Tragično: Zvezdniki, ki so jim ubili sorodnike

Življenja lepih, slavnih in bogatih ljudi se zdijo na prvi pogled morda res sanjska, a žal je med hollywoodskimi zvezdniki tudi nekaj tistih, ki jim usoda v preteklosti ni bila najbolj naklonjena. Nekateri med njimi so se morali soočati celo z umori najdražjih.

Tragično: Zvezdniki, ki so jim ubili sorodnike (foto: AMPAS in Profimedia) AMPAS in Profimedia
24. 8. 2015

Južnoafriška igralka Charlize Theron je bila stara 15 let, ko je bila priča umoru svojega očeta, ki ga je ubila njena mama Gerda. Charles je bil alkoholik, ki je dolga leta zlorabljal tako svojo soprogo kot hčerko. Ko jima je neke noči v vinjenem stanju grozil, da ju bo ubil, pa je Gerda vzela pravico v svoje roke in ga ustrelila. Ker je to storila v samoobrambi, je ni doletela nobena kazen.

Ko je Ennis, sin komika Billa Cosbyja, leta 1997 menjaval avtomobilsko pnevmatiko, so ga ustrelili razbojniki, ki so ga hoteli okrasti. Njegova prijateljica, ki se je ravno takrat peljala mimo, je videla oboroženega moškega, se obrnila in vrnila na kraj zločina, a žal je bil Ennis že mrtev. Star je bil komaj 27 let.

Življenje igralca Kelseyja Grammerja je že od njegovega zgodnjega otroštva zaznamovano s tragičnimi dogodki.

Grammer

Ko je bil star 13 let, so mu ubili očeta Franka Allena Grammerja, sedem let pozneje pa je serijski morilec Freddie Glenn ugrabil njegovo mlajšo sestro Karen, jo posilil in ubil.

Ko se je oče Michaela Jordana leta 1993 ustavil na avtocestnem počivališču, da bi si nabral svežih moči po izčrpavajoči vožnji, sta neka najstnika na podlagi registrskih tablic, ki mu jih je podaril sloviti košarkar, ugotovila, kdo je lastnik avtomobila. Ker sta bila prepričana, da ima James R. Jordan starejši s seboj veliko denarja, sta ga ustrelila v prsi in ukradla avto, v katerem sta bila med drugim dva šampionska prstana lige NBA, ki mu ju je podaril Michael.

Igralka in pevka Jennifer Hudson je leta 2008 doživela veliko družinsko tragedijo.

Hudson

Njen svak William Balfour je v družinski hiši v Chicagu ubil njeno mamo in brata, nekaj dni pozneje pa so v avtu našli še njenega mrtvega sedemletnega nečaka. Balfourja so obsodili na dosmrtni zapor, Jennifer pa mu je javno oprostila strašanski zločin, saj meni, da je duševni bolnik, ki zaradi dogodkov v otroštvu nikoli ni imel možnosti za normalno življenje.

Yetunde Price, polsestra teniških zvezdnic Serene in Venus Williams, je življenje izgubila leta 2003, in sicer v strelskem obračunu v zloglasni losangeleški četrti Compton. Zanjo je bilo usodno to, da se je v avtu vozila s fantom, ki je bil po mnenju policistov tarča napada. Čeprav so jo ustrelili v glavo, je bila še živa, ko so jo našli, žal pa je pozneje v bolnišnici podlegla poškodbam.

Igralec Dylan McDermott je bil star komaj pet let, ko je njegovo mamo Diane ubil njen tedanji fant John Sponza. Njeno smrt so označili za nesrečo, saj je Sponza trdil, da se je med čiščenjem pištole po nesreči ustrelila sama. Pozneje je prav Dylan zahteval, da ponovno odprejo primer in začnejo novo preiskavo, ki je pokazala, da je bila ustreljena od zadaj, in to ne s pištolo, ki so jo našli ob njenem truplu ...

Igralka Sharon Tate, soproga razvpitega režiserja Romana Polanskega, je bila stara komaj 26 let, ko so jo v njunem domu ubili privrženci serijskega morilca Charlesa Mansona.

Tate

Takrat je bila noseča, roditi pa bi morala le dva tedna po tem, ko so jo 16-krat zabodli.

Starša igralca Patricka Duffyja sta med oboroženim ropom bara, ki je bil v njuni lasti, leta 1986 ubila najstnika, zato so ju obsodili na 75 let zaporne kazni.

Raper Sean Combs, bolj znan kot P. Diddy, je že kot triletni deček izgubil očeta.

Combs

Melvin Comb je bil preprodajalec mamil, ustrelili pa so ga, ko je sedel v svojem avtu. Zvezdnik je v nekem intervjuju izjavil, da se je že takrat naučil, da se iz preprodaje mamil na more izcimiti nič dobrega, le smrt ali zapor.

Napisal: Tim Jeras (za Novo)