Umrl je glasbenik Joe Cocker

Tuji mediji poročajo o smrti legendarnega glasbenika, ki se ga bomo spominjali po značilnem raskavem glasu in številnih uspešnicah, ki jih je posnel v več kot 40 let trajajoči karieri.

Joe Cocker (foto: Profimedia) Profimedia
22. 12. 2014

Joe Cocker nam bo zagotovo najbolj ostal v spominu po eni od najlepših balad You are so beautiful ...

Njegovo smrt, ki naj bi bila posledica bolezni (omenja se rak na pljučih), je že potrdil tudi Cockerjev manager Barrie Marshall, ki je ob žalosti vesti še sporočil, da je bil Joe preprosto izjemen in da bo po njegovi smrt "težko zapolniti praznino, ki jo je s svojim odhodom pustil v naših srcih."

Cocker je svojo glasbeno kariero začel v šestdesetih letih, med zvezde pa ga je izstrelila priredba skladbe With a little help from my friends legendarne skupine The Beatles.

Čudovit duet, ki ga je odpel z Jennifer Warnes, Up where we belong, je nemudova osvojil svetovne lestvice, prislužil pa si je tudi prestižni nagradi grammy in oskar.

Lani je s koncertiranjem po Evropi podrl vse rekorde, zadnji koncert je imel junija v Hammersmithu v Londonu. 

Joe

"Izjemno talentiran, pravi zvezdnik, a hkrati prijazen in prepost mož, ki je rad nastopal. Vsak, ki je kdajkoli prišel z njim v stik, ga ne bo nikoli pozabil," je še povedal Barrie Marshall. Joe je bil ob smrti star 70 let.