V novem filmu Vojna Zvezd tudi Slovenec Andrei Lenart

V novem filmu Vojna Zvezd (Star Wars: The Force Awakens) v manjši vlogi uporniškega vojaka nastopa tudi slovenski igralec Andrei Lenart. Zanimivo pa se nam zdi tudi to, da je Andrei na določenih fotografijah nalašč podoben legendarnemu Arnoldu Schwarzeneggerju (ko je bil ta še mlad seveda).

V novem filmu Vojna Zvezd tudi Slovenec Andrei Lenart (foto: Philip Wade) Philip Wade
18. 12. 2015

Andrei Lenart (njegovo pravo ime Lenart Černilogar) je 23-letni igralec iz Ljubljane ki smo ga lahko že v filmu Kingsman: The Secret Service (Kingsman: Tajna Služba), studia 20th Century Fox, v katerem so v glavnih vlogah svetovno znani igralci Colin Firth, Samuel L. Jackson in Michael Caine.

Postavni igralec, ki je tudi navdušen športnik in v višino meri kar 191 cm, je obiskoval gimnazijo Šiška, nato pa odšel na študij v London, kjer je na University of Greenwich tri leta študiral filmsko in TV produkcijo.

V Londonu je nato tudi dobil agenta in se kmalu začel udeleževati številnih avdicij. Zaradi svoje osupljive postave je poziral tudi kot model za spodnje perilo.

Lenart

Na fotografiji: Andrei Lenart v vlogi modela (Simon Barnes photography)

Njegov obraz zaznamujejo poteze, zaradi katerih so ga že večrat primerjali z legendarnim igralcem Arnoldom Schwarzeneggerjem v mladih letih, kar so mu v Angliji neštetokrat povedali.

Arnold

Na fotografiji: Arnold Schwarzenegger v filmu Total Recall (Profimedia)

"Nato se je začelo dogajati, da so me ljudje še začeli prositi, naj z 'Arnoldovim' naglasom rečem "I'll be back" ali kaj podobnega. Seveda sem jim ustregel in bili so čisto navdušeni," nam je v pogovoru zaupal simpatični Lenart in dodal, da je šlo vse skupaj že tako daleč, da so se začeli hecati, da je Schwarzeneggerjev vnuk.

Lenart

Na fotografiji: Andrei Lenart (Joshua Expósito Photography)

V novem filmu Vojna Zvezd!

Lenart se že od malega navdušuje nad filmskih fenomenom Vojna Zvezd, zato je neizmerno navdušen, da je tudi sam postal del te neverjetne zgodbe.

Zgodba se je začela novembra 2013, ko se je Lenart udeležil avdicije v Londonu na Wembleyu "Prišel sem ob 5.uri zjutraj in že takrat je bilo v vrsti pred mano okrog 1500 ljudi, nato pa se je vrsta samo še večala," se spominja. 

A po avdiciji se kakšnih sedem mesecev ni zgodilo nič, nato pa mu je agent rekel, da je vabljen na neko avdicijo, da bi ga nekdo rad še enkrat videl v živo.

"Vse skupaj je delovalo zelo skrivnostno, a ko sem videl oddelek s kostumi, kjer sem rakoj prepoznal stormtrooperjeve, mi je postalo jasno, da gre za Vojno zvezd."

Lenart

Foto: osebni arhiv

Snemanje je nato potekalo v obdobju poletje-jesen 2014 in Lenart pravi, da je šlo na neverjetno izkušnjo.

"Ko potrepljaš R2D2-ja, ki se pripelje mimo, objameš Chewbacca, je na setu Han Solo (Harrison Ford), pokukaš v notranjost ladje Millenium Falcon, izmenjaš nekaj besed s C-3PO, ti režiser JJ Abrams stisne petko ... Toliko je bilo trenutkov za katere še zdaj težko verjamem, da so se zgodili," pravi Lenart in dodaja:

''Počaščen sem, da sem lahko del legendarne filmske serije kot je Vojna Zvezd, ne glede na to kako majhna je vloga. Pred štirimi leti sem kot turist v Tuniziji obiskal lokacijo na kateri je bil posnet film Star Wars Episode I: The Phantom Manace. Takrat sem pomislil, kako noro bi bilo enkrat v življenju delati na tako veliki filmski produkciji. Samo držati kakšne kable ali pobirati smeti. Niti v sanjah si nisem predstavljal, da bom imel priložnost biti del te filmske galaksije kar na filmskem platnu."

Lenart

Na fotografiji: Andrei Lenart na premieri filma Thor: Svet teme, pri katerem je sodeloval kot asistent (Kacper Stepien)

Če si še nisi ogledala najnovejšega filma Vojna zvezd, bodi še posebej pozorna na sceno, kjer princesa Lea pristane s svojo ladjo in se prvič sreča s Hanom Solom.

Lenarta lahko ujameš zadaj levo, kjer "straži" vhod njene ladje. Pojavi pa se nato še v nekaj scenah, ki se dogajajo v bazi upornikov. "A tam pri ladji sem najbolj opazen," nam je še zaupal perspektivni igralec, o katerem ne dvomimo, da bomo slišali še veliko fantastičnih novic. Lenarta lahko spremljaš tudi na Facebooku!

Oglej si še oglas, v katerem je nastopil:

Fotografije: Philip Wade, Simon Barnes photography, Flash Avenue Studio, Kacper Stepien, Joshua Expósito Photography

Preberi še: Priljubljenega igralca Klemna Janežiča, ki ga trenutno lahko spremljaš v seriji Usodno vino, boš že januarja 2016 lahko občudovala v čisto novi vlogi!

Priporočamo tudi: Najbolj modne francoske manikire ta hip