Je sin kraljice Camille po pomoti razkril, kakšna je resnična diagnoza kralja Karla III.?

28. 11. 2024
Deli
Je sin kraljice Camille po pomoti razkril, kakšna je resnična diagnoza kralja Karla III.? (foto: Profimedia)
Profimedia

Kraljičin sin je v nedavnem intervjuju ponudil vpogled v kraljevo okrevanje.

Tom Parker Bowles, sin kraljice Camille in priznani kulinarični kritik, je z razkritjem sprememb v kraljevi prehrani namignil na morebitno vrsto raka, s katerim se bori kralj Karel III. Kljub temu, da je kralj močan zagovornik uživanja britanskega mesa, naj bi ta namreč zmanjšal vnos rdečega mesa. Natančna vrsta raka, s katerim se spopada kralj Karel, sicer uradno ostaja nerazkrita, vendar kralj upa, da bo njegova zgodba pomagala drugim bolnikom z rakom.

Preberi še:

kralj karel iii camilla
Profimedia

V nedavnem intervjuju za revijo Saga je Tom omenil, da je tudi kraljica Camilla v svoji prehrani zmanjšala količino jagnjetine, govedine in svinjine. Povedal je, da tudi kralj Karel "ponovno pazi na to, kaj in kdaj je" po tem, "kar je nedavno preživel". Tom je dodal tudi: "Nisem nutricionist, vendar vem, da je hrana del "zdravila" za bolj zdravo telo. Telo ve, kdaj prejema prave stvari."

Škotski Daily Express na podlagi povedanega zdaj ugiba, da bi se lahko kralj boril z rakom črevesja, saj so lahko nekatere vrste raka, zlasti rak črevesja, povezane s čezmernim uživanjem rdečega mesa, čeprav dokazi niso prepričljivi. Rdeče in predelano meso je bilo namreč povezano tudi s povečanim tveganjem za raka debelega črevesa in prostate. Britanski center za raziskave raka navaja: "Rdeče meso velja za verjetnega povzročitelja raka. To pomeni, da obstaja veliko dobrih dokazov o povezavi med uživanjem rdečega mesa in nekaterimi vrstami raka, vendar potrebujemo še nekaj najbolj kakovostnih študij, da bomo bolj prepričani."

Po drugi strani pa so raziskave pokazale dokončno povezavo med uživanjem velikih količin predelanega mesa in povečanim tveganjem za nastanek raka. Podatki britanskega centra za raziskave raka pravijo: "Zagotovo vemo, da je predelano meso vzrok za raka. O tej povezavi smo enako prepričani kot o drugih dokazanih vzrokih za raka, kot sta tobak in alkohol."

kralj Karel III.
Profimedia