Tudi slavni čutijo krizo

Če si si kdajkoli želela kupiti nepremičnino, v kateri je bival holivudski zvezdnik, to stori zdaj ;) Trenutek za nakup je skorajda idealen!

9. 11. 2009

Odkar sta najprej ameriško in za njim še svetovno gospodarstvo začela prosti pad, za katerega se zdi, da se vendarle počasi ustavlja, čeprav rastoči borzni tečaji in bolj optimističnih kazalcev industrijske rasti še ne podpirajo rast delovnih mest, se je tudi cena nepremičnin, celo najbolj luksuznih, zvezdniških, dramatično znižala.

To pomeni, da je sedaj morda najboljši čas v zgodovini, če bi si kdo želel kupiti ekstravagantni dom nekje v gričih nad Los Angelesom, v New Jerseyju ali celo na Bavarskem. Ponudba je zelo zanimiva.

Na primer:

Ne gre v prodajo!

Eddie Murphy ima v Englewoodu v New Jerseyju malo graščino z 32 sobami, posestvu pa ljubkovalno pravi Bubble Hill. Murphy je dal posestvo na nepremičninski trg že pred petimi leti, ko se je zdelo, da krize sploh nikoli več ne bo, zanj je zahteval 30 milijonov dolarjev, ki jih ni bil še nihče pripravljen plačati. Pred kratkim se je zato odločil, da bo ceno prepolovil, in to čeprav so v hiši ali ob njej steza za bovling, notranji bazen, dvorana za skvoš, dvigalo, snemalni studio in kinodvorana. Kupcev za zdaj še vedno ni, morda tudi zaradi letnega davka na nepremičnino, ki znaša zelo velikih 197.723 dolarjev.

V hudi stiski!

V največji godlji pa se je znašel Nicolas Cage, ki je zaradi prevaranta, ki mu je zaupal upravljanje premoženja in ga danes tudi toži, izgubil vse in zato danes panično prodaja. Grad na Bavarskem je šel hitro v promet, na voljo sta še hiši, vsaka ocenjena na 3,5 milijona dolarjev, v New Orleansu ter posestva v Las Vegasu in Los Angelesu.

Praktično zastonj!

Tudi glasbena diva sredi ponovnega vzpona, Whitney Houston, se je odločila prepoloviti ceno hiše, v kateri se je v New Jerseyju poročila in kasneje tudi živela z Bobbyjem Brownom. Cena je z izklicne 5,6 milijona dolarjev padla na 2,5 milijona. Poznavalci nepremičnin v ZDA pravijo, da je to za tako razkošno hišo skoraj zastonj!

Vir: Nova