Usoda se je tokrat grdo poigrala z Jennifer Aniston

Usoda se je tokrat grdo poigrala z Jennifer Aniston – hollywoodska zvezdnica je prav pred kratkim po dolgih letih spet navezala stik s svojo mamo Nancy Dow, ki pa je kmalu zatem umrla.

Usoda se je tokrat grdo poigrala z Jennifer Aniston (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2016

Nekdanja ameriška igralka in model Nancy Dow je v 80. letu starosti umrla v sredo, 25. maja. To je v izjavi za javnost, ki so jo objavili številni ameriški mediji, potrdila tudi njena slavna hčerka, 47-letna igralka, producentka in poslovna ženska Jennifer Aniston:

"Z bratom Johnom z veliko žalostjo sporočava, da je najina mama Nancy Dow umrla. Stara je bila 79 let in je po daljši bolezni mirno zaspala v krogu svoje družine in prijateljev."

Jennifer je javnost in medije ob tem še prosila, da po tej tragični izgubi spoštujejo zasebnost njene družine.

Resnici na ljubo pa zvezdnica nekdaj izredno priljubljene humoristične serije Prijatelji ni imela vedno ravno najboljšega odnosa s svojo mamo.

Vse stike z njo je prekinila po tem, ko je Nancy leta 1999 objavila biografijo z naslovom From Mother and Daughter to Friends: A Memoir, ki govori o njeni slavni hčerki.

Jennifer je bila zaradi te knjige tako zelo jezna, da je ni povabila niti na svojo poroko z Bradom Pittom leta 2000. Mama in hčerka naj bi se spet zbližali šele po letu 2005, ko se je Jennifer ločila od tega hollywoodskega zvezdnika.

Čeprav sta pred več kot desetletjem torej poskušali zakopati bojno sekiro, pa napetost, ki je vladala med obema damama, očitno ni izginila.

Tik pred smrtjo sta spet navezali stike

Jennifer in Nancy naj bi namreč kmalu spet prekinili vse stike, šele pred tremi tedni pa je Jennifer – kot poroča ameriška revija In Touch – prvič po petih letih obiskala svojo mamo, ki je živela v stanovanju v severnem Hollywoodu.

"Jen je svojo mamo nazadnje videla leta 2011, potem ko je Nancy zadela kap," je za omenjeno revijo razkril dobro obveščeni vir. Takrat naj bi bil na obisku tudi Jenniferin sedanji soprog, 44-letni igralec in filmski ustvarjalec Justin Theroux.

Od Jenniferinega zadnjega obiska pred petimi leti je njena mama utrpela še nekaj kapi, zato ni mogla več hoditi in govoriti.

"To je bil za Jen verjetno znak za alarm, zato je hotela svojo mamo pred smrtjo še enkrat videti," je še pojasnil vir.

Mimogrede, Nancy je bila med letoma 1956 in 1961 poročena s pianistom Jackom Melickom. Prav v tem zakonu se je rodil Jenniferin polbrat John T. Melick, ki je tudi dejaven v filmskih vodah, a predvsem kot režiser.

Jennifer pa je luč sveta ugledala v Nancyjinem zakonu z igralcem Johnom Anistonom, ki je trajal med letoma 1965 in 1980.