Uau! Poglej, kaj danes počne nekdanja miss Universe Dalila Dragojević

Številne lepotice, ki so nosile krono najlepše Slovenke, so zaznamovale svojo kariero na različne načine. Dalila Dragojević, poročena Velić, je leta 2005 nosila krono miss Universe.

Uau! Poglej, kaj danes počne nekdanja miss Universe Dalila Dragojević (foto: www.arrmal.com) www.arrmal.com
6. 4. 2016

To je bila izkušnja, ki ji je odprla marsikatera vrata. A Dalila je nato izbrala drugo pot, pot družinske sreče in materinstva.

Danes je mamica dveh čudovitih otrok zakorakala tudi v poslovni modni svet in nam predstavlja delček svojega življenja, ki je zaznamovano z uresničitvijo dolgoletnih sanj.

Dalila, 11 let je že od tega, odkar ste prejeli krono najlepše Slovenke na izboru Miss Universe Slovenija. Kakšni so spomini na tisto obdobje?

Vsakič, ko se spomnim tistega obdobja, začutim nekaj prelepega in se mi nariše nasmeh na obrazu. Izpostavila bi predvsem svetovni izbor na Tajskem. Tisti mesec, ki sem ga preživela z 80 krasnimi ženskami z vseh koncev sveta, je ena izmed najlepših izkušenj, kar sem jih kdaj doživela. Zmaga na Miss Universe mi je odprla veliko vrat in zasukala moje življenje v popolnoma novo smer.

d

Ste danes še kaj v stiku z modo, dekleti in modnim dogajanjem? Kako spremljate današnjo modno sceno in kako jo doživljate v primerjavi s preteklostjo?

Z nekaj dekleti, no, zdaj že ženami, mamami, sem še vedno v stiku (miss Indije, miss Dominikanske republike, miss Srbije ...). Tudi z našimi nekdanjimi misicami se občasno slišim. Modnih ali kakršnihkoli medijskih dogajanj se pa že kar nekaj časa nisem udeležila.

Modna scena, ljudje in medijski svet na splošno so se zelo spremenili. V 'mojih' časih smo bili veliko bolj konservativni. V oblačenju, vedenju, skratka v vsem ...

Nato ste se nekoliko umaknili v ozadje, niti se niste pretirano medijsko izpostavljali kot vaše predhodnice (miss Universe) in vaše naslednice. Zakaj?

Nikoli nisem bila oseba, ki je želela biti v medijskem ospredju pod vsako ceno. Žal je pri nas veliko laži in pretvarjanja. Veliko ljudi je pripravljeno storiti marsikaj tistih pet, deset minut 'slave'. Osebno menim, da v teh desetih letih, odkar sem predala krono, niti nisem imela pravega razloga za medijsko izpostavljanje.

d

Zdaj, ko sem se podala na novo pot, sem pripravljena deliti del svojega življenja s Slovenijo, seveda v takšnih količinah, kakršne mi ustrezajo. Enostavno nisem nekdo, ki bi z javnostjo delil osebne stvari, kot so destinacije in slike s potovanj, datumi različnih zabav, kaj in koliko imamo ... To se mi zdijo nepomembni podatki.

Kako ste v tistem času doživljali medijsko srenjo? Bili ste zelo prepoznaven obraz in ljudje so znali veliko povedati. Vas je kdaj kaj tudi motilo?

Takrat sem bila zelo mlada in neizkušena. Preveč iskrena in predvsem preobčutljiva za medijsko sceno. Krona mi je prinesla ogromno lepega, ampak tudi nekaj slabih izkušenj. Seveda, motilo me je in bolelo, ko so napisali kakšno laž. Danes me skoraj nič več ne more prizadeti.

Leta in izkušnje so mi utrdili kožo in postala sem imuna na zlobne jezike. Naučite se, da ni pomembno, kaj reče, temveč kdo reče. Šteje le mnenje tistih, ki jih imam rada. Preostanku sveta pa puščam prosto pot, da si o meni ustvarijo sliko, kakršno želijo.

d

Leta 2009 ste svoje srce dali postavnemu poslovnežu Emirju, s katerim sta se tudi poročila. Kakšne spomine imate na poroko?

Spoznala sva se leta 2007 in od takrat skupaj živiva. Naslednje leto praznujeva že deseto obletnico. Vem, da bo zvenelo osladno, ampak že po nekaj dneh sem vedela, da je to moški, ki mu želim roditi otroke.

Moj mož je moški stare šole. Gospod s svetovljanskimi manirami, inteligenten, uglajen, razgledan, pozoren, skratka pravi džentelmen, takšni pa danes, žal, izumirajo. Poroka je bila lepša, kot sem kdaj sanjala ...

Poroka se je zgodila na dvorcu Zemono in po pripovedovanju je bila pravljična, čeprav je niste obešali na veliki zvon. Nosili ste tudi čudovito kreacijo oblikovalke Maje Ferme. Nam zaupate še, kaj vam poroka pomeni?

Da, bila je res pravljična poroka. Beli konji, bela kočija v cvetju, simfonični orkester, bele rože povsod, beli baldahini, lestenci iz kristalov, beli kosi pohištva med drevesi na travniku in dim, ki je vse naredil še bolj čarobno ... Obleka, ki sem jo nosila, je bila prelepa, posuta s kristali.

Kombinacija svile ter čipke. Takrat sem želela 'preprost' kroj, oprijeto obleko, brez vlečke, brez tančice. Če bi se poročila danes, bi oblekla popolnoma drugačno obleko. Z vsaj petmetrsko vlečko. Skratka, nekaj res, res fantazijskega.

d

Danes ste mamica kar dvema sončkoma. Sin Arron je star šest let, Amalia pa pet. Kako doživljate materinstvo?

Z možem sva se odločila, da bova imela drugega za drugim. Pričakovala sva, opozorili so naju, da bo to kar velik zalogaj, ampak kako velik, sva izvedela šele, ko se je hčerka rodila. Samo mama, ki je doživela isto situacijo, ve, kaj pomeni imeti dva otroka s tako malo razliko.

Mislim, da je celo z dvojčkoma lažje, ker imata iste potrebe istočasno. Pri nas pa je vedno eden bil za korak oz. pol koraka pred drugim. Prvi dve leti sta bili zelo pestri, ampak ju ne bi menjala za nič na svetu. Vse neprespane noči in fizično utrujenost sta hitro poplačala. Z glasnim smehom, veseljem in tisto močno iskro življenja v svojih očeh. 

Že od nekdaj imam zelo rada otroke, znam z njimi, zato sem vedela, da bom dobra mama. V meni se hitro prebudi otrok, ki se afna, pači, norčuje, in to ju zelo zabava. Pri nas je vedno glasno in zabavno. Sem tudi zelo zaščitniška, nekateri pravijo, da celo preveč.

Počutim se kot levinja, ki čuva svoja mladička. Če bi se dalo, bi nase prevzela vso njuno bolečino (fizično in psihično), ki sta jo kdaj čutila, in tudi tisto, ki ju še čaka v življenju.

d

Kaj vam pomeni ljubezen do otroka?

Jaz sem ju rodila, onadva pa sta meni dala razlog za življenje. Oba imam enako rada. Ko sem bila otrok, sem mamo vedno spraševala, koga ima raje, mene ali mojega brata. Takrat mi je rekla:

"Dalila, če se porežeš v prst na levi ali desni roki, katera rana bolj boli? Obe enako, kaj ne? No, tako je tudi z mojo ljubeznijo do vaju." Zdaj vem, da je govorila resnico. Čeprav sta si zelo različna, dve popolnoma različni osebnosti, ju ljubim enako. Z vsem svojim srcem.

Vaša Amalia je tudi čudovita deklica in nekako že hodi po maminih stopinjah. Zaupajte mi zgodbo o Arrmal by Dalila?

Verjamem, da nas naša imena oblikujejo in nam začrtajo življenjsko pot, zato sem vsa imena izbirala na podlagi njihovega pomena. Sinovo ime Arron pomeni 'mountain of strength' (gora moči oz. mogočna gora). Amalia pa pomeni 'work of the Lord' (delo gospodarja).

Kot ime svoje blagovne znamke sem združila njuni imeni in dobila čudovito, eksotično izpeljanko 'Arrmal'. Če združimo še ta dva pomena, lahko rečem in verjamem, da je pred mano močna kariera, ki je dar in na neki način delo gospodarja.

Sami ste vedno blesteli v čudovitih kreacijah. Kje danes iščete navdih za svoje delo in obleke?

Že kot najstnica sem imela rada eleganten, ženstven videz. Oblekice, krila, bluze ... Žal mi je, da se današnje ženske ne oblačimo, kot so se nekoč. Upam, da se bo preteklost ponovila. Da bo večerna toaleta na večerji pravilo, in ne izjema. Zase vedno pravim, da sem rojena v napačnem času.

Če bi lahko izbirala, bi živela v 20. letih, ko so ženske nosile prečudovite, bogate toalete, polne bleščic, perlic, kristalov ... Navdih črpam vsepovsod. Ideja se rodi med gledanjem filma, poslušanjem pesmi, med sprehodom po naravi, gledanjem v nebo ...

Od tu izhajajo tudi imena mojih kreacij. Po duši sem sanjač in imam bogato domišljijo. Do nedavnega sem jo delila le z ljubimi ljudmi, zdaj sem jo osvobodila in sem jo pripravljena deliti z vsem svetom.

Obleke Arrmal so, kolikor sem jih videla, glamurozne, čudovite kreacije, nekako namenjene samozavestnim, drznim ženskam. Zaupajte nam nekaj več o teh oblekah?

Obleke Arrmal popeljejo v glamurozen svet barv, bleščic, perja in čudovitih kreacij. Izdelane so za samozavestne in drzne ženske, ki želijo svoja notranja občutenja izraziti tudi navzven. Vsaka obleka ima svoj edinstveni pečat, ki v ženski prebudi senzualnost, zapeljivost, temperament, seksapil ter poudari njeno ženstvenost.

V vsako obleko je vloženih več ur ročnega šivanja, pri izdelavi pa uporabljamo skrbno izbrane in kakovostne materiale, kot so čipka, kristalna čipka, svilen šifon, svila ...

Zakaj ste se odločili za tako drzen korak? Predvsem za ustvarjanje takšnih oblek?

Minilo je več let, preden sem si drznila kreativnost ter veliko ljubezen do oblačil spremeniti v profesionalno ukvarjanje. Ko sem rodila, sem otroka postavila na prvo mesto. Vedela sem, kako pomembnih je prvih pet let otrokovega življenja in kako pomembno vlogo imam kot mama.

V tem obdobju se gradijo najbolj trdni temelji človeške osebnosti, in tega dela nisem želela prepustiti nikomur drugemu (babicam, varuškam ...). Zdaj, ko sta že malo večja, čutim, da je čas, da se posvetim tudi svojim sanjam. Pri oblikovanju sem in vedno bom zvesta svojemu stilu. Ne ravnam se po trendih, po tem, kar je trenutno moderno.

Trendi zbledijo, stil je večen. Obleke se lahko naročijo prek spleta na www.arrmal.com ali pa si jih ogledate, poskusite in kupite v našem showroomu v Ljubljani. Za srečanje je potreben predhodni dogovor oz. potrditev termina.

Sami ste tudi prepoznaven obraz svojih oblek in vse kreacije tudi predstavljate, prav tako vaša Amalia. Kako se je počutila, ko ste slikali vse te čudovite obleke?

Amalia je prava mala lepotička, ki že zdaj rada pozira pred fotografskim objektivom. Presrečna sem, ker je nasledila dar za risanje, slikanje in občutek za estetiko.

Ima komaj pet let, a tako močno izraža svojo umetniško dušo. Ko rišem skice, me velikokrat opazuje, jaz pa jo spodbujam, da tudi sama poskusi narisati kaj podobnega. Upam, da bo šla po mojih stopinjah.

V bistvu izdelujete tudi obleke za mlajše in za posebne priložnosti?

Res je. V moji kolekciji sta trenutno tudi dve otroški kreaciji. Dark forest (Temni gozd), ki je svečana, glamurozna, in pa Fairy tale (Pravljica), ki je bolj čarobna, domišljijska.

Pripravljamo pa tudi že nove obleke, ki jih bodo lahko oblekle vse mame, ki se želijo modno uskladiti s svojimi hčerkami.

Kakšne kreacije vam predstavljajo največji izziv?

Poročne obleke. Rada bi oblikovala ter izdelala bogato, fantazijsko poročno obleko, polno kristalov, z večmetrsko vlečko ... Če ne letos, potem pa prihodnje leto kar sama zase. (smeh) Da bom v njej obnovila poročne zaobljube ob najini deseti obletnici.

Napisala: MIMA (za Story)
Fotografije: www.arrmal.com

Preberi še: 9 pomladnih modnih trendov, za katere se vsekakor opogumi ali pa sanjsko telo z newyorško dieto - 7 kilogramov v dveh tednih!