Usodno leto 2009

Zvezdniki, ki so nas letos za vedno zapustili ...

31. 12. 2009

Tragična smrt komaj 32-letne igralke Brittany Murphy, ki je 20. decembra ob osmih zjutraj med prhanjem umrla zaradi zastoja srca, nas je spomnila še na nekatere druge prezgodnje in zelo odmevne izgube iz sveta šovbiznisa, s katerimi se je moral letos soočiti svet.

Farrah Fawcett

(2. 2. 1947–25. 6. 2009)

'Čarlijev angelček' je umrl pri 62 letih in tudi zanjo je bila usodna zahrbtna bolezen. Tudi ona se je dolgo časa borila proti raku na debelem črevesu. Kljub neizmernemu trudu zdravnikov v Nemčiji in Kaliforniji se je rak razširil na jetra in za zvezdnico z nekoč najlepšimi lasmi v Hollywoodu na žalost ni bilo več rešitve. Do zadnjega trenutka je bil z njo Ryan O'Neal, njen soprog, ki jo je v preteklosti pogosto zlorabljal, zato mu igralka v oporoki ni namenila niti ficka, čeprav je govorila, da je on njena velika ljubezen, in se hotela tik pred smrtjo še enkrat poročiti z njim. Svojemu sinu Redmondu O'Nealu, ozdravljenemu odvisniku od mamil, je namenila 4,5 milijona dolarjev, po pol milijona ameriških zelencev je zapustila svojemu očetu Jamesu in nečaku Gregu Wallsu, 100 tisoč dolarjev pa je pripadlo njenemu nekdanjemu fantu Gregu Lottu.

Michael Jackson

(29. 8. 1958–25. 6. 2009)

Smrt kralja popa je verjetno najbolj kontroverzna smrt letošnjega leta, če ne celo desetletja. Zaradi odpovedi srca je 50-letnik umrl kmalu za tem, ko je napovedal, da se bo v velikem slogu, s serijo koncertov v Londonu, vrnil na glasbeno sceno. Njegovo življenje je bilo ves čas pod povečevalnim steklom javnosti ravno zato, ker je bil poseben, drugačen, popolnoma svoj. Nekateri so mu zamerili način, s katerim je vzgajal svoje otroke, drugi čudne odnose s tujimi otroki, tretji pa celoten življenjski slog … Njegova glasbeni doprinos in vpliv pa bosta ostala veliko globlje v spominu njegovih oboževalcev kot škandali, ki jih je (nehote) povzročal.

Patrick Swayze

(18. 8. 1952–14. 9. 2009)

Igralec Patrick Swayze je umrl v 58. letu starosti, ko je izgubil skoraj dveletni boj proti raku na trebušni slinavki. Proslavil se je z vlogo učitelja plesa Johnnyja Castla v filmu Umazani ples iz leta 1987. Še večjo priljubljenost si je zagotovil z vlogo v filmu Duh, v katerem je igral s slavno Demi Moore. Do konca življenja je ostal vedre narave in ni izgubil upanja niti v trenutkih, ko je kazalo, da upanja dejansko ni več. Njegova soproga Lisa Niemi je v njegov spomin ustanovila društvo, ki pomaga pri zdravljenju in borbi proti raku.

Natasha Richardson

(11. 5. 1963–18. 3. 2009)

Britanska filmska in gledališka igralka nas je zapustila pri 45 letih. Umrla je za posledicami poškodb glave, ki jih je staknila med smučanjem v Kanadi. Soproga igralca Liama Neesona je padla med učenjem smučanja v zimskem središču v Quebecu. Na začetku ni kazala znakov poškodb, eno uro po padcu pa ji je postalo slabo, zato so jo prepeljali v bolnišnico, kjer so možje v belem ugotovili, da ji je kri zalila možgane. Nesrečnica je padla v komo in na koncu umrla. Natasha je izvirala iz igralske družine – bila je vnukinja razvpitega britanskega igralca, sira Michaela Redgrava, in hčerka igralke Vanesse Redgrave ter filmskega režiserja Tonyja Richardsona.

Stephen Gately

(17. 3. 1976–10. 10. 2009)

Član fantovske skupine Boyzone je umrl pri 33 letih na Majorki, kjer je preživljal dopust s svojim življenjskim sopotnikom Andrewom Cowlesom. Čeprav je bila njegova smrt na začetku sumljiva, policisti niso našli nobenih znakov nasilja, izključili pa so tudi možnost, da si je glasbenik sam vzel življenje. Po razpadu skupine je Stephen prvič javno oznanil, da je homoseksualec, s svojim izbrancem pa se je leta 2006 poročil v Londonu. Kljub razpadu nekoč priljubljene skupine je nadaljeval glasbeno kariero, v okviru katere pa ni le pel, ampak je nastopal tudi v muzikalih.

David Carradine

(8. 12. 1936–3. 6. 2009)

Za zvezdnika filma Ubila bom Billa bi sicer težko rekli, da nas je zapustil veliko prezgodaj, saj je bil konec koncev star 72 let, je pa tragičen način, kako je izgubil življenje. David namreč ni umrl naravne smrti, ampak se je obesil v svoji hotelski sobi v Bangkoku. Igralec s pravim imenom John Arthur Carradine je kariero začel na Broadwayu, najbolj slavno obdobje pa so bila zanj sedemdeseta in osemdeseta leta minulega stoletja. V dolgi karieri je posnel več kot 100 filmov, sodeloval pa je s skoraj vsemi vodilnimi ljudmi iz filmske industrije.

Vir: Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri