To Jan Plestenjak zahteva v zaodrju, ko ima koncert

Eden najbolj zaželenih, priljubljenih in uspešnih slovenskih glasbenikov Jan Plestenjak je pred kratkim dal neverjetno iskren intervju za Playboy, v katerem je zelo odkrito spregovoril o svoji karieru in zasebnem življenju.

To Jan Plestenjak zahteva v zaodrju, ko ima koncert (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
6. 5. 2016

Za Playboy je spregovoril o glasbi, dekletih, razočaranjih, rokenrol življenju, zvezdništvu in o tem, kakšno ceno ima vse to.

Zanimivo je, da ima Jan po vseh letih nastopanja pred koncertom en sam strah, in to je strah ali bo njegov glas zdrav.

"To je zdaj moj edini strah. Ampak saj naredim koncert tudi, če imam 38 vročine. Lanski razprodani koncert v Hali Tivoli sem recimo delal z 38 vročine na antibiotikih," nas je presenetil Jan, ki ima sicer, kadar ima koncert, v zaodrju zelo skromne zahteve:

"Mi je sicer žal, da moram to zapisovati v pogodbo s številko, ampak je le del vzgoje – namreč, da naj bo temperatura v garderobi vsaj 20 stopinj. Meni se sicer zdi logično, da ni mraz, ker če imam recimo serijo petih koncertov in se že na prvem prehladim, imam štalo.

Pa da imam svoj WC, ker imam rad svoj mir. Nimam nobenih res posebnih želja. Vse to, kar slišim, da imajo veliki zvezdniki, to je zame brezzvezno izdrkavanje. Pač imam vodo, mogoče kakšen viski, vseeno kateri, ker ne bom težil, da hočem imeli lagavulin ali pa laphroaig. Zakaj bi jaz buzeriral ljudi?"

Priljubljeni pevec je tudi iskreno priznal, da mu še danes praktično vse stvari pridejo do živega.

"Danes me najbolj prizadene nespoštovanje. Pa ne samo nespoštovanje do mene. Čutim, da je to rak rana v celotni državi, ker ne spoštujemo ljudi, ki so nekaj dosegli, ki so v nečem dobri, ki so disciplinirani, pridni," pravi in nadaljuje: 

"Mene danes ne more prizadeti, če mi nekdo reče: »Jan, ti slabo poješ!«, zato ker vem, da pojem dobro. Ne more me prizadeti, če nekdo reče: »Jan, ti imaš zanič produkcijo!«, ker je to laž, ker vem, da imam dobro produkcijo. Lahko pa nekdo reče: »Jan, meni ni všeč tvoja glasba!«, kar me ne prizadene, ker to je popolnoma legitimno. Zakaj bi pa bila vsem všeč? To ni nespoštovanje."

Celotni intervju, po katerem na Jana nikoli več ne boš gledala isto, si preberi na povezavi Jan Plestenjak: "Še danes mi vse pride do živega"

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri