To so zvezdniki, ki so nas zapustili leta 2014

Joe Cocker, Philip Seymour Hoffman, Peaches Geldof, Robin Williams ... Smrt ne dela nobenih razlik, zanjo niso pomembna niti leta niti stopnja popularnosti. Žal je bilo leto 2014 usodno tudi za nekatere zelo velike svetovne zvezde.

Peaches Geldof je odšla 7. aprila .. (foto: Profimedia) Profimedia
31. 12. 2014

1. februar: Maximilian Schell (83) Avstrijsko-švicarski dobitnik oskarja za najboljšega igralca je v Innsbrucku podlegel posledicam 'nenadne in hude bolezni'.

Schell

2. februar: Philip Seymour Hoffman (46) Odličnega igralca so našli mrtvega v njegovem stanovanju v New Yorku. Usoden je bil prevelik odmerek heroina.

Hoffman

10. februar: Shirley Temple (85) Zvezdnica, ki je svoje zadnje dneve preživela v svoji hiši v kalifornijskem Woodsidu, je mirno zaspala v prisotnosti najožjih sorodnikov. V tridesetih letih je postala otroška zvezdnica, leta 1935 pa je kot komaj šestletna deklica prejela oskarja, s čimer je postala najmlajša dobitnica zlatega kipca v zgodovini.

Temple

17. marec: L'Wren Scott (49) Modna oblikovalka, znana tudi kot dolgoletna partnerica Micka Jaggerja, si je življenje vzela v svojem stanovanju na Manhattnu.

Scott

21. marec: James Rebhorn (65) Američan je igral v več kot 120 filmih in serijah, dejaven je bil tudi na gledaliških deskah, nazadnje pa smo ga lahko gledali v seriji Domovina. Usoden je bil melanom, oblika kožnega raka, ki so mu ga diagnosticirali že leta 1992.

Rebhorn

7. april: Peaches Geldof (25) Povsem nepričakovano je umrlo britansko it-dekle. Hčerka glasbenika in dobrodelnika sira Boba Geldofa je vzela prevelik odmerek heroina in za seboj pustila soproga ter dva majhna otroka.

Peaches

11. avgust: Robin Williams (63) Priljubljeni komik se je obesil v svoji hiši v kalifornijskem Paradise Cayu.

Robin

12. avgust: Lauren Bacall (89) Le dan po Robinu Williamsu je svet zapustila še ena hollywoodska ikona. Igralka, ki je svoj filmski prvenec doživela leta 1944, in sicer v avanturistični romantični komediji Imeti in ne imeti, spada med največje zvezde zlate dobe Hollywooda. Pri 19 letih je spoznala megazvezdnika Humphreyja Bogarta, s katerim je bila poročena vse do njegove smrti leta 1957. Za zvezdnico je bila le dober mesec dni pred okroglim 90. rojstnim dnem usodna kap.

Bacall

4. september: Joan Rivers (81) Legendarna komičarka in voditeljica priljub­ljene oddaje Modna policija je umrla po rutinskem posegu. Med operacijo glasilk so njeni možgani namreč dobili premalo kisika.

Rivers

10. september: Richard Kiel (74) Igralec, ki se ga najbolje spominjamo po vlogi moža z jeklenimi zobmi v dveh filmih o Jamesu Bondu, je zaradi koronarne srčne bolezni umrl v kalifornijski bolnišnici Fresno.

Kiel

27. september: Sarah Danielle Madison (40) Igralka, ki jo poznamo predvsem po vlogi dr. Sarah Glass v nekoč priljubljeni družinski seriji Sedma nebesa, je v družinskem vikendu v jugovzhodnem Wisconsinu umrla v spanju.

Madison

14. oktober: Elizabeth Peña (55) Igralka kubanskih korenin je v seriji Sodobna družina upodabljala mamo lika, ki ga igra Sofía Vergara. V sloviti losangeleški bolnišnici Cedars-Sinai Medical Center je umrla za posledicami ciroze jeter, ki jo je dobila zaradi prekomernega pitja alkohola. Za seboj je pustila soproga in dva otroka.

Pena

20. oktober: Oscar de la Renta (82) Hollywood je šokirala smrt modne ikone, rojene v Dominikanski republiki. Oblikovalec zvezd ni navduševal le s svojimi čudovitimi kreacijami, ampak tudi s šarmom. S sanjskimi oblekami, ki so jemale dih, je obogatil skoraj vsak pomembnejši dogodek, umrl pa je za rakom.

Renta

11. november: Carol Ann Susi (62) Američanka je že od sedemdesetih let redno igrala v televizijskih serijah in filmih. Nazadnje je bila znana predvsem po vlogi Debbie Wolowitz v priljubljeni humoristični seriji Veliki pokovci. Tudi ta igralka je na žalost izgubila bitko z rakom. Se jo spomniš iz priljubljene serije Grda račka?

Susi

20. november: Cayetana Fitz-James Stuart (88) Španija je izgubila svojo najbolj mavrično aristokratko, saj je v Sevilli umrla ekscentrična vojvodinja Alba. Veljala je za eno najbogatejših oseb v Španiji, podlegla pa je pljučnici.

Cayetana

22. december: Joe Cocker (70) Legendarni glasbenik, ki se ga bomo spominjali po značilnem raskavem glasu in številnih uspešnicah, je prav tako izgubil bitko z rakom.

Joe

Na žalost seznam zvezdnikov, ki so nas zapustili v iztekajočem se letu, s tem še zdaleč ni zaključen, saj so na njem med drugim še Udo Jürgens, Mickey Rooney, Bob Hoskins, Tommy Ramone, James Garner, Phil Everly, Jimi Jamison, J. J. Murphy, Eli Wallach, Mike Nichols, Simone Battle, Richard Attenborough, Jan Hooks, Harold Ramis, Marcia Strassman, Elizabeth Norment, Meshach Taylor ...

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova