V javnost pricurljale podrobnosti razmerja Johnnyja Deppa in Kate Moss

Maureen Callahan v svoji knjigi Champagne Supernovas med drugim razkriva doslej neznane podrobnosti burnega razmerja enega najbolj znanih nekdanjih parčkov na svetu, ki sta ga sestavljala Johnny Depp in Kate Moss.

Johnny Depp in Kate Moss (foto: Profimedia) Profimedia
21. 9. 2014

Vrhunska manekenka Kate Moss in hollywoodski zvezdnik Johnny Depp sta se spoznala leta 1994 v New Yorku in med njima je takoj preskočila iskrica. Bila sta nora na alkohol, mamila in drug na drugega. Tako vsaj trdi Maureen Callahan, avtorica knjige Champagne Supernovas, ki je izšla 2. septembra.

Zvezdnika sta imela en sam skupni interes – divje žuriranje. Skupaj sta popivala, snifala kokain in se zabavala v legendarnih nočnih klubih.

"Kate in Johnny sta bila 'chic' in sta se največ drogirala, še več kot Keith Richards in Anita Pallenberg. Bila sta simbol pojma kul v trainspotting kulturi," trdi Maureen in dodaja, da je slavni parček prav povsod spremljal popolni kaos. Na praznovanju manekenkinega 21. rojstnega dneva v igralčevem nočnem klubu The Viper Room je prevelik odmerek kokaina vzel njun skupni prijatelj, glasbenik Jason Donovan, a to zanj na srečo ni bilo usodno.

Sčasoma je njuno žuriranje postajalo čedalje hujše, razmerje pa sta začinila z nasilnimi izpadi. "Nekoč je Depp v nekem newyorškem hotelu povzročil za 10 tisoč dolarjev škode. Ko so prišli policisti, je Kate sedela sredi razrušene sobe," piše v omenjeni knjigi. Končalo se je tako, da so divjega Johnnyja aretirali, a so ga kmalu spustili na prostost.

Do leta 1996 je Kate v svoje telo vnašala ekstremne količine mamil in alkohola. Po trditvah avtorice je jemala tako toliko opiatov, da so jo prijatelji začeli klicati Tank: "Naenkrat je bila zmožna posnifati tri grame kokaina in popiti steklenico vodke, ker ji je neki zdravnik rekel, da bo tako ohranila svoj videz."

Poleg tega je bila lepotica zelo posesivna in je pogosto klicala svojega dragega, ko je snemal filme, saj preprosto ni zdržala dolgo brez njega. Leta 1998 je igralec manekenko zapustil, ker preprosto ni več mogel prenašati njenega vedenja in divjega žuriranja. Kate se je odzvala tako, da se je začela še pogosteje zabavati. Divje noči je preživljala z igralcem Judom Lawom in njegovo tedanjo soprogo Sadie Frost. Skupaj so jemali mamila in skupaj so, kot trdi Maureen, tudi spali.

Johnny pa se je kmalu po koncu razmerja z Mossovo zaljubil v francosko pevko in igralko Vanesso Paradis, ki je že po nekaj tednih razmerja zanosila in mu leta 1999 povila hčerkico Lily-Rose Melody. Tri leta pozneje je luč sveta ugledal še sin John 'Jack' Christopher Depp III. Junija 2012 sta naznanila, da sta se razšla in igralski zvezdnik je še istega leta začel razmerje s kolegico Amber Heard, s katero je danes zaročen. Kaj pa Kate? Od leta 2011 je poročena z glasbenikom Jamiejem Hinceom, iz razmerja z novinarjem Jeffersonom Hackom pa ima 11-letno hčerko Lilo Grace.