V TEM se bo kronanje Karla III. RAZLIKOVALO od kraljičinega (in Britanci ne bi mogli biti bolj veseli)

Končno je znano, kdaj in predvsem kako bo kralj Karel III. še uradno postal kralj. 😍

V TEM se bo kronanje Karla III. RAZLIKOVALO od kraljičinega (in Britanci ne bi mogli biti bolj veseli) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
29. 1. 2023

Dočakali smo - znane so podrobnosti kronanja.

Kronanje novega kralja Karla III. bo potekalo med 6. in 8. majem. Kraljeva družina si želi vključiti tudi vso državo, zato spodbujajo, da se ljudje zberejo in kronanje proslavijo skupaj z njimi.

Kako se bo kronanje razlikovalo od kraljičinega?

Najprej moramo povedati, da bo Karlovo kronanje bistveno krajše, saj je kraljičino potekalo kar tri dolge ure, hkrati pa naj bi bilo nekoliko bolj umirjeno.

Iz palače so sporočili, da bo kronanje "slovesno versko obeležje, pa tudi priložnost za slavje". Dodali so, da bo slovesnost "odražala vlogo monarha danes in gledala v prihodnost, ob tem pa bo zakoreninjena v dolgoletni tradiciji in razkošju".

V soboto, 6. maja, bo najprej uradno kronanje novega kralja v Westministrski opatiji, dan kasneje bo na gradu Windsor veliki koncert ob kronanju, v ponedeljek, 8. maja, pa bo organizacija The Big Help Out pripravila na stotine dogodkov.

Kaj bo še drugače?

Morda te zanima tudi: Okeeeej, pravkar smo ugotovile, KATERI znan obraz bo v novi sezoni Poroke na prvi pogled

Ampak to še ni vse ...

Ob kronanju naj bi potekali tudi protesti. Da bi opozorili na to, da vsi Britanci kronanja ne bodo praznovali, je protikraljevska skupina Republic obljubila, da bo blizu opatije, kjer bo potekalo kronanje, pripravila protest. Zanimivo, kajne?

Tiskovni predstavnik skupine je dejal: "S ceno več deset milijonov funtov je ta nesmiselna gledališka predstava klofuta milijonom ljudi, ki se spopadajo s krizo življenjskih stroškov. Bili smo že v stiku z metropolitansko policijo in pričakujemo, da nam bodo omogočili miren in smiseln protest."

Kdo bo na balkonu in kdo ne?

Seveda nas zanima tudi, kdo se bo ob boku novemu kralju pojavil na slavnem balkonu. Na žalost že ni znano, kateri člani kraljeve družine se bodo udeležili procesije in kateri na balkonu.

Po vseh govoricah zdaj Blaž in Arijanna končno ujeta SKUPAJ (imamo fotko!)

Fotografije: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo, POP TV, Planet TV