Udarci usode ne prizanašajo niti zvezdnikom

Za veliko zvezdnikov je bilo leto 2008 težko leto. Nekateri so izgubili ljubljeno osebo, drugi so zboleli ali pa so jih pestile drugačne težave v zasebnem življenju. Usoda je pač neusmiljena tudi do lepih, slavnih in bogatih …

6. 1. 2009

Britney Spears

Pot navzdol, ki se je začela že leta 2007, je za nekdanjo princeso popa v letu 2008 postala še bolj strma. Ko je povsem izgubila nadzor nad sabo, so ji odvzeli skrbništvo nad sinovoma. Dolgo so nad njo bdeli strokovnjaki s področja psihologije. Ob koncu leta se sicer zdi, da se je ponovno postavila na noge, a zanjo in za njene finance še vedno skrbi njen oče. Po vseh škandalih, ki jih je povzročila, ji pač še ne zaupajo dovolj, da bi lahko sama sprejemala odločitve.

Lily Allen

Za britansko pevko se je leto 2008 začelo s hudim udarcem. Doživela je spontani splav in izgubila otroka, ki sta se ga z njenim tedanjim fantom Edom Simonsom zelo veselila. Kmalu zatem sta se nesojena starša še razšla. Temu so sledili številni ekscesi, povezani z alkoholom. Na srečo pa se je ob koncu leta 23-letnica vendarle postavila na noge.

Michelle Williams

22. januarja 2008 je umrl igralec Heath Ledger, igralkin nekdanji fant in oče njene hčerkice Matilde. Novembra je Michelle priznala, da še zdaleč ni prebolela njegove smrti in da ga še vedno močno pogreša.

Corinne Bailey Rae

Britanska pevka je v letošnjem letu izgubila svojega moža. Jasona Raea so 22. marca našli mrtvega, vzrok smrti pa je bil prevelik odmerek mamil.

Patrick Swayze

Zvezdniku filma Umazani ples so odkrili raka na trebušni slinavki. Kljub zelo majhnim možnostim za ozdra­vitev se igralec ni predal in je zahrbtni bolezni napovedal boj. Čeprav ga je veliko ljudi že proglasilo za mrtvega, je 56-letniku uspelo premagati bolezen in je tudi do 12 ur dnevno snemal svojo novo serijo. Ko se je že zdelo, da se je bolezen umaknila, ga je pretresla nova diagnoza. Rak se je zasejal v jetrih ...

Maggie Smith

Tudi zvezdnica filmov o Harryju Potterju se bojuje proti hudi bolezni. Marca so ji postavili strašansko diagnozo – rak na prsih. S kemoterapijo in obsevanji so tumor uspešno ozdravili, snemanje pa je Maggie prekinila le za nekaj tednov, ko si je vzela čas za okrevanje.

Cameron Diaz

Igralka je bila šokirana, ko je izvedela, da je povsem nepričakovano, za posledicami pljučnice, umrl njen oče. Emilio je bil star komaj 58 let.

Ewan McGregor

Škotski igralec je predvsem s svojimi ne­verjetnimi potovanji z motorjem poskrbel, da se je veliko govorilo in pisalo o njem. Na žalost pa je tudi njega doletela zahrbtna bolezen – kožni rak. To je priznal šele takrat, ko je bilo zdravljenje že uspešno zaključeno.

Xzibit

Vedno dobro razpoloženi raper je 26. maja izgubil svojega 11 dni starega sinčka Xavierja, ki je veliko prezgodaj prišel na svet.

Princesa Letizia

Tudi letos se je morala španska princesa posloviti od ljubljenega človeka. Potem ko si je leta 2007 njena mlajša sestra vzela življenje s prevelikim odmerkom tablet, je junija letos umrla še njena babica.

Anne Hathaway

Igralka se je po štiriletnem razmerju razšla s svojim fantom Raffaellom Follierijem, ki so ga le nekaj dni pozneje aretirali zaradi goljufije in pranja denarja. Tudi Anne je postala tarča sodstva, čeprav so bili vsi prepričani, da nima nič opraviti z nečednimi posli svojega nekdanjega fanta. Vsekakor pa je bilo vse skupaj zanjo precej neprijetno.

Christina Applegate

Zvezdnico humoristične serije Družina za umret je usoda letos udarila kar dvakrat. Najprej ji je julija zaradi prevelikega odmerka mamil umrl njen novi stari fant Lee Grivas, potem pa so pri 36-letnici odkrili raka na prsih. Ker se je njena mama že večkrat borila proti tej bolezni, se je Christina odločila za radikalno potezo in si dala amputirati kar obe dojki.

Leonardo DiCaprio

Filmski lepotec se je moral avgusta udeležiti pogreba svoje ljubljene nemške babice. Helene Indenbirken je umrla v 94. letu starosti.

Dr. Dre

Raper se je moral soočiti s hudim udarcem usode. Njegov 20-letni sin je po prekrokani noči povsem nepričakovano izgubil življenje. Natančnega vzroka smrti še do danes niso objavili, prva obdukcija pa ni prinesla nobenih rezultatov. Andre Young mlajši nikoli ni slovel kot nekdo, ki rad pretirava z mamili ali alkoholom.

Helena Bonham Carter

Ko je slišala tragično novico o smrti štirih sorodnikov, je igralka nemudoma prekinila snemanje v Novi Mehiki. Sin, mama, oče in svakinja Helenine sestrične so izgubili življenja v prometni nesreči na safariju.

Travis Barker

Danes je glasbenik hvaležen za vsak nov dan. Nekdanji bobnar skupine Blink 182 in DJ AM sta edina preživela grozovito strmoglavljenje letala. Travi­sov osebni asistent Chris Barker, njegov telesni stražar Charles Still, pilotka in kopilot pa so v nesreči umrli.

Princesa Mathilde

Belgijska princesa je morala pokopati svojega očeta. Grof Patrick d'Udekem d'Acoz je umrl v 73. letu starosti.

Jennifer Hudson

Pisal se je 24. oktober, ko so zvezdničino mamo in brata našli ustreljena v njunem domu v Čikagu. Tri dni pozneje so našli še truplo njenega sedemletnega nečaka, ki je bil prav tako ubit s strelnim orožjem. V začetku decembra so trikratnega umora obtožili svaka slavne pevke in igralke.

Gerard Depardieu

Guillaume Depardieu je dočakal le 37 let. Sin legendarnega francoskega igralca je umrl za pljučnico. Njegovo zdravstveno stanje je domnevno še dodatno poslabšala virusna infekcija. Čeprav sta imela oče in sin težaven odnos, sta se le nekaj let pred sinovo smrtjo zbližala. Gerard je na sinovem pogrebu prebral besedilo o mukah in trpljenju.

Amy Winehouse

Tudi za kontroverzno pevko leto 2008 ni bilo ravno prijetno. Njena odvisnost od mamil je postajala čedalje hujša, zdelo se je, da je normalno življenje za 25-letnico nekaj nepredstavljivega. Tudi v poklicnem smislu je šlo vse navzdol, v studio sploh ni mogla več hoditi, na koncertih pa je bila videti katastrofalno. Le upamo lahko, da ji bo naposled vendarle uspelo spraviti življenje v red.

Mark Ruffalo

Igralčevega brata Scotta so 1. decembra našli hudo ranjenega in nezavestnega v njegovem stanovanju. Izkazalo se je, da je dobil strel v glavo, 8. decembra pa je podlegel poškodbam. Pozneje so se pojavile govorice, da je ustrelil samega sebe, in sicer med igranjem ruske rulete.

John Travolta

In nenazadnje ... novo leto se je nadvse tragično končalo za Johna Travolto. Svet je pretresla novica, da se je njegov šestnajstletni Jett, sin Kelly Preston in Johna Travolte, smrtno ponesrečil, ko je padel v kopalnici in si usodno poškodoval glavo. Vsi poskusi oživitve so bili neuspešni. Nesrečni fant naj bi imel razvojno motnjo, ki je bila po trditvah njegovih staršev posledica t.i. Kavasakijevega sindroma, za katerim naj bi zaradi prevelike izpostavljenosti kemičnim čistilom zbolel že kot dojenček.

Vir: Lea

www.govori.se