TO je razlog, da Alme Rekić ne bomo več videli v MasterChef Slovenija

Poleg Luke Jezerška in Karima Merdjadija je bila prav Alma Rekić tista, po kateri smo si zapomnili dosedanje sezone priljubljenega kulinaričnega šova MasterChef Slovenija. A kot razkriva revija Nova, je njenega televizijskega ustvarjanja (vsaj za zdaj), konec.

TO je razlog, da Alme Rekić ne bomo več videli v MasterChef Slovenija (foto: MasterChef Slovenija) MasterChef Slovenija
15. 11. 2017

Kar pa se je 'šušljalo' že nekaj časa ...

Že pred časom je Alma naši novinarki povedala, da je snemanje stresno in da vzame velik del njenega delavnika.

"Tempo snemanja in samo snemanje je stresno. Ritem, časovni razpon snemanja, ki so zelo dolga, ... mislim, da bi to vsaki družini predstavljalo težavo, se pa s tem se spopadamo na svoj način," je pred časom povedala in dodala, da zato kot družina toliko bolj izkoristijo čas, ki jim je namenjen.

"Alma pred težko preizkušnjo"

In prav pomanjkanje časa in hektični urniki naj bi bili tisti, ki so botrovali k Almini odličitvi, da sodelovanje v najbolj prepoznanem kulinaričnem šovu odpove.

"Mislim, da ima vsaka oseba v enem trenutku vsega dovolj. Jaz se v tem trenutku soočam s časovnim pritiskom, ker sem razvpeta na vse strani, s kupom dela, projektov, … in to me včasih potlači.

Ampak bistveno pa je, da se znam pobrati. Da vem, kaj hočem, zakaj se nekaj dela in zakaj se vztraja v tem. Zato pa je verjetno potem tudi moja pojava takšna. Ker vem, kaj želim," je povedala tik pred začetkom lanske sezone in dodala, da si k njenemu razmišljanju o stresu pripomogle tudi zdravstvene težave.

Alma Rekić

"Pri 31. sem imela zdravstvene težave, ki so se začele ravno zaradi stresa. Imela sem predinfarkt, hkrati tudi napade tesnobe, … telo te opozarja na to, da nekaj ni v redu, ampak kolikor vidiš, vidiš. Kolikor hočeš sprejeti, sprejmeš.

Pred tem dogodkom nisem bila prosta dva meseca. In kar naenkrat sem obležala. Sploh nisem mogla vstati, nisem se mogla dvigniti, nisem vedela kaj mi je, ne znaš si razložiti, kaj se dogaja. Enostavno obležiš. In ko sem si v treh urah odpočila, sem bila zdrava, kot da se nič ni zgodilo. Znakom nisem znala prisluhniti, bilo je zelo hudo," je priznala in dodala, da je od tedaj na svoj čas začela gledati drugače.

Alma Rekić

Alma je bila del oddaje kar tri sezone, to pa se je odločila izpustiti.

"Ko sem bila mlajša tega nisem znala skriti, zdaj poskušam. Se zaprem v kopalnico, si natočim kado, … seveda pridejo trenutki. Sploh otrok in partner v takšnih primerih vedno vesta, da se nekaj dogaja, ampak o tem ne želiš govoriti, ne želiš ju obremenjevati, to poskušaš sam premostiti.

Jaz se zdaj pogovorim sama s sabo. To mi zelo pomaga. Našla sem svojo najboljšo antistresno tehniko in to je hoja v hribe. Tam sem samo jaz in hribi in edini cilj je, da osvojim vrh. To mi zelo pomaga. Treba se je znati odklopiti in sama dolga leta tega nisem znala," je še razkrila svoj recept za obvladovanje stresa!

Več o Alminem odhodu in njenih novih načrtih po oddaji pa si preberite v novi številki revije Nova!

Revija Nova

Fotografije: POP TV, Primož Predalič, Goran Antlej in Helena Kermelj

Preberi še: #iamallwomen (ljubi svoje telo!) je nov trend, ki ga VŠEČKAMO in podpiramo

Priporočamo tudi: "Nekateri bi rekli, da sem obupna, jaz pa pravim, da sem carica" pravi Rebeka

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri