Urška Sršen: Slovenka na Forbesovi lestvici najperspektivnejših

Šestindvajsetletna Urška Sršen je soustanoviteljica podjetja Bellabeat, ki izdeluje t. i. 'pametni nakit' Leaf.

Na fotografiji: Urška Sršen (foto: arhiv Adria Media) arhiv Adria Media
5. 2. 2016

Bellabeat Leaf je funkcionalni kos nakita, ki ga lahko nosimo kot zapestnico, obesek na ogrlici ali kot broško. A to je le ena plat nakita v obliki drevesnega lista.

nakit

Foto: promocijsko gradivo/Bellabeat

Obesek je obenem tudi sledilnik aktivnosti, s katerimi ženske prek pametnih telefonov lahko merimo raven stresa, telesno aktivnost, spanje in celo svoj menstrualni ciklus. Ta čudovit izdelek naj bi v času nosečnosti uporabljala celo ameriška igralka Mila Kunis.

nakit

Urškin talent je prepoznala prestižna ameriška revija Forbes, ki je mlado podjetnico uvrstila na evropski seznam desetih najperspektivnejših podjetnikov, starih manj kot 30 let, v kategoriji tehnologije.

Oglej si predstavitveni video:

Podjetje Bellabeat se lahko pohvali, da lepo in modno ogrlico Leaf z izjemno funkcijo nosi celo najuspešnejša modna blogerka Chiara Ferregni.

Chiara

Sicer pa je podjetje prvi večji uspeh doživelo leta 2012, ko so na tržišče lansirali Dopplersko slušalko in aplikacijo za pametni telefon, ki omogoča nosečnicam poslušanje in snemanje srčnega utripa ploda.

Oglej si predstavitveni video:

V podjetju Bellabeat že pridno razvijajo nove izdelke, ki bodo na tržišču dostopni spomladi, sicer pa kot je v nekem intervjuju povedala Urška, vsi projekti njihovega tima postopno gradijo vizijo o spreminjanju načina skrbi za lastno zdravje.

Preberi še: Teja Jeglič: Slovenka, ki navdušuje z modnimi nahrbtniki