To so rekorderji v številu porok

28. 3. 2013

Igralka Zsa Zsa Gabor se je do oltarja sprehodila kar devetkrat, takoj za petami pa ji je slavna Elizabeth Taylor, ki je usodni da dahnila osemkrat.

Kljub več zakonskim brodolom so se nekateri slavni ali celo legendarni hollywoodski obrazi vedno znova odločali za poroko.

Poročena celo dvakrat z istim

Elizabeth Taylor je bila ena največjih hollywoodskih div in v tem statusu je znala tudi uživati. Moškim se je stežka upirala, poročena je bila osemkrat, a se je dvakrat poročila z istim moškim, Richardom Burtonom.

Po najnovejših informacijah, ki so v ameriško javnost pricurljale konec minulega leta, lepotico povezujejo tudi z nekdanjima ameriškima predsednikoma Ronaldom Reaganom in Johnom Kennedyjem.

V zvezi z mlajšo sestro svoje žene?!

Kralj pogovornih šovov Larry King se je oženil sedemkrat. Leta 2010 sta s sedmo soprogo Shawn Southwick vložila zahtevo za ločitev, a sta pozneje ustavila ločitveni postopek. S prejšnjo izbranko Alene Akins se je dvakrat poročil in dvakrat ločil.

Po poročanjih ameriških medijev se je njegov zadnji zakon znašel tik pred razpadom, ker je bil ostareli King kar pet let v zvezi z mlajšo sestro svoje žene.

Jerry Lee Lewis se je marca lani oženil sedmič, in to z bivšo ženo svojega sorodnika. Judith Brown je bila namreč negovalka in pozneje tudi soproga njegovega bratranca Rustyja.

Legendarni režiser Martin Scorsese je v zakonske vode zaplaval petkrat. Njegova žena je bila tudi Isabella Rossellini, od leta 1999 pa je poročen s Helen Morris, s katero ima hčerko Francesco.

Divji zakon Billya Boba in Angeline

Igralec Billy Bob Thornton ima za seboj pet zakonov, kar je napisal tudi v svoji knjigi, v kateri je njegova nekdanja soproga Angelina Jolie napisala spremno besedo. V knjigi The Billy Bob Tapes: A Cave Full of Ghosts opisuje tudi njun divji zakon, ki je trajal od leta 2000 do leta 2003.

Glede na to, da je bilo to obdobje njenega življenja med drugim zaznamovano tudi z mamili in depresijo, Angelina o zakonu z Billyjem nima ravno veliko lepih besed.

Za popoln zakon tri moške

Legendarna igralka in pevka Liza Minnelli se je poročila štirikrat in ravno tolikokrat tudi ločila. Prvič se je poročila leta 1967 z Avstralcem Petrom Allenom, ki je bil sredi šestdesetih let varovanec njene mame Judy Garland. Ločila sta se leta 1974.

Zadnjič se je do oltarja sprehodila leta 2002, in sicer s producentom Davidom Gestom, od katerega se je sporazumno ločila pet let pozneje. Po razpadu tega zakona se je odločila, da se nikoli več ne bo poročila, ker je ugotovila, da preprosto ni ustvarjena za zakon. Meni, da bi za popoln zakon potrebovala kar tri moške – starejšega bogataša, umetnika srednjih let in strastnega 30-letnika.

In še ...

Frank Sinatra se je oženil štirikrat, prvič že pri 19 letih. Njegova druga soproga je bila slavna igralka Ava Gardner, tretja nič manj slavna Mia Farrow, zadnja pa Barbara Marx, ki je bila pred tem poročena z najmlajšim izmed petih bratov Marx, filmskim zvezdnikom in glasbenikom Zeppom.

Štirikrat se je poročila tudi nekdanja manekenka, danes 59-letna Christie Brinkley. Predvsem zaradi mlajših žensk pa ni imela sreče. Tretji zakon ji je razpadel zaradi moževe nezvestobe. Ron Wood, s katerim sicer ni bila poročena, jo je prevaral z mlado rusko natakarico, od četrtega soproga Petra Cooka pa se je ločila zaradi njegove afere z 18-letno asistentko.

Igralca Tony Curtis in Rue McClanahan sta se poročila šestkrat, televizijski voditelj Geraldo Rivera je v zakonske vode zaplaval petkrat, džezovski trobentar Louis Armstrong in igralka Janet Leigh pa štirikrat.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec