To so zvezdnice, ki so spregovorile o spontanem splavu

Po nekaterih statistikah se od 10 do 25 odstotkov nosečnosti konča s spontanim splavom, a o tej temi se zelo redko odkrito govori. Čeprav slavne ženske svojo zasebnost pogosto skrivajo še intenzivneje od navadnih smrtnic, so nekatere vendarle javno spregovorile o svojih težkih izkušnjah.

To so zvezdnice, ki so spregovorile o spontanem splavu (foto: Profimedia) Profimedia
25. 10. 2015

Po rojstvu hčerke Blue Ivy je Jay-Z svoji soprogi Beyoncé posvetil pesem, v kateri je omenil tudi njen spontani splav. Leto dni pozneje je 34-letna glasbenica spregovorila o izgubi otroka:

"Pred dvema letoma sem bila prvič noseča, poslušala sem bitje srca in to je bila najlepša glasba, ki sem jo kdaj slišala. Izbirala sem imena, si predstavljala, kakšen bo moj otrok ... Počutila sem se zelo materinsko. Ko sem odšla v New York na pregled, pa bitja srca ni bilo več. Samo teden dni prej sem bila pri zdravniku in je bilo vse v redu ... Odšla sem v studio in napisala najbolj žalostno pesem vseh časov. To je bila prva pesem na mojem novem albumu. In bila je najboljša terapija zame, saj je bila to najbolj žalostna izkušnja, ki sem jo prestala v življenju."

Nicole Kidman je javno spregovorila o spontanem splavu, ki ga je doživela, ko se je ločevala od Toma Cruisa, v intervjuju za revijo Vanity Fair pa je razkrila, da je otroka izgubila že enkrat pred tem.

Nicole

"Takoj ko sva se s Tomom poročila, sem hotela otroke. Zgodaj sva izgubila otročka in to je bilo zelo travmatično. In takrat sva se odločila, da bova posvojila Bello," je pojasnila igralka, ki je s Tomom poleg danes 22-letne Isabelle posvojila še 20-letnega Connorja, v sedanjem zakonu z glasbenikom Keithom Urbanom pa je dobila dva otroka. Sunday Rose je povila leta 2008, dve leti pozneje pa ji je nadomestna mati rodila še Faith Margaret.

Igralka Gwyneth Paltrow, mama 11-letne Apple in 9-letnega Mosesa, je v nekem intervjuju priznala, da je bila noseča trikrat, a je enkrat doživela spontani splav:

Paltrow

"Otroka sta me ves čas nagovarjala, naj imam še enega otroka. In potem sem nekako pomislila, da bi res lahko imela še enega. Pogrešam svojega tretjega otroka. Razmišljam o njem. Imela sem zelo težko izkušnjo, ko sem bila noseča s tretjim. Ni uspelo in skoraj sem umrla. Takrat sem se vprašala, ali sem zadovoljna ali pa bi morala poskusiti še enkrat."

Glasbena diva Mariah Carey je povedala, da sta z zdaj že bivšim možem Nickom Cannonom, s katerim ima štiriletna dvojčka Moroccana in Monroe, na dopustu izvedela, da sta izgubila otročka:

Carey

"To je bil šok za oba in ta izkušnja naju je popeljala na zelo mračno ter težko mesto. Ko se je to zgodilo, se sploh nisem mogla z nikomer pogovarjati o tem. Ni bilo lahko."

Kirstie Alley je leta 1990 doživela spontani splav, ki naj bi bil po igralkinem mnenju glavni krivec za njene dolgoletne težave z odvečnimi kilogrami.

Alley

"Tega, da otročka ni bilo več, pravzaprav nikoli nisem prebolela. Prebolelo ni niti moje telo. Zato sem bila prepričana, da sem še vedno noseča, po devetih mesecih mi je začelo teči mleko iz dojk. Še vedno sem bila debela, še vedno sem žalovala, in prav takrat so mi povedali, da obstaja velika možnost, da nikoli ne bom mogla imeti otrok. Debela, brez otrok, z zelo malo upanja, da jih bom kdaj imela ... Takrat sem se začela rediti," je grozljivo izkušnjo opisala v svoji knjigi. Kirstie je z bivšim možem Parkerjem Stevensonom posvojila dva otroka, 23-letnega Williama in 21-letno Lillie. 

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

Preberi še: Tako se je zaradi starševstva spremenilo življenje Mile Kunis in Ashtona Kutcherja ali pa si oglej Američanko z najdaljšimi nogami!

Priporočamo tudi: Zvezdnice že nosijo kolekcijo Balmain X H&M - te fantastične modne kose moraš videti!