Tomy Mihičinac: Tipček, ki pleše ob drogu

Akrobatski kaskader Tomy Mihičinac se vedno znova znajde v središču, kjer imajo glavno besedo ženske. Tokrat ga je popolnoma navdušil nov šport, ki se izvaja predvsem ob drogu. Nekoliko ženska zadeva, a Tomyja to ne moti. Ravno nasprotno, 'pole dance' mu je postal nov izziv.

25. 4. 2013

Tomyja je na ogled treninga plesa ob drogu pripeljala prijateljica Miriam Stuncin, ki je prav tako inštruktorica plesa ob drogu. Kar takoj je postavni kaskader napadel 'štango' in se zavrtel kot prava ženska.

"Iryna Pisek je bila popolnoma navdušena in tako se je začel moj novi izziv," pove Tomy. Kot izkušen akrobat je svojo prednost izkoristil tudi ob drogu. Vsi moški elementi, ki se razlikujejo od ženskih, izhajajo iz gimnastike in še posebej tu je prišla do izraza Tomyjeva izredna fizična pripravljenost.

"Redno treniram skoraj več kot 20 ur na teden. Ples ob drogu je zelo mlada športna disciplina, v Sloveniji je šele štiri leta. Do zdaj so zanimanje izkazale samo ženske, a ne bo več dolgo tako!" (smeh)

Orje ledino

Moški elementi so veliko bolj zahtevni, zato se do Tomyjevega prihoda še ni našel junak, ki bi zaoral ledino v moškem plesu ob drogu. Tako Tomy kot prvi Slovenec že navdušuje žensko občinstvo. A ker si postavni kaskader želi biti vedno pri samem vrhu najuspešnejših, ga je ljubljanski Pole dance Studio že poslal na usposabljanje v Zagreb.

"Tam sem imel posebne individualne treninge z enim izmed boljših svetovnih plesalcev Zoranom Smikićem. V svetu je moški ples ob drogu zelo popularen in občudovanja vreden, saj je večina koreografij povezana z izredno močjo in seveda zato primerno definiranimi telesi. Kot posebnost se pa tudi ta ples poteguje za olimpijsko disciplino!" doda Tomy.

"Po tem, ko je na Facebook strani bil objavljen video mojega prvega nastopa po treh treningih, se je nenadoma znašel naval tujih plesalk še na moji strani. Bil sem zelo presenečen, zlasti ko so mi mikavno pisali ter me nekako po ovinkih vabili v druge studie. A jaz sem zvest najboljšim, ker le z njimi lahko daleč poletim. Očitno je to nekakšna borba za prvega plesalca ob drogu v Sloveniji."(smeh)