Uspeli brez pomoči slavnih staršev

O mladih jetseterjih, kot sta Kelly in Jack Osbourne, otroka slavnega Ozzyja, ali pa Kimberly Stewart, hčerki Roda Stewarta, lahko vsak dan beremo v tračarskih rubrikah, najbrž pa je vsem jasno, da so medijem zanimivi le zaradi slavnih priimkov.

20. 4. 2008

No, nekateri sinovi in hčerke svetovno znanih glasbenikov pa so si brez slavnih priimkov in zanašanja na svoje očete ime ustvarili na drugih področjih, ki niso povezana z glasbo. Pa jih spoznajmo …

Stella McCartney

Med uspešnimi otroki slavnih glasbenikov je treba vsekakor kot prvo predstaviti modno oblikovalko Stello McCartney, hčerko legendarnega beatla Paula McCartneyja, ki je že od nekdaj – kot sama pravi – dobro vedela, da se želi ukvarjati z modo. Z najboljšimi ocenami je diplomirala na prestižni fakulteti Central St Martin's in se vedno trudila, da njenega uspeha ne bi povezovali izključno z očetovim priimkom. Pri komaj 25 letih, ko je imela za seboj že dve sijajni kolekciji, je postala kreativna direktorica modne hiše Chloé in upravičila zaupanje, ki so ji ga ponudili, saj je njen modni podpis danes prepoznaven in zelo iskan. In ravno to je najboljši dokaz, da se za svoj uspeh lahko zahvali le sebi in svoji nadarjenosti, ne pa očku.

Anna Gabriel

Hčerka pevca Petra Gabriela je fotografinja, ukvarja pa se tudi z režijo videospotov in dokumentarnih filmov.

Zowie Bowie

Sin angleškega glasbenika Davida Bowieja je dosegel zavidanja vreden uspeh v oglaševalski industriji in med drugim poskrbel za reklamo za znano znamko oblačil French Connection.

Moon Unit

Če imaš ekscentričnega očeta, kot je roker Frank Zappa, in če ti ta povrhu nadene še precej smešno ime Moon Unit, ti ne preostane drugega, kot da se posvetiš komediji. Moon, ki ne uporablja svojega srednjega imena, je danes cenjena stand-up komedijantka, scena­ristka mnogih televizijskih komedij in dobitnica nagrade aspen comedy za najboljšo neodvisno komedijo.

Liv Tyler

Lepa hčerka Stevena Tylerja, pevca rokovske zasedbe Aerosmith, se – če izvzamemo njeno vlogo v očetovem videospotu za pesem Crazy – ni pretirano 'rinila' v glasbeni svet. Zanimivo je, da je večji del otroštva preživela v prepričanju, da je njen oče roker Todd Rundgren, ko je spoznala Mio, Stevenovo drugo hčerko, ki ji je neverjetno podobna, pa je resnica zelo kmalu privrela na dan. V nasprotju s svojim očetom, ki je znan po tem, da se strogo drži tiste stare 'zapovedi' seks, mamila in rokenrol, Liv nikoli niso povezovali s škandali. V številnih intervjujih je celo poudarjala, da je vedno sanjarila o normalnem družinskem življenju. Lepotico, ki je zelo uspešna manekenka, smo lahko občudovali tudi v mnogih filmih, kot so Gospodar prstanov, Armageddon in Moja mala navihanka. Je srečno poročena z Roystonom Langdonom, članom skupine Spacehog. Plod njune ljubezni je triletni sinček Milo William.

Scarlet Page

Hčerka angleškega kitarista in nekdanjega člana skupine Led Zeppelin je uspešna fotografinja, ki pa se vendarle ni povsem oddaljila od svojih rokovskih korenin. Sodelovala je namreč z mnogimi znanimi revijami, kot sta Kerrang! in Q, fotografirala pa je med drugim tudi skupino The White Stripes in pevca Robbieja Williamsa. "Nikdar nisem izkoriščala tega, da se pišem Page. Trudila sem se, da bi si svoj položaj zaslužila s svojim delom. To, da je moj oče slaven, pa zna biti tudi hudo breme," pravi Scarlet.

Theodora in Alexandra

Hčerki Keitha Richardsa, neumornega kitarista skupine The Rolling Stones, 23-letna Theodora in leto dni mlajša Alexandra, na srečo nista prav nič podobni svojemu slavnemu očetu in sta uspešni manekenki.

Elizabeth, Jade in James Jagger

Biti na sceni, v tem primeru na gledaliških deskah, je enemu Jaggerju prav gotovo prirojeno. James, sin pevca skupine The Rolling Stones Micka Jaggerja in nekdanje manekenke Jerry Hall, se odlično znajde kot gledališki igralec, njegova sestra Elizabeth pa je zelo iskan fotomodel. Polsestra Jade pa se je vendarle odločila za delo zunaj soja žarometov in se ukvarja z modnim oblikovanjem.

Zoe Isabella Kravitz

Če je tvoj oče roker Lenny Kravitz, mama pa igralka Lisa Bonet, je seveda zelo težko pobegniti od sveta šovbiznisa. Torej ni čudno, da je 19-letna Zoe Isabella Kravitz nadarjena igralka, ki je svoje prve igralske korake naredila v romantični komediji Ljubezenski recept, v kateri sta ji družbo delala Cathe­rine Zeta Jones in Aaron Eckhart. Videli smo jo lahko tudi v kriminalki Neustrašna, v kateri je zaigrala ob Jodie Foster in Terrenceu Howardu, napovedujejo pa ji bleščečo igralsko kariero. Sicer pa Zoe nastopa tudi v spotu raperja Jay-Z-ja za njegovo uspešnico z naslovom I Know, pred njo pa sta vlogi v filmih Birds of America in Assassination of a High School President.

Vir: Lea