Umetne prsi niso več moderne

Hollywood ponovno stavi na naravnost - gromozanske umetne prsi niso več 'in'. Danes zvezdnice, kot je na primer Kate Hudson, svoj dekolte raje decentno 'oblazinijo'.

30. 6. 2010

Tisto, kar je bila v času predvajanja priljubljene humoristične serije Prijatelji frizura Jennifer Aniston, je danes njeno telo – ideal za milijone žensk po vsem svetu.

"Pacientke prihajajo k meni v kliniko in s seboj prinašajo fotografije Jennifer Aniston v bikiniju," pravi plastični kirurg dr. Richard Fleming iz Beverly Hillsa. Ko gre za idealne telesne proporce in popolno oprsje, je telo Jennifer Aniston v samem vrhu seznama želja.

Pomoč s hialuronsko kislino

Da tudi gospodična s sanjskim telesom svojim prsim malo 'pomaga', pa vedo le redki. Namesto na XXL-format Jennifer namreč – v skladu s trendi – prisega na poseg minimalnega 'oblazinjenja' prsi z makrolanom namesto s silikonom. Na ta način le optimizira svoje naravne obline.

Magična snov se torej imenuje makrolan, gre pa za hialuronsko kislino, ki je v človeškem telesu in je med drugim zadolžena za mlado in elastično kožo. Poseg z makrolanom je iznajdba britanskih klinik, poteka pa tako, da se 100 mililitrov makrolana z injekcijo vbrizga na želene predele.

Po letu dni, ko telo absorbira odmerjeno količino hialuronske kisline, je poseg treba ponoviti.

Silikon ni več zaželen

Tudi njena kolegica Kate Hudson je aprila poskrbela za ugibanja. Ko se je z domnevno bujnejšim dekoltejem zabavala na glasbenem festivalu Coachella, so mnogi šušljali:

"Si je dala povečati prsi ali ne?"

Da, povečala si jih je, toda zmerno, kot je trenutno v Hollywoodu 'in'.

Zvezdnice, kot so Megan Fox, Nicole Kidman in Hayden Panettiere, se dobro zavedajo, da delnice naravnega videza v Hollywoodu trenutno kotirajo zelo visoko. Popolno telo sicer – tako kot nekoč – oblikujejo v operacijski dvorani, toda trend se oddaljuje od radikalnih posegov.

"V ZDA po novem velja, da je bolje imeti maj­hne in čvrste prsi kot pa umetne megaprsi," pravijo ameriški kirurgi. 

Celo filmski studii in občinstvo so se že naveličali predimenzioniranih teles v slogu lutke Barbie, dovolj pa imajo tudi 'zlikanih' obrazov brez ene same gubice.

Na kastingu za četrti del filmske uspešnice Pirati s Karibov so studijski šefi izrecno iskali ženske s prsmi naravnega videza.

Naravnost je ponovno 'in', zato so v zadnjem času čedalje pogostejši posegi, s katerimi odstranjujejo silikon iz ženskih prsi. Demi Moore se je že leta 2003, za nadaljevanje filma Čarlijevi angelčki, 'razorožila' in si dala zmanjšati s silikonom napolnjene prsi. Victoria Beckham se je lani odločila za zmanjšanje svoje košarice C, saj je hotela izpasti bolj elegantna.

V ospredju je talent

"Ženske se danes ne definirajo več le prek seksapila. Poleg tega so postale boj samozavestne in se tudi z zmerno velikostjo prsi počutijo seksi," pravi holivudska psihologinja Suzanne Lopez.

Kljub vsemu temu pa se število lepotnih operacij le minimalno zmanjšuje.

Po poročanju študije ameriškega združenja plastičnih kirurgov so se Američanke lani odločile za kar 1,9 milijona lepotnih operacij. Med vsemi lepotilnimi metodami vlada ravno za operacije prsi še vedno največje zanimanje. Res pa je, da so manjši in anatomsko lepo oblikovani vsadki prekosili predimenzio­nirane umetne prsi.

"Pred desetimi leti so hotele imeti vse ženske takšne prsi, kakršne ima Pamela Anderson," pravijo kirurgi in dodajajo:

"Danes pa je cunami megaprsi 'out'." Agentka, odgovorna za kasting pri filmskem podjetju Fox, pravi, da ženske z umetnimi prsmi košarice dvojni D danes najemajo le še za vloge v žajfnicah ali resničnostnih šovih. Kdor ima malo talenta, hoče nabirati točke z določenimi telesnimi signali, s katerimi vzbuja pozornost. Po drugi strani pa si igralke, ki hočejo, da jih jemljejo resno, želijo blesteti s svojimi sposobnostmi in rezultati, ne pa odvračati pozornosti od njih.

"Danes pretirano predelovanje telesa velja za vulgarno in se ga še najpogosteje povezuje s pornoindustrijo," pravijo strokov­njaki za trende. V družbi, v kateri delež starostnikov stalno raste, je mladost še toliko bolj atraktivna:

"Moški zaznavajo ženske kot posebej seksi, če izžarevajo dekliškost."

Seveda pa je še vedno veliko povpraševanja po ženskah s čutnimi naravnimi oblinami, kot je na primer Salma Hayek. Te dame tudi s košarico D še vedno spadajo v prvi razred.