa je vpila:

"Vsi ti stojimo ob strani, ljubica."

Najhujše pa je šele sledilo! Mimogrede, mladi parček je moral svojo prvo spolno izkušnjo opraviti brez zaščite, ker je tako pač ukazala Shirley. Ko sta mlada zaljubljenca, polna nelagodja, končno prišla iz sobe, ju je nasmejana trojica čakala v dnevni sobi, kjer je terapevt vprašal Sachi:

"In, si doživela orgazem?"

Sachi je napisala, da se je takrat počutila kot Mia Farrow v kultni grozljivki Rosemaryjin otrok.

"Oba sva vestno kimala z glavama, oni pa so se zvito nasmihali. Sovražila sem jih."

Sachi je še zapisala, da so njene izkušnje z mamo, ki je trdila, da je Sachin oče Steve Parker klon, ki pošilja denar njenemu pravemu očetu v vesolje, oblikovale njen stil vzgoje. Sachi, danes prav tako igralka, ima dva otroka, 16-letnega sina in 14-letno hčerko, v knjigi pa poudarja, da ju je zasipala z nežnostjo, neprekinjeno bdela nad njima in se v popolnosti osredotočila na vsako njuno besedo. Vse to je počela v strahu, da bi utegnila ponoviti napake svoje mame.

Pri 12 letih v internat

Kot deklica je Sachi poskušala storiti vse, da bi mamo 'zvabila' v svoje življenje, a Shirley je vedno raje izbrala ločenost. Hčerko je k sebi povabila le za poletne počitnice:

"Moji obiski Los Angelesa so se začenjali na letališču, ko se je mama zapodila proti meni in me močno objela. Takoj ko sva se usedli v avto, je vzkliknila: 'Greva se zabavat'. Včasih sva oddrveli v Piggly Wiggly jest piškote direktno iz pekarne. Potem pa sva vstali in odšli. Piškoti niso bili brezplačni, a njej so vse dopuščali, bila je zvezdnica in ni posvečala pozornosti takšnim stvarem."

Že pri 12 letih jo je poslala v internat, ni pa ji hotela plačati šolnine za kolidž. Danes sta mama in hčerka po Sachinih besedah v spodobnih in korektnih odnosih. Ne toliko zaradi Shirley, kot zaradi tega, da jo je Sachi 'sprejela takšno, kakršna je'.

Povzeto po pisanjih revije Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri