Tom Cruise ostaja zaprisežen scientolog

Čeprav je Tom Cruise priznal, da je scientologija delno kriva za njegovo ločitev od Katie Holmes, ga to ni odvrnilo od udeležbe na odprtju nove scientološke cerkve.

28. 11. 2013

Med 6000 ljudmi, ki so se zbrali na odprtju nove scientološke cerkve v Clearwaterju na Floridi, sta bila v prvih vrstah prisotna tudi velika hollywoodska zvezdnika, 51-letni Tom Cruise in 59-letni John Travolta, ki mu je družbo delala soproga Kelly Preston.

Stanovalci so protestirali

Gre za najvišjo zgradbo v Clearwaterju, njena gradnja pa se je začela leta 1998, torej so morali številni privrženci scientološke cerkve kar 15 let čakati na to 145 milijonov dolarjev vredno katedralo. Odprtje te zgradbe je za scientologe zelo pomembno, ker bodo lahko prvič izvajali program super power (supermoč), katerega začetnik je 57-letni L. Ron Hubbard, ustanovitelj scientološke cerkve.

"Hvala bogu, da je gradnja končno zaključena. Čedalje več ljudi se včlanjuje v cerkev, zato je potrebno vedno več prostora, da bi lahko naša skupnost čim prijetneje izvajala čim več stvari. Tega smo se res zelo dolgo veselili," je izjavila ena od pripadnic scientološke cerkve. Po osemminutnem govoru Davida Miscavigea, prvega moža scientološke cerkve, so v zrak poleteli konfeti, vrata katedrale pa so se odprla.

Nad odprtjem cerkve pa niso bili navdušeni prav vsi. Nekateri stanovalci Clearwaterja so protestirali, ker je ta vera 'prevzela' njihovo mesto. "Ljudje nočejo iti v center Clearwaterja, ker tam vidijo le še skupine scientologov," je povedal eden od prebivalcev tega mesteca. Seveda pa obstajajo tudi tisti, ki na vse skupaj ne gledajo negativno. Eden od tamkajšnjih gostincev je na dan odprtja odprl kar dve restavraciji: "Ta cerkev bo imela veliko vlogo pri vnašanju zabave in atrakcije v nočno življenje mesta."

Odgovor na bolezen in smrt

Ob cerkvi je tudi zgradba, v kateri se bodo tisti, ki jih to zanima, učili o veri. V drugem in tretjem nadstropju so pisarne in učilnice, v kleti pa velika kuhinja in prostor za druženje. V višjih nadstropjih je okoli 300 sob, v petem nadstropju pa je poseben prostor, v katerem bodo vsi zainteresirani lahko izvajali omenjeni program 'supermoči', ki ga je pokojni L. Ron Hubbard opisal kot eno od svojih največjih odkritij:

"Supermoč je niz procesov duhovnega svetovanja, da bi osebi pričaral določen zorni kot, stališče. To se nanaša na povečanje zaznavanja in treniranje moči izbire ter v veliki meri spodbuja napredek drugih duhovnih sposobnosti. Super power je odgovor na bolezen in smrt. Z njim lahko dobesedno oživimo mrtve."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri