To so zvezdniki z (zelo) dolgim zakonskim stažem

Ko so izustili 'Dokler naju smrt ne loči', so mislili resno.

Goldie Hawn in Kurt Russell sicer nista poročena, se pa ljubita že od leta 1983. (foto: Profimedia) Profimedia
29. 4. 2015

Čeprav je morda težko verjeti, dejansko še obstajajo zvezdniški zakonci, ki si življenje delijo že dolga leta ali celo desetletja, in to (skoraj) povsem brez škandalov.

Predstavljamo ti nekaj najdaljših ljubezenskih razmerij v svetu slavnih, lepih in bogatih.

Hugh Jackman in Deborra-Lee Furness sta poročena od leta 1996. To, da je 46-letni avstralski igralec kar 13 let mlajši od svoje stanovske kolegice in rojakinje, za to posebno razmerje očitno ni prav nobena težava. Skupaj sta posvojila dva otroka, dečka in deklico.

hugh

Po petletnem zakonu s pisateljico Mickey Middleton je Bryan Cranston v osemdesetih našel svojo veliko ljubezen. Od leta 1989 je zvezdnik serije Kriva pota poročen z Robin Dearden, s katero ima odraslo hčerko.

Bryan

Robert De Niro in Grace Hightower sta si usodni 'da' dahnila leta 1997, leta 1998 pa je piko na i njuni sreči postavilo rojstvo sina Elliota. Po ločitvi leta 1999, ki pa nikoli ni postala pravnomočna, je igralski parček leta 2004 obnovil zakonske zaobljube.

deniro

Za prijetno presenečenje, s katerim sta polnila tabloide, sta poskrbela ob koncu leta 2011, ko se je razvedelo, da je takrat 68-letni filmski zvezdnik še enkrat postal oče. Ker jih je njegova soproga takrat štela že 56, jima je deklico Helen Grace povila nadomestna mati.

Igralca Will Smith in Jada Pinkett Smith sta v 18-letnem zakonu dobila dva otroka, Jadena in Willow, ki sta danes skoraj že tako priljubljena kot njuna slavna starša.

Smith

Kevin Bacon in Kyra Sedgwick, ki sta se spoznala leta 1987 na snemanju televizijskega filma Lemon Sky, bosta 4. septembra praznovala 27. obletnico poroke.

Kevin

Christopher Lee, najbolj znan po vlogi grofa Drakule, in njegova danska izbranka Birgit Krøncke sta se do oltarja sprehodila že leta 1961, dve leti po poroki pa se jima je rodila hčerka Christina. Vedno znova je pravi užitek videti tako krasen par na rdeči preprogi.

Lee

Leta 1991 je bil rak usoden za Cassandro Harris, prvo ženo igralca Piercea Brosnana, ki je tri leta pozneje na neki mehiški plaži spoznal Keely Shaye Smith.

Keely

Gre za novinarko, ki ga je intervjuvala za televizijsko oddajo Entertainment Tonight. Intervju je na plaži potekal zato, ker je bila tema pogovora reševanje oceanov.

Pierce je namreč znan kot goreč okoljevarstvenik, za Keely pa velja enako. Kmalu sta se zaljubila, leta 2001 je prišla na vrsto poroka, dobila pa sta dva otroka.

Legendarni glasbenik David Bowie je od leta 1992 srečno poročen z modelom Iman. Leta 2000 je luč sveta ugledala njuna hčerkica Alexandria, danes pa simpatična družinica živi v New Yorku.

Bowie

Da je razmerje lahko trdno in uspešno tudi brez poročnega lista, dokazujeta hollywoodska zvezdnika Goldie Hawn in Kurt Russell, ki se ljubita že od leta 1983. Skupaj imata sina Wyatta, ki se je rodil leta 1986, a tudi igralkina otroka iz njenega drugega zakona, Kate in Oliver Hudson, imata Kurta za očeta.

hawn

Sarah Jessica Parker in Matthew Broderick sta prestala že veliko vzponov in padcev. Govorice o nezvestobi in neizpolnjena želja po več otrocih so močno bremenile to igralsko razmerje. A parček, ki se je pred oltarjem znašel maja 1997, je vse uspešno prebrodil.

parker

Njun sin James Wilkie, rojen leta 2002, je leta 2009 dobil sestrici dvojčici Marion Loretto Elwell in Tabitho Hodge, ki ju je povila nadomestna mati.

Tudi stilistka Rachel Zoe je zvesta duša, z Rodgerjem Bermanom je poročena že od leta 1996. Marca 2011 je na svet prijokal nun sinček Skyler, decembra 2013 pa še Kaius.

zoe

Hollywoodski zvezdnik Tom Hanks je že od leta 1988 zvest igralki, pevki in producentki Riti Wilson, ki mu je povila dva sinova, Chesterja in Trumana.

Tom

Sloviti režiser Steven Spielberg je igralki Kate Capshaw večno zvestobo obljubil leta 1991.

Steven

V družini Spielberg-Capshaw je kar sedem otrok, Jessica iz njenega predhodnega zakona, Theo, ki ga je Kate posvojila pred poroko, nato pa ga je posvojil še Steven, Mikaela, ki sta jo posvojila skupaj, Max iz Stevenovega prvega zakona z igralko Amy Irving in še trije skupni biološki otroci, Sasha, Sawyer ter Destry.

Kljub številnim medijsko odmevnim skokom čez plot je legendarni valižanski glasbenik Tom Jones že od leta 1957 poročen z Melindo Trenchard, s katero ima istega leta rojenega sina Marka Woodwarda.

Jones

Hollywoodska legenda Kirk Douglas in producentka Anne Buydens sta se drug drugemu zavezala leta 1954 in v zakonu dobila dva sinova, a je eden od njiju žal že umrl.

kirk

Kirk ima iz prvega zakona z igralko Diano Dill še dva sinova.